به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مصطفی پورکاظم شایسته، معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شب گذشته (دوشنبه 25 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه با رویکردی که در سال ۱۳۹۷ داشتیم موفق شدیم طرحی را در سراسر کشور اجرا کنیم و قاچاق پوشاک را از ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار و شاید کمتر از یک میلیارد دلار در سال ۱۳۹۸ کاهش دادیم، گفت: طرح را از مهر امسال آغاز کردیم و فقط در ۸ روز گذشته در تهران سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان پوشاک برند را جمع آوری و ویترینها را در مجتمعهای تجاری بزرگ تهران اصلاح کردیم.
وی با بیان اینکه ستاد مبارزه با قاچاق، طرح جامع مبارزه با قاچاق پوشاک را در سطح عرضه و در مرزها تهیه و ابلاغ کرده است، گفت: علاوه بر آن جمع آوری و برخورد در سطح عرضه، آغاز کرده است و آثار آن را خواهیم دید.
پورکاظم شایسته با اشاره به اینکه ۱۲۰ نشان خارجی را به ما ابلاغ کردند که قاچاق محرز است، گفت: در طرح جمع آوری باید از سطح عرضه جمع آوری شود، اما به رغم استعلام از وزارت صمت که با صراحت ۳ نشان خارجی دیگر را هم جزو این ۱۲۰ نشان قرار دهند، اما هنوز تا کنون این موضوع را به ما ابلاغ نکرده اند. در رابطه با جمع آوری این برندها آمادگی داریم و فقط منتظر اعلام سیاست وزارت صمت هستیم.
معاون حقوقی و امور مقابله ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره دریافت شناسه کالا توسط تولید کنندگان گفت: ما در این سه سال همه راه های تشویقی را رفتیم ولی متأسفانه تعداد شناسه و کد رهگیری پوشاک اصلاً قابل دفاع نیست. پیشنهاد عملیاتی ما به وزارت صمت این است که پوشاک را ذیل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق ببریم یعنی با ابزار تبصره 4 بتوانیم برندها و صاحب نام های داخلی را شناسنامه دار کنیم تا با قاچاق پوشاک راحت تر مبارزه کنیم.
نظر شما