به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، عباس قربانی، رئیس دانشگاه گلستان در همایش نکوداشت حکیم ابوالقاسم میرفندرسکی در مسجد جامع روستای نامتلو از توابع بخش فندرسک شهرستان رامیان (زادگاه این حکیم برجسته عهد صفوی)، با تشریح موضوع و هدف علم کلام و حکمت اسلامی، وجوه سه گانه فلسفه اسلامی را معرفی کرد و گفت: میرفندرسکی از پیروان روش ابن سینا و مشایی مسلک است اما روحی عارف دارد.
وی افزود: عرفان اگر در قالب برهان قرار گیرد قابل انتقال است و فیلسوف با مشرب عرفانی می تواند در درک و دریافت حقایق موفق تر باشد.
قربانی عصر حکیم فندرسکی را عصر بزرگان حکمت و رونق فلسفه دانست و گفت: حکیم میرفندرسکی، هم روزگار ستارگان حکمت و فلسفه شیخ بهایی و ملاصدرا بود لیکن هیچگاه سایه آنها بر نام او نیفتاد و تحت الشعاع قرار نداد و این نشان دهنده جایگاه خاص و ممتاز اوست.
وی افزود: آنان که تاریخ زندگی بزرگان عصر صفوی را نگاشته اند از حکیم میر فندرسکی به عنوان یکی از ستون های یقین و معرفت یاد کرده اند.
این استاد فلسفه برای آشنایی بیشتر مخاطبان با فلسفه، موضوع یکتایی خداوند را به تفسیر سوره اخلاص و مباحث فلسفی مطرح و تشریح کرد.
غلامرضا منتظری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز نکوداشت حکیم میر فندرسکی در زادگاهش را حرکتی مهم و پیش همایشی برای همایش بین المللی حکیم میر فندرسکی عنوان کرد.
وی نصب تندیس میر فندرسکی در میدان مرکزی خان ببین و تندیس هایی از حکیم در دانشگاه آزاد اسلامی آزادشهر و چند مرکز علمی دیگر، حمایت از پایان نامه ها، طرح های پژوهشی و گرد آوری آثار مربوط به میرفندرسکی در داخل و خارج، ساخت سمفونی با استفاده از قصیده معروف یاثیه این حکیم توسط دکتر پژمان طاهری موسیقیدان و آهنگساز توانای گلستانی و ایجاد مرکز مطالعاتی و پژوهشی بنیاد حکیم میر فندرسکی در زادگاه میر را از برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای گرامیداشت این حکیم نامدار برشمرد.
حجت الاسلام و المسلمین باقری، امام جمعه علی آباد کتول نیز به شرح زندگی این حکیم پرداخت و از وی به عنوان چهره ای عارف و دارای کرامات بسیار و جامع علوم یاد کرد.
وی با بیان چند حکایت از زندگی حکیم میر فندرسکی جایگاه شاخص وی در میان عرفا و حکمای عصر صفوی را یادآور شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان، حجت الاسلام والمسلمین باقری افزود: خطه ای که حکیم میرفندرسکی را پرورانده است، قابلیت پرورش حکمای دیگر را هم دارد و از مدیران فرهنگی استان خواست تا با ایجاد مرکز پژوهشی و کتابخانه تخصصی، زمینه پرورش استعدادهای جوان این خطه را فراهم آورند.
سمیعی، فرماندار رامیان نیز یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را پیشرفت کشور در علوم مختلف معرفی کرد و حکیم میر فندرسکی را از نوادر روزگار و الگویی برای جوان دانش پژوه ایرانی دانست.
پایان پیام/
نظر شما