رسیدن به مصر در امر تلاوت بعید است/سلب امتیازقاری پروری از تهران ومشهد

رتبه دوم مسابقات کشوری قرآن با بیان این مطلب که قاری پروری از انحصار تهران و مشهد خارج شده است، گفت: نمی توان با سابقه یکصد ساله ادعای خارج کردن مصر از میدان ترکتازی تلاوت را مطرح کرد.

 

امین پویا، رتبه دوم سی و چهارمین دوره مسابقات کشوری قرآن با ابراز خرسندی از ارتقای سطح فنی قاریان شرکت کننده در این رقابت ها در مقایسه با سال های گذشته به خبرنگار شبستان گفت: هر سالی که می گذرد شاهد حضور چهره های قوی تر و فنی تر در این رقابت ها هستیم، به گونه ای که اکنون قاریان دیگر استان ها حرف های جدی برای زدن در این ساحت مقدس دارند.

وی اظهار کرد: قاریان شهرستانی در گذشته در مقایسه با قراء تهرانی و مشهدی ضعیف بودند. اما در سه سال اخیر شاهد آن هستیم که قاریانی از استان هایی جز مشهد و تهران رتبه های نخست را کسب می کنند و این یعنی که دیگر تهران و مشهد قطب قاری پروری در کشور محسوب نمی شوند. بلکه استعدادهایی که تعدادشان کم نیست در سطح کشور در حال شکوفا شدن هستند.

پویا علاقه شخصی را نخستین گام در توفیق یک قاری دانست و ابراز کرد: بدون علاقه و تلاش شخصی نمی توان به جایگاه مطلوب رسید. البته زمان آن رسیده که مسئولان با فراهم کردن ابزارهای موردنیاز بستر رشد قاریان باانگیزه البته با استناد به شیوه های آکادمیک را فراهم کنند. چراکه هرچه علمی تر کار شود نتایج بهتری می توان در عرصه قرائت و تربیت قاریان ممتاز کسب کرد.

 

قاری بین المللی با اشاره به رشد کیفی این دوره از رقابت ها تصریح کرد: من 11 دوره در این مسابقات شرکت کرده ام اما در هیچ دوره ای این رشد کیفی و هماهنگی از نظر اسکان و ایاب و ذهاب شرکت کنندگان، مطلوبیت سالن برگزاری و نیز سیستم های صوتی را مشاهده نکرده بودم.

وی ادامه داد: سه مرحله ای کردن رقابت های رشته قرائت نیز ابتکاری بود که برای نخستین بار توانست منجر به فیلترینگ سخت تری در راهیابی افراد به مرحله بالاتر شود، به گونه ای که نفر برتر در مرحله نخست در مرحله دوم از رقابت ها حذف شد. بنابراین می توان گفت این شیوه راهکاری موثر در سنجش استقامت و ثبات تلاوت قاریان است.
پویا با بیان این مطلب که برگزاری رقابت های رشته قرائت در سه مرحله، رقابت ها را فرسایشی کرده است، تصریح کرد: این مهم منجر شد تا افراد با استقامت بالاتر در تلاوت های طولانی مدت به مراحل بالا راه بیابند.

وی درباره میزان رضایتمندی خود از داوری این دوره از مسابقات بیان کرد: داوری ها در بخش های مختلف صوت و لحن و وقف و ابتداء مطلوب بود. البته باید توجه داشت که داوری امری سلیقه ای است و حتی خود ما قاریان نیز ممکن است در مقام قضاوت سلیقه ای عمل کنیم. به هر حال داوری از سخت ترین بخش ها در مسابقات قران محسوب می شود.

 

قاری بین المللی در پاسخ به این سوال که آیا با وجود این استعدادها می توان مصر را از ترکتازی در میدان تلاوت بازداشت یا خیر؟،گفت: باید توجه داشت هنر تلاوت با پیشینه یک هزار ساله مخصوص مصر است، همانگونه که آوازخوانی سنتی مخصوص ما فارسی زبانان است. همانگونه که یک مصری نمی تواند در آوازه خوانی فارسی به پای ما فارسی زبانان برسد ما نیز نمی توانیم با لحن فارسی مصر را از میدان تلاوت به در بریم.

وی با بیان این مطلب که سابقه هنر تلاوت به شیوه کنونی در ایران حداکثر به یکصد سال گذشته بازمی گردد، تاکید کرد: مصری ها با الحان عربی تلاوت می کنند اما لحن، زبان و فرهنگ ما فارسی است. هرگاه توانستیم همچون آنها زندگی کنیم و امور زندگی ما در همه موارد مشابه آنها شد می توانیم ادعای پیشی گرفتن از مصر در عرصه تلاوت را مطرح کنیم.

پویا خاطرنشان کرد: مصر در عرصه تلاوت، ستارگانی همچون شحات انور، منشاوی و عبدالباسط را در کارنامه کاری خود دارد. از این رو بعید به نظر می رسد که بتوان به جایگاه آنها رسید.

سی و چهارمین دوره مسابقات کشوری قرآن از 25 تا 30 بهمن با حضور 370 چهره برتر مراحل شهرستانی و استانی به میزبانی استان هرمزگان برگزار شد که در نتیجه آراء داوران امین پویا رتبه دوم را از آن خود کرد.

پایان پیام/


 

کد خبر 110527

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha