دانشگاه های کشورهای اسلامی باید همکاری ها را گسترش دهند

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، خواستار گسترش همکاری ها میان دانشگاه های کشورهای اسلامی برای رفع تبعیض علمی شد و گفت: محدودیت در دیگر عرصه های علمی نیز بر ایران تحمیل می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در نشست روسا و نمایندگان دانشگاه های بین المللی کشورهای اسلامی، علم و فناوری را در دنیای کنونی پایه قدرت هر کشوری خواند و گفت: ما اکنون کشورهای زیادی داریم که دارای جمعیت و مواد اولیه زیاد هستند اما فقیرند و در مقابل کشورهایی وجود دارند که وسعتشان به اندازه یک شهر نیست اما بسیار غنی به شمار می روند که یکی از دلایل اصلی آن کاربرد دانش در جهان است.

 

دکتر محمد مهدی نژاد نوری با بیان اینکه اکنون در دنیا به نوعی شاهد تبعیض علمی هستیم گفت: اگر افرادی از کشورهای ما به کشورهای دیگر برای درس خواندن یک رشته ای تعلیم ببینند وقتی به کشور خود برگردند امکان به کارگیری آن تخصص به عنوان یک حرفه و صنعت وجود ندارد اما در صورتی که یک کشور مستقلا با یک هدفگذاری مشخص به یک صنعت پیشرفته دست یابد و در این مسیر رقیب یکی از کشورهای پیشرفته شود با انواع و اقسام محدودیت ها و فشارها و به هر نحو ممکن از ایجاد این توانمندی ها جلوگیری می کنند.

 

وی افزود: در واقع آنها هستند که تعیین می کنند چه کسی، کجا و تا چه اندازه در یک رشته علمی فعالیت کند و برای اینکه سیطره شان را هم کامل کنند در این راستا اتحادیه و مجموعه هایی ایجاد می کنند تا به شکل متحد از منافع خودشان در مقابل سایر کشورها جلوگیری کنند تا آن کشورها عقب بمانند که نمونه بازر آن را اکنون می توانید در ایران مشاهده  کنید.

 

دکتر مهدی نژاد با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی دانشجویانی از ایران به خارج از کشور اعزام می شدند، گفت: وظیفه این دانشجویان تربیت جوانان بعد از بازگشت به ایران بود؛ تا کشور از فرآورده های آنان استفاده کنند ولی بعد از استقلال سیاسی کشور،  آمریکا و کشورهای همراهش تمامی راه های دستیابی به علم و دانش پیشرفته را سد کرده اند در حالی که خودشان بمب و سلاح هسته ای ساخته و آن را علیه بشریت استفاده کردند.

 

وی به ترور دانشمندان هسته ای کشورمان اشاره کرد و گفت: آنان حتی دانشمندان هسته ای را که در طول تاریخ بی نظیر است ترور می کنند به طوریکه از سال گذشته تاکنون 5 نفر از این دانشمندان شهید شده اند.

 

دکتر مهدی نژاد با بیان اینکه محدودیت در دیگر عرصه های علمی نیز بر ایران تحمیل می شود گفت: در زمینه های دیگر مانند هوافضا، نانو هم شروع به مانع تراشی کرده اند و علت اصلی آن هم این است که می خواهند این انحصار را به نفع خود حفظ کنند.

 

وی راه حل طبیعی رفع این موضوع را گسترش همکاری های کشورهای محروم از این علوم دانست و گفت: باید این کشورها با همکاری یکدیگر این قاعده را بهم بریزند و اگر قرار است آمریکا مستقلا برای منافع کشور خودش تصمیم بگیرد کشورهای دیگر پاکستان، سوریه، ایران و سایرین هم از این حق برخوردار باشند که از این نظر تشکیل و وجود این اتحادیه امر مبارکی است.


دکتر مهدی نژاد ایمان راسخ به توانمندی های خود کشورها، شناسایی این پتانسیل ها و ایجاد یک انرژی مثبت در همکاری ها را لازمه حرکت در این مسیر عنوان کرد و گفت: ما باید یک بازیگر مهم در عرصه بین المللی باشیم و دیگر نمی شود ما را نادیده بگیرند.


معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه ما به عنوان کشور مسلمان خواستار رفاه بشریت روی زمین هستیم اظهار کرد: ما به دنبال اهداف سلطه طلبانه و تجاوزگرانه نیستیم و برای همین تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا یک تمدن انسانی و اسلامی در دنیا حاکم شود که این سعادت همه بشر را در پی دارد.


وی با حمایت از پیشنهادات رییس دانشگاه تبریز برای توسعه فعالیت این اتحادیه افزود: بر همین اساس از همه دانشگاه های عضو این اتحادیه می خواهم به هر میزان همکاری ها را افزایش دهند که ساده ترین آن دورهم نشستن و انتقال تجربیات مثبت و موفقیت های به دست آمده به یکدیگر است که با اجرای پروژه های مشترک، اعزام دانشجو، تاسیس شعبات دانشگاهی می توانیم سطح این همکاری ها را توسعه دهیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 110495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha