۱۳۷ مکان مذهبی همدان در فهرست آثار ملی ثبت شدند

موسوی به ثبت ۱۳۷ مکان مذهبی در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: ۵۱ مسجد و ۸۶ مقبره از استان همدان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدند.

سیده «مریم مختار موسوی» در گفت و گو با خبرنگار شبستان در همدان گفت:  بارگاه سه پیغمبر شامل حبقوق نبی در تویسرکان، حجی در  مسجد پیغمبر شهر همدان و یوشع ابن شجر در سیاه کمر ملایر قرار دارد.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود: این اماکن هم از نظر اهمیت دینی و مذهبی همچنین جاذبه‌ای که در معماری هنری ساخت آنها به کار برده شده، زمینه جذب توریست مذهبی را فراهم کرده است.

وی اظهار داشت: وجود گنبد علویان در همدان نشان دهنده جایگاه این استان در تاریخ تشیع و خاستگاه شیعیان دارد در عین حال ارزش معماری و گچ بری های منحصر به فرد این گنبد که مربوط به دوره ایلخانی است، از ظرفیت های گردشگری همدان حکایت دارد.

 

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه جشن تیرگان در روستای ورکانه یکی از آثار ناملموس است که ثبت شده است، افزود: جشن تیرگان یا رسم آبپاشان یکی از مهمترین جشن مذهبی ایران باستان است که در روز ۱۳ تیر ماه به مناسبت شکرگزاری خداوند از آب در کنار رودخانه ها برگزار می شد.

 

مختار موسوی با بیان اینکه آش ترش ملایر از دیگر آثار ثبتی استان است گفت: آش ترش ملایر همانند آش رشته است اما با مواد افزودنی چون لبو، برگه زرد آلو و شیره انگور تهیه می شود و از جمله آش های متنوع و سنتی  شهرستان ملایر است.

وی  با بیان اینکه مربای گل زرد از دیگر آثار ناملموس ثبت شده همدان است افزود: گل زرد از مهمترین پوشش گیاهی شهرستان تویسرکان است که از آن در مصارف گوناگون استفاده می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: مراسم قنبر خوانی در روز ۲۱ رمضان در شهرستان تویسرکان نیز ثبت ملی شده است که  روز ۲۱ رمضان به مناسبت شهادت حضرت علی(ع) قنبر غلامش در هجر مولایش به سوگ می نشیند و به مداحی می پردازد.

به گفته وی، آش بادمجان شهرستان ملایر نیز از جمله پنج اثر ثبت شده همدان در فهرست آثار ناملموس کشور است

کد خبر 1104166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha