راهکارهای افزایش همکاری‌های ایران و سوئیس در بخش کشاورزی بررسی شد

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، گفت: یکی از مکانیزم های موجود برای افزایش مبادلات تجاری بین ایران و سوئیس تهاتر است تا بتوانیم از ظرفیت شرکت های سوئیسی مقیم در ایران استفاده نماییم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «محمدجواد عسکری»  خود با «آنداراس اییبی» رئیس مجلس شورای ملی سوئیس گفت: مردم ایران ذهنیت خوبی نسبت به سوئیس دارند و این کشور را به عنوان کشوری بی‌طرف که به خوبی توانسته است ایفای نقش کند، می شناسند. روابط مردم دو کشور به یکصد سال گذشته باز می‌گردد و توانسته اند مبادلات خوبی در حوزه های مختلف داشته باشند.

رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم ادامه داد: ایران و سوئیس با پایبندی به روابط دوستانه خود می توانند در توسعه همه جانبه همکاری کنند و ظرفیت های بالقوه را به ظرفیت های بالفعل تبدیل نمایند، خصوصاً در حوزه های کشاورزی، فرهنگی، سیاسی و گردشگری.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همکاری در زمینه های حمل و نقل، پزشکی، انرژی های تجدیدپذیر، گردشگری، بانکی، تولیدات دارویی و تکنولوژی های دانش بنیان از جمله مواردی هستند که در روابط دو کشور اهمیت بسزایی دارند، ادامه داد: حضور شرکت های سوئیسی در ایران برای هر دو کشور با توجه به امکانات موجود اهمیت بالایی دارد و می توان از فضای موجود در زمینه مبادلات تجاری استفاده کنیم.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی این آمادگی را دارد تا در حوزه فعالیت کمیسیون های تخصصی ارتباط خوبی را بین پارلمان های دو کشور ایجاد کند. متاسفانه در گذشته نتوانستیم از ظرفیت ها استفاده کنیم. نگاه ما این است که ظرفیت ها را اجرایی کنیم. همچنین از کمیسیون کشاورزی مجلس سوئیس برای حضور در مجلس ایران دعوت می کنیم.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: در سفر رئیس جمهور سوئیس به ایران در سال ۹۴ مقرر شد تراز مراودات تجاری و اقتصادی دو کشور خصوصاً در حوزه های کشاورزی و زیست محیطی به میزان مطلوبی ارتقا داده شود، اما این موضوع محقق نشد لذا با توجه به ظرفیت بخش ها و شرکت های خصوصی این آمادگی را داریم که زمینه حضور شرکت های سوئیسی در ایران را فراهم کنیم.

عسکری تصریح کرد: در اسفندماه سال ۹۷ هیاتی از سوئیس به ایران سفر کرد و در این دیدارها تفاهم نامه ای بین دو کشور امضا شد، اما خروجی مناسبی نداشت و ما خواستار عملیاتی و اجرایی شدن آنها هستیم تا در راستای منافع دو کشور گام برداریم. کشور ایران در حوزه کشاورزی، ظرفیت ها و قابلیت های منحصربه فردی دارد و با توجه به اقلیم های موجود می توانیم محصولات مختلف چهارفصل را تولید کنیم. محصولات ایرانی با توجه به ارگانیک بودن، کیفیت مطلوبی دارند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم  گفت: در زمینه آموزش حوزه کشاورزی، ظرفیت مناسبی در مقایسه با کشورهای منطقه داریم و اساتید ایرانی، کرسی های علمی بسیار زیادی را در کشورهای آسیایی و اروپایی، تصاحب کرده اند. در زمینه پیشرفت علمی، جهش ارزشمندی داشته ایم و نگاه ما این است  که از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده شود.

عسکری با اشاره به اینکه تفاهم نامه های امضا شده بین ایران و سوئیس در سال ۹۷ در زمینه حفظ نباتات بود، ادامه داد: تعدادی از شرکت های ایرانی در راستای تفاهم نامه منعقد شده با کشور سوئیس و در زمینه حفظ نباتات فعالیت خود را با رعایت پروتکل زیست محیطی ادامه داده اند، انتظار داریم در این حوزه پیگیری های لازم صورت گیرد.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی افزود: در زمینه تحقیقات کشاورزی هم تفاهم نامه ای امضا شده که باید عملیاتی شود تا نتایج آن را شاهد باشیم. در زمینه حفاظت از آب و خاک و همچنین تولید بذر هیبریدی و مباحث زیست محیطی آمادگی لازم را داشته و می توانیم در قالب تفاهم نامه هایی، همکاری داشته باشیم. همچنین در زمینه صنایع تبدیلی نیز شرایط همکاری برای دو کشور فراهم است.  

وی با تاکید بر اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس و وزارت جهاد کشاورزی آمادگی فراهم کردن شرایط همکاری در حوزه کشاورزی بین دو کشور ایران و سوئیس را دارند، عنوان کرد: اطلاعات نشان می دهد که میزان تبادلات تجاری بین دو کشور طی سال‌های اخیر کاهش داشته است، باید ظرفیت‌های موجود را برای افزایش تبادلات تجاری به کار بگیریم. یکی از مکانیزم‌های موجود برای افزایش مبادلات، تهاتر است تا بتوانیم از ظرفیت شرکت های سوئیسی مقیم در ایران استفاده نماییم.

عسکری در پاسخ به سوال رئیس مجلس ملی سوئیس درخصوص راهکار ایران برای مقابله با خشکسالی و تامین نیاز داخلی به محصولات کشاورزی و دامی گفت: ایران مساحت زیاد و خاک حاصلخیری دارد، مشکل خشکسالی تنها مربوط به ایران نیست. رویکرد ما این است که بتوانیم با اجرای روش های نوین آبیاری و استفاده بهینه از آب و خاک، خود را با حوادثی مانند خشکسالی تطبیق دهیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس یازدهم گفت: قصد داریم در قالب خوداتکایی و جهش تولید، ظرفیت ها و قابلیت ها را به کار بگیریم.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: افراطی گری و تروریسم معضل جوامع جهانی و منطقه است و از سوی دیگر مطلع هستید که ایران بزرگترین قربانی تروریسم محسوب می شود و  رئیس جمهور اسبق ایران نیز یکی از قربانیان است. لذا ما افراطی گرایی را در هر شکلی تحریم می کنیم، خصوصاً تروریسم اقتصادی را که آمریکا به راه انداخته است و مشکلاتی را برای ما به همراه دارد.

علاقمند به واردات میوه از ایران هستیم

آنداراس اییبی رئیس مجلس شورای ملی سوئیس نیز در این دیدار گفت: اهداف زیادی برای سفر به ایران داشته ایم از جمله هدف ها این است که تفاهم نامه هایی که در سال های گذشته بین دو کشور امضا شده اند، احیا و اجرائی شوند.

رئیس مجلس شورای ملی سوئیس افزود: کشور سوئیس آب فراوان و ایران اراضی بسیار زیادی دارد اگر شرایط همکاری فراهم شود، اتفاقات بسیار خوبی رخ می دهد. کشور سوئیس در زمینه دامپروری، توسعه زیادی داشته و گوشت صادر می کند. همچنین در زمینه صادرات چوب و تولید چای نیز پیشرفت خوبی داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مزیت های موجود در کشور سوئیس سیستم آموزشی دوگانه در زمینه کشاورزی است، ادامه داد: آموزش در حوزه کشاورزی در کشور سوئیس به نحوی است که شخص علاقمند در شرکت ها و مزارع حاضر می شود و با حضور ۲۴ ساعته خود کسب تجربه می کند، این سیستم نقش بسیار زیادی در موفقیت سوئیس در زمینه کشاورزی داشته است.

آنداراس اییبی با بیان اینکه در سوئیس دانشگاه های معروفی وجود دارند که در حوزه های دامپروری و کشاورزی فعالیت می کنند، تصریح کرد: در حوزه تولیدات گیاهی از جمله سیب زمینی می توانیم همکاری های خوبی داشته باشیم. در زمینه مقابله با آفات سیب‌زمینی، چالش تغییرات اقلیمی و فرسایش خاک می‌توانیم همکاری کنیم.

وی با تاکید بر اینکه قطعاً دلیل کاهش تبادلات تجاری بین کشور ایران و سوئیس، شیوع بیماری کرونا و تحریم ها علیه ایران است، عنوان کرد: ۵۵ درصد نیاز مردم سوئیس در داخل این کشور تولید می شود و بقیه اقلام مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود. ماعلاقمند به واردات میوه از ایران هستیم.

کد خبر 1104004

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha