کانون‌های مساجد منشا تحولات فرهنگی در جامعه

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد منشا تحولات فرهنگی در جامعه هستند که در راستای پویایی مساجد باید حرکت کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، فرهنگ بسترساز رشد و توسعه در هر جامعه‌ای است و فعالیت‌های فرهنگی تضمینی بر تقویت و ارتقای فرهنگ جامعه است.

 


بی‌شک برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی متولیان امر و دستگاههای فرهنگی باید بتوانند در این حوزه فعالیت کنند.

 


راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور گامی برای توسعه و ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در کشور بود تا اعضای این کانون‌ها در سطح شهر و روستا با استفاده از ظرفیت مساجد بتوانند برای تحقق اهداف فرهنگی گام بردارند.

 

 

اهمیت این کانون‌ها بگونه‌ای است که مقام معظم رهبری در 19 مهرماه سال 1391 در توصیه‌های ارزشمند در مورد کانون‌ها بیان کردند« من سفارش می‌کنم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید...» و بی‌شک این سخن ارزشمند نقشه راهی برای فعالیت‌های کانون‌های مساجد به شمار می‌رود.

 

 


استان کردستان نیز برای تحقق این مهم با راه‌اندازی کانون‌های فرهنگی و فعالیت بچه‌های مسجدی برای پیشبرد اهداف کانون‌ها فعالیت خود را آغاز کرد.

 

 


فعالیت 612 کانون فرهنگی هنری در مساجد کردستان

 

 

به گفته مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان در حال حاضر 612 کانون در سطح استان فعال است و تا پایان سال جاری این رقم افزایش خواهد داشت.

 

 

کامل گلباغی اعلام کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سطخ شهر و روستاهای استان فعالیت دارند و علاوه بر فعالیت‌های قرآنی و دینی، برنامه‌های مناسبتی، فعالیت‌های اجتماعی، هنری و فرهنگی را انجام می‌دهند.

 

 

وی با اشاره به اینکه قریب به 30 هزار نفر در کردستان عضو کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان است، افزود: یازده هزار نفر نیز در سامانه بچه‌های مسجد آنلاین فعالیت دارند.

 

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان به شاخص‌های ارزیابی و رتبه‌بندی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان پرداخت و گفت: این شاخص‌ها در هشت زمینه و 39 مورد فعالیت از جمله قرآن، سرود، تئاتر، دهه کرامت، امر به معروف و نهی از منکر و غیره دسته بندی شده است.

 

 


کانون‌های فرهنگی هنری احیاکننده نقش واقعی مساجد هستند

 

 


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با تبریک 19 مهر ماه سالروز بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد زمینه‌ساز اشاعه فرهنگ اسلامی در جامعه هستند و باید از ظرفیت کانون‌ها برای تقویت این مهم بهره برد.

 

 

عبیدالله رستمی توجه به تنوع برنامه‌ها و اجرای برنامه برای رده‌های مختلف سنی را از نقاط مثبت کانون‌های مساجد در کردستان دانست و بر لزوم جذب کودکان در کانون‌های مساجد تاکید کرد.

 

 


وی تصریح کرد: بی‌شک آداب و رسوم حاکم بر مساجد انسان را می‌سازد و اگر آداب و رسوم از کودکی در انسان نهادینه شود تاثیر بسزایی در رشد و تعالی انسان خواهد داشت.

 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان کانون‌های فرهنگی هنری را احیا کننده نقش واقعی مساجد در جامعه دانست و اضافه کرد: کانون‌ها باید افراد مختلف جامعه را به سمت مساجد جذب کنند.

 

 


شیوع کرونا فرصتی برای تلاش بیشتر کانون‌های مساجد

 

 

رستمی با اشاره به اینکه کانون‌های مساجد در ایام شیوع کرونا همچون بسیاری از مراکز  تعطیل و مانند برخی کسب و کارها متضرر شدند، اعلام کرد: علیرغم همه سختی‌ها اما کانون‌ها با استفاده از ظرفیت فضای مجازی فعالیت‌های خود را در حوزه‌های مختلف فرهنگی، قرآنی، اجتماعی و مناسبتی ادامه دادند.

 

 

وی شناسایی نیازمندان و حمایت از آنها با توزیع بسته‌های معیشتی توسط خیرین، ضدعفونی معابر، آگاه‌سازی خانواده‌ها در خصوص مقابله با ویروس کرونا و مواردی از این قبیل را از فعالیت‌های کانون‌های مساجد در ایام شیوع کرونا خواند.

 

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با تاکید بر اینکه سخنان مقام معظم رهبری باید مورد توجه کانون‌های مساجد باشد، اضافه کرد: وجود تعامل و همدلی بین بچه‌های مسجدی نیز از نکات مثبت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است که بین اعضای کانون‌های مساجد استان حاکم است.

کد خبر 1103261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha