به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علی ملاحسینی مسئول کانون فرهنگی هنری قرآن و عترت روستای طایقان استان قم که سال گذشته در دومین رویداد ملی فهما در رواق کتاب عنوان شایسته تقدیر را کسب کرد با اشاره به سابقه فعالیت این کانون گفت: کانون قرآن و عترت در تاریخ ۸۸/۸/۸ و همزمان باروز میلاد با سعادت امام هشتم و با استعانت از آن امام همام، توسط جمعی از فعالان فرهنگی روستای طایقان با محوریت امام جماعت وقت، حجتالاسلام و المسلمین سید احمد موسوی تأسیس شد. در ابتدا، ما در طبقه دوم مسجد که یک فضای بسیار کوچک داشت شروع به فعالیت کردیم.
وی ادامه داد: در آن زمان بنده ۱۲ سال داشتم و از همان ابتدا سعی میکردم در تمامی جلسات برنامه ریزی و فعالیتهای کانون شرکت کنم. گروه تأسیس کننده در کنار شروع فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و هنری، به دنبال ساختمانی برای مجموعه بودند تا کمبود فضا را جبران کنند.
ملاحسینی افزود: کم کم در کنار فعالیتهای که در کانون انجام میدادیم، اهالی با همت همدیگر، ساختمانی سه طبقه را در مکان یک حمام قدیمی که مخروبهای بیش نبود بنا نهادند. این ساختمان احداث شده به سه طبقه تقسیم شد؛ زیرزمین آن به یک کتابخانه با مساحت ۴۰۰ متر تبدیل شد. همکف آن نیز به کانون اختصاص یافت و در نهایت خانه عالم به متراژ ۱۷۰ و ۲۳۰ متر و طبقه سوم به عنوان دارالقرآن و خانه ورزش تقسیم شد.
وی با اشاره به امکانات کانون گفت: از امکانات کانون میتوان به خانه دیجیتال با ۵ کامپیوتر و ۱ ویدئو پروژکتور، خانه ورزش، دارالقرآن و سالن مطالعه اشاره کرد.
ملاحسینی با بیان اینکه مسؤولیت کانون در سال ۱۳۹۸ به بنده سپرده شد گفت: این کانون برای کلیه سنین برنامه دارد؛ البته فقط برای برادران. چون در این منطقه در کنار کانون ما کانون دیگری برای خواهران داریم. آنها هم برنامههای عالی و مناسبی برای خواهران در تمام سنین دارند.
مسئول کانون فرهنگی هنری قرآن و عترت با اشاره به برنامه های این کانون ادامه داد: برنامههای کانون را میتوان به دو بخش عمده آموزشی و فرهنگی تقسیم کرد. ما در ذیل برنامههای آموزشی به موضوعاتی، چون احکام، آموزش قرآن، معارف اهل بیت، مباحث درسی و ... میپردازیم. همچنین در بخش فرهنگی با برگزاری اردوهای متنوع زیارتی و سیاحتی، برگزاری جنگهای شادی، مراسمهای مختلف در اعیاد و سوگواری معصومین میتوانم اشاره کنم.
وی با اشاره به اینکه این کانون در زمینه کتاب در رویداد ملی فهما بهعنوان یک کانون شاخص کشوری مورد تقدیر قرار گرفته است، گفت: من این موفقیت را مرهون تلاشهای تیم کتابخانه میدانم که با فعالیتهای مستمر همچون برگزاری مسابقات مختلف کتاب خوانی در سنین مختلف و با موضوعات مختلف کار کردند، همچنین اجرای طرحهای تبلیغی جهت ترویج کتاب و کتاب خوانی در میان مردم و تلاش برای افزایش سرانه مطالعه به خصوص تشویق کودکان و نوجوانان از جمله عواملی بود که تیم کتابخانه موفق شدند این امتیاز را در بخش رواق کتاب به دست بیاورند.
ملاحسینی ادامه داد: البته در مرحله بعدی ما تمام تلاش و همتمان را صرف این جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی کردیم که ایشان فرموده بودند: «زمانی که یاد کتاب و وضع کتاب در کشور میافتم، قلباً غمگین و متأسف میشوم.» این جمله را سرلوحه کار خود قرار دادیم و تلاش کردیم باری کوچک را هرچند در سطح منطقه خود از روی دوش معظمله برداریم و این مسأله به عنوان رویکرد و هدف ما قلمداد شد.
وی با اشاره به شعار «به توان مردم» که شعار رویداد ملی فهما 1400 نیز می باشدگفت:با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب که میفرمایند جوانان در گام دوم باید سکانداران جامعه باشند و همچنین باید امید به آینده را به جوانان و جامعه تزریق کرد این کارهای مهم جز با تربیت انقلابی و مسجدی کارساز نخواهد بود. ما فعالان فرهنگی باید بتوانیم با تربیت و آموزشهای فرهنگی درست در دو سنگر انقلاب و مسجد، در حقیقت آینده سازان این مملکت را تربیت کنیم.
مسئول کانون فرهنگی هنری قرآن و عترت ادامه داد: از مشکلاتی که امروزه تمام جامعه خصوصاً جوانان را درگیر کرده است؛ دو مشکل اقتصادی معیشتی و تهاجم فرهنگی را میتوان مورد تأکید و اشاره قرار داد. حضرت آقا برای هر دوی اینها راه و چاره دارند. ایشان میفرمایند وضع اقتصاد جز با دولت جوان و حزب اللهی درست نمیشود و در تهاجم فرهنگی هم میفرمایند در گام دوم باید به دفع و خنثی سازی خطرات تهاجم و شبیخونهای فرهنگی پرداخت و اینها جز با کار فرهنگی ما فعالان فرهنگی امکان پذیر نمیباشد.
وی با اشاره به مهمترین عاملی که باعث شد در طرح ملی ایران قوی بتوانند امتیاز بالایی را کسب کنند گفت:ما از ابتدا تلاش کردیم تا با داشتن یک برنامه منسجم و قوی در مسأله کادر سازی به خوبی و درستی وارد شویم. بنابراین از همان ابتدا به برنامهریزی دقیق پرداختیم و در زمینه تربیتی تمام تلاش و همت ما صرف این قرار گرفت تا افرادی که وارد مسجد میشوند، در آینده به گونهای تربیت شوند که بتوانند به عنوان یک مربی یا کادر و حتی به عنوان مسؤول کانون تربیت شوند. به همین جهت من این دو عامل را، عاملهای مهمی برای کسب امتیاز بالا در طرح ایران قوی میدانم.
مسئول کانون فرهنگی هنری قرآن و عترت همچنین با اشاره به ایام شیوع کرونا تصریح کرد: با شیوع کرونا، ما در چند محور کارها و فعالیتهای خود را تقسیم بندی کردیم و الحمدلله توانستیم به مردم در مقابل شیوع این ویروس منوس کمک کنیم. از جمله فعالیتهای مهمی که کانون ما آن فعالیتها را دنبال میکرد، میتوانم به پخش مواد ضدعفونی کننده و ماسک در اوایل شروع شیوع ویروس کرونا، پخش ارزاق و بستههای معیشتی و همچنین توزیع غذای گرم به دفعات مختلف اشاره کنم. البته باید در این زمینه از بانیان و خیران زحمت کشی که از جیب خود برای تهیه این بستهها خرج کردند واقعاً تشکر کنم.
نظر شما