به گزارش خبرنگار شبستان، جليل دارا، مدير کل دفتر امور فرهنگي وزارت علوم تحقيقات و فناوري در نشست خبري تشريح برنامه هاي اين وزارتخانه در هفته قرآن و دانشگاه گفت: پيوند ناگسستني دانشگاهيان با کتاب الهي در نظام اسلامي امري ضروري است که تنها با اختصاص يک هفته به آن نمي توان اين هدف را محقق کرد.
وي با اشاره به بيانات امام خميني (ره) و تاکيدات رهبر معظم انقلاب مبني بر تعلم همراه با تزکيه نفس اظهار کرد: تزکيه نفس در جامعه دانشگاهي با محوريت قرآن امکانپذير است تا بتوان از دانشگاه ها خروجي معرفتي، علمي و اخلاقي مبتني بر آموزه هاي وحي را دريافت کرد.
دارا با بيان اين مطلب که قرآن و عترت به طور توامات سرلوحه برنامه هاي فرهنگي وزارت علوم است تصريح کرد: پرداخت سطوح مختلف قرآن در دانشگاه ها از طريق توان کانون هاي قرآن و عترت امري ضروري است که با توجه به شرايط کنوني دانشگاه ها سطح مياني همچون برگزاري رقابت هاي قرآني حائز اهميت است.
مديرکل دفتر امور فرهنگي وزارت علوم ادامه داد: همسو با تقويت سطح مياني مسابقات استادان و کارکنان دانشگاه ها نيز طراحي شده و تشکيل کلاس هاي آموزشي براي تمامي فعالان اين جامعه در دست انجام قرار دارد.
وي از تشکيل حلقه هاي تدبر درقرآن در فضاهاي غيررسمي به ويژه خوابگاه هاي دانشجويي خبر داد و بيان کرد: ايجاد بانک استادان ممتاز در عرصه هاي مختلف و داراي فرقه فعاليت قرآني به منظور بهره گيري در حلقه هاي تدبر از اولويت هاي کاري وزارت علوم است که همسو با آن تاکنون اطلاعات يکصد استاد در سراسر کشور جمع آوري شده است.
دارا با بيان اين مطلب که بهره مندي از توان اين استادان و تمامي دانشگاه ها مدنظر است عنوان کرد: تشکيل بانک استادان در زمينه هاي مختلف علمي و هنري و ديني بستر مطلوب براي انتقاد آموزه هاي آنها به دانشجويان را فراهم مي کند و با توجه به رويکرد وزارت علوم در تامين استادان موردنياز در رشته هاي قرآني در صورت درخواست واحدهاي دانشگاهي افراد اين بانک به نقاط مختلف اعزام مي شوند.
وي درباره ديگر برنامه هاي هفته قرآن و دانشگاه ابراز کرد: آغاز ثبت نام مرحله دانشگاهي 26 دوره مسابقات که دانشجويان برگزاري جلسات تفسير قرآن و نهج البلاغه در قالب حلقه هاي تدبر و برپايي محافل انس با کتاب الهي در خوابگاه ها و دانشگاه ها از مهمترين برنامه هاي مدنظر ويژه اين هفته است.
مديرکل دفتر امور فرهنگي وزارت علوم اعلام کرد انتشار ويژه نامه هاي مهر خوبان و هفته قرآن و دانشگاه گفت: بسترسازي براي راه اندازي مدارس قرآني حداقل در مناطق 5 گانه، برگزاري مسابقات کتابخواني قرآني و نهج البلاغه و فضاسازي مجازي از طريق ارسال پيامک، بلوتوث و توليد کليدهاي قرآني از ديگر برنامه هاي مدنظر وزارت علوم ويژه هفته قرآن و دانشگاه به شمار مي رود.
وي با اعلام آغاز به کار پايگاه آموزشي مجازي علوم قرآني طي يک ماه آينده گفت: برگزاري جلسات نقد فيلم هاي قرآني با توجه به ضرورت ورود مفاهيم وحي به حوزه هنر، حمايت از پايان نامه هاي قرآني و فضاسازي وحياني در محيط هاي دانشگاهي از طريق ايجاد جايگاه هاي مشخص را مي توان از ديگر جنبه هاي تلاش وزارت علوم در هفته قرآن و دانشگاه برشمرد.
دارا برپايي کرسي هاي آزادانديشي از ديگر برنامه هاي در دست انجام اين هفته برشمرد و اظهار کرد: اين کرسي ها به ويژه با محور قرآن و به منظور رفع شبهات و اتهامات مطرح شده و آماده سازي دانشجويان براي پاسخ دهي به اين شبهات و تامين محتواي علمي دروس دانشگاهي به ويژه در عرصه علوم انساني برپا مي شود.
وي درباره راهکارهاي وزارت علوم براي جذب حداکثري جامعه دانشگاهي به برنامه هاي قرآني عنوان کرد: کانون هاي قرآن و عترت از پتانسيل لازم براي تبليغ اين فعاليت ها برخوردار هستند از سوي ديگر وزارت علوم با اطلاع رساني به هنگام از طريق پايگاه اطلاع رساني و نيز ارسال بخشنامه به واحدهاي دانشگاهي زمينه حضور هر چه بيشتر دانشگاهيان و فعاليت هاي قرآني را فراهم مي کنند.
وي از اعلام فراخوان مسابقات قرآني در سطح بين المللي براي نخستين بار خبر داد و ابراز کرد: اتخاذ رويکرد بين المللي در فعاليت هاي قرآني توسط اين وزارت خانه زمينه اعلام اين فراخوان را ايجاد کرده و همسو با آن دانشجويان خارج از کشور نيز مي توانند در طول هفته قرآن و دانشگاه براي شرکت در رقابت هاي قرآني ثبت نام کنند.
مديرکل دفتر امور فرهنگي وزارت علوم درباره تامين محتواي پايگاه آموزش مجازي قرآن که ظرف يک ماه آينده رونمايي مي شود تصريح کرد: تمامي دانشگاه ها ملزم به معرفي کارشناسان قرآني خود به منظور پشتيباني محتوايي از اين پايگاه هستند تا پس از بررسي هاي لازم محتواي آن نيز آماده و در اختيار علاقه مندان قرار گيرد.
وي با بيان اين مطلب که حمايت از پايان نامه هاي قرآني به منظور چاپ و تامين محتواي اختصاصي مسابقات و دوره هاي آموزشي قرآني در جامعه دانشگاهي از ديگر رويکردهاي وزارت علوم است خاطرنشان کرد: کانون هاي قرآن و عترت در کنار فعاليت خود در محيط هاي دانشگاهي به منظور بهره گيري از فضاي زماني در خوابگاه ها برنامه هايي را تدارک ديده اند که در طول يک هفته و به طور مداوم در طول سال آنها را اجرايي مي کنند.
شايان ذکر است نشست خبري تشريح برنامه هاي هفته قرآن و دانشگاه وزارت علوم سه شنبه 18 آبان با حضور مديرکل دفتر امور فرهنگي اين وزارتخانه و اصحاب رسانه هاي جمعي برگزار شد.
پايان پيام/
قرآن و معارف: دارا با اعلام برنامه هاي وزارت علوم در هفته قرآن و دانشگاه بسترسازي براي ارتقا معرفتي و اخلاقي دانشگاهيان را هدف اين برنامه ها برشمرد.
کد خبر 1102
نظر شما