تجمع 40 میلیون نفری در 120 هزار محفل حفظ قرآن

دبیر کمیسیون آموزش قرآن از برپایی 120 هزار محفل حفظ قرآن با حضور 40 میلیون نفر از دانش آموزان و اولیای آنها و نیز فرهنگیان با تاکید وزیر آموزش و پرورش در مدارس سراسر کشور خبر داد.

محمد بنیادی، مدیرکل قرآن نماز و عترت وزارت آموزش و پرورش درباره مباحث مطرح شده کارشناسان این عرصه با حضور وزیر در جلسه روز گذشته به خبرنگار شبستان گفت: خوشبختانه وزیر آموزش و پرورش اگر بازخوردهای مثبت را از یک اقدام ببیند، انجام آن را تداوم می دهد. نمونه بارز برای این ادعا نیز افزایش تعداد مدارس تخصصی قرآن از 650 مورد به 10 هزار مورد است که خوشبختانه هم اکنون بدون نقص در حال فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: راه اندازی سامانه مجازی، تامین محتوا، تدوین سرفصل های آموزشی، تدوین اساسنامه، برگزاری جلسات توجیهی و اعمال حمایت های لازم از زیرساخت های ایجاد شده برای فعالیت هر چه بهتر 10 هزار مدرسه قرآنی در سراسر کشور است که با انجام آنها مشکلات برطرف شده است.

بنیادی با اشاره به اجرای طرح ملی حفظ قرآن توسط این وزارتخانه بیان کرد: پیش بینی ما در ابتدای امر شرکت دو میلیون دانش آموز بود اما با استقبال بالای آنها هم اکنون بالغ بر سه میلیون دانش آموز در این طرح ثبت نام کرده اند و منابع و مدرسان لازم نیز برای اجرای این طرح تامین شده است.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور قرآنی با بیان این مطلب که تمامی مسائل مرتبط و موردنیاز در اجرای این طرح در سامانه مجازی بارگذاری شده است، عنوان کرد: وزیر آموزش و پرورش در جلسه خود با کارشناسان قرآن، نماز و عترت استان ها بر برپایی 120 هزار محفل حفظ قرآن در دهه پایانی اردیبهشت سال 91 تاکید کرد. از این رو مقرر است این محافل با حضور  12 و نیم میلیون دانش آموز، یک میلیون معلم و 25 میلیون خانواده آنها برپا شود.

وی ادامه داد: در اردیبهشت سال 91، 120 هزار مدرسه در سراسر کشور میزبان 40 میلیون نفر از دانش آموزان و اولیای آنها و فرهنگیان در محافل قرآنی به منظور پاسخگویی به مطالبه رهبر معظم انقلاب بودند.

بنیادی با بیان این مطلب که پس از این مرحله منتخبان 120 هزار محفل قرآنی به همایش های منطقه ای راه می یابند، ابراز کرد: این افراد و چهره های برتر حفظ در 718 همایش حضور یافته و از میان آنها افراد برگزیده که حداقل باید نیم جزء از قرآن را حفظ باشند به 32 محفل استانی راه می یابند.

 

مدیرکل اداره قرآن، نماز و عترت (ع) وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: بنابر پیش بینی های انجام شده مقرر است مرحله کشوری این همایش با حضور حداقل 5 هزار حافظ کل قرآن از 32 استان کشور در محضر رهبری برگزار شود تا به بخشی از مطالبه ایشان مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ جامعه عمل پوشانده شود.

وی با بیان این مطلب که پیش بینی ابتدایی ما تربیت دو میلیون حافظ طی 5 سال آینده بود، گفت: اما با این استقبال به عمل آمده به نظر می رسد که بتوان طی 5 سال حتی 10 میلیون حافظ را که مطالبه اصلی رهبر معظم انقلاب است را نیز تربیت کرد.

بنیادی با اشاره به عدم تخصیص بودجه نیم درصدی مصوب قانون بودجه سال جاری تصریح کرد: خوشبختانه وزارت آموزش و پرورش عمل به مطالبات رهبری را به مشروط به تخصیص بودجه نکرده و می توان به صراحت گفت که این وزارتخانه در عرصه تبلیغ، ترویج و حمایت از عرصه حفظ مصحف شریف هیچگونه مشکلی ندارد.

وی اعلام کرد: هم اکنون مکان مورد نظر اجرای طرح ملی حفظ از طریق راه اندازی 10 هزار مدرسه قرآنی و هم نیروی انسانی موردنیاز از طریق جذب پنج هزار مدرس به شیوه قرارداد معین فراهم است.

 

بنیادی ادامه داد: مدرسان جذب شده دارای مدارک فوق دیپلم تا دکتری هستند البته آنچه بیشتر برای وزارت آموزش و پرورش در بکارگیری آنها مدنظر بوده دارا بودن مدارک تخصصی حفظ و نیز حافظ حداقل یک جزء از قرآن بودن است.

وی با بیان این مطلب که البته این مدرسان در برخی از استان ها حافظ کل قرآن بوده اند، خاطرنشان کرد: بنابر قول مساعد رییس جمهور در آیین افتتاح طرح ملی حفظ قرآن ما امیدوار به تخصیص بودجه های مصوب هستیم اما کار ساحت مقدس وحی را مشروط به این تخصیص نکرده ایم.

طرح ملی حفظ قرآن که در کمیسیون آموزش عمومی کشور تدوین، ابلاغ و اجرا شده است از ابتکارات وزرات آموزش و پرورش به عنوان رییس این کمیسیون است. این طرح درپی تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ در دیدار با قاریان همزمان با طلیعه ماه مبارک رمضان تدوین شده و در مرحله نخست آن یعنی ثبت نام بالغ بر سه میلیون دانش آموز در آن شرکت کرده اند که این مهم نویدبخش آینده ای روشن در عمل به مطالبه برحق رهبری است.

پایان پیام/

 

کد خبر 110162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha