به گزارش خبرنگار شبستان، آیین پایانی ششمین جشنواره بین المللی شعر فجر روز گذشته، اول اسفند ماه در حالی برگزار شد که تالار وحدت از ساعت 15 مملو از فرهیختگان علم و ادب و شاعران ایرانی و خارجی بود، به صورتی که حتی تا ساعتی پس از آغاز مراسم، مردم همچنان به دنبال صندلی خالی برای نشستن می گشتند.
این مراسم به شیوه ای جدید برگزار شد؛ اجرای مراسم بر عهده ژاله صادقیان بود، اما نکته قابل توجه دکوری بود که بر روی صحنه تالار وحدت چیده شده بود. سمبلی از نماد جشنواره شعر فجر که تندیس های جشنواره هم به همین شکل طراحی شدند، در میانهی صحنه خودنمایی می کرد.
درخواست فرستادن صلوات از مردم توسط شاعر ایتالیایی
از نکات قابل توجه مراسمی چون این، شعرخوانی شاعران در حضور شخصیت ها و شاعران دیگر است که در این مراسم نیز، تعدادی از شعرای ایرانی به روی صحنه آمدند و قطعاتی را با ذوق و سلیقه خود خواندند. اما دو تن از شاعران خارجی مهمان در جشنواره، وقتی برای شعرخوانی دعوت شدند، ترجیح دادند درباره اهمیت شعر فارسی و ارتباط شاعرانه صحبت کنند.
«نرگس شاه علی اف» شاعر ازبکستانی درباره فراگیری زبان فارسی گفت: زبان فارسی در منطقه ما همیشه گویا بوده است و من شعرگونه هایی مینویسم. چون سطح این جلسه بالاست، جرأت نکردم از شعر خود چیزی را بخوانم و شعری را از یکی از شاعران معاصر میخوانم.
دکتر «دومنیکو آنجنیتو» که از ایتالیا در جشنواره شرکت کرده بود، در سخنانی گفت: به ما فرصتی داده شده تا در محضر شما شعرخوانی داشته باشیم، اما من ترجیح میدهم درباره ارتباط شاعرانه خود و زبان فارسی در سالهای اخیر صحبت کنم. بنده از فارسی به ایتالیایی شعر ترجمه میکردم پس از چند سال دریافتم زبان فارسی بر من نازل میشود، متوجه شدم فارسی و پرتغالی ترکیبی از سیم و زر تاجی بود که در دلم نهاده شد.
وی با اشاره به اینکه شعر فارسی با من سخن میگفت، خاطرنشان کرد: تنها میخواهم حقیقت شعر را با روش مسلط شدن زبان با عالم، کشف کنم و بگویم ایران اقیانوسی زیباست. شعر فارسی درخشانترین پرتوها را دارد که ما را نجات میدهد و من مچ دست و رگ و گردنم را به زبان فارسی تقدیم کردم تا انسان شدم.
آنجنیتو در ادامه از جمع حاضر در سالن خواهش کرد که برای همه شاعران ایرانی دیروز، امروز و فردا صلوات بفرستند.
نکته قابل توجه دیگر در این میان، این بود که مهمانان خارجی جشنواره، با بیانی شیوا فارسی صحبت می کردند به نحوی که همگان از این موضوع متعجب شده بودند.
غافلگیری حجت الاسلام والمسلمین گلپایگانی در اختتامیه شعر فجر
در مراسم اختتامیه جشنواره شعر فجر از شاعرانی چون محمدعلی بهمنی، علی معلم دامغانی، فاضل نظری و محمدرضا سهرابی نژاد برای شعرخوانی دعوت شد. از «حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی» رییس دفتر مقام معظم رهبری که در این مراسم حاضر شده بود نیز به سبب اینکه دستی در شعر و ادبیات دارند، برای شعر خواندن دعوت شد. وی وقتی پشت تریبون قرار گرفت، گفت: قرار نبود که من در این مراسم شعری بخوانم، اما بنا به احتیاط شعری را به همراه خودم به این جلسه آوردهام چرا که پیشبینی میکردم از بنده برای شعرخوانی دعوت شود. این موضوع و دعوت غافلگیرانه از ظرافتهای وزیر ارشاد است که این نقشه را کشیده بود، بنابراین من هم غزل کوتاهی به حضرت ولی عصر (عج) تقدیم میکنم.
برنامه دیگر این مراسم، اجرای گروه موسیقی واوات بود که قبل از مراسم اهدای جوایز و سخنرانی رییس جمهور انجام شد.
شور و اشتیاقی برای مشاعره/ تبریک از زبان کودکان برای برگزیدگان
«اسماعیل آذر» شاعر و تهیه کننده برنامه مشاعره، در ادامه مراسم به همراه چهار کودک 8 تا 10 ساله به نامهای فاطمه اشعاری، رها معتمد، آرمیتی شهبازی و مهفام طیبی به روی صحنه آمدند و به صورتی نمادین، مراسم مشاعره ای کوتاه برگزار کردند. این بخش از برنامه حاضران در سالن را به وجد آورد به نحوی که پس از خواندن شعر توسط هر کودک، صدای کفزدنهای مردم قطع نمی شد. پس از آن نیز این کودکان هدایایی را از رییسجمهور دریافت کردند.
به گزارش شبستان، در پایان مراسم نیز برگزیدگان ششمین جشنواره بین المللی شعر فجر از دست رییس جمهور جوایز خود را دریافت کردند. نکته جالب توجه در اهدای جوایز این بود که کودکانی با لباس های محلی ایران به استقبال برگزیدگان می رفتند و به زبان و لهجه های مختلف کشورمان و همچنین زبان انگلیسی به آنها تبریک می گفتند.
گزارش از آزاده فضلی
نظر شما