موافقت کمیسیون عمران با طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از موافقت اعضای کمیسیون متبوع خود با طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و شیرین کردن آن با اولویت شهرهای زاهدان و زابل خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالجلال ایری در تشریح نشست روز یک شنبه (11مهرماه) کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: بررسی کلیات طرح ساخت مسکن ارزان قیمت توسط شهرداری ها در دستور کار نخست کمیسیون عمران مجلس قرار داشت. بر اساس این طرح شهرداری شهرهای با جمعیت بالای 250 هزار نفر و بیشتر باید سالانه تعداد مشخصی مسکن استیجاری ساخته و به افراد بومی همان شهر خصوصا جوانان تازه متاهل شده و نیازمند اجاره دهند.

وی ادامه داد: بر اساس طرح مذکور شهرداری تهران مکلف به ساخت سالانه 5 هزار واحد مسکونی و شهرداری‌ها در کلان شهرهای با 2 الی 4 میلیون نفر جمعیت ، مکلف به ساخت سالانه 3 هزار واحد مسکونی، کلان شهرهایی با جمعیت 1 الی 2 میلون نفر 2 هزار واحد مسکونی، شهرهای با جمعیت 500 هزار الی یک میلیون نفر هزار واحد مسکونی و شهرهای با جمعیت 20 الی 500 هزار نفر سالیانه 500 واحد مسکونی، می‌شدند اما اعضای کمیسیون عمران به دلیل تحمیل بار مالی زیاد به شهرداری‌با کلیات آن مخالفت کردند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بررسی کلیات طرح 'انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان' نیز دستور کار دوم کمیسیون عمران مجلس بود. انتقال آب دریای عمان به مناطق جنوب شرقی کشور، در قانون بودجه 1400 دارای ردیف مشخصی بود، اما این طرح برای اولویت دهی انتقال آب از دریای عمان به شهرهای زابل و زاهدان بود که با اکثریت آرای به تصویب رسید و به زودی در صحن علنی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورت تصویب در صحن علنی این طرح به قانون تبدیل شده و با توجه به اینکه پروژه مذکور چند ساله به طول می انجامد دیگر نیازی به تصویب سالانه در لایحه بودجه ندارد.

ایری اظهار کرد: بررسی 'طرح اصلاح ماده (۱) قانون الحاق موادی به قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن' نیز دستورکار دیگر کمیسیون عمران مجلس بود، بر اساس این قانون بنیاد مسکن مکلف بود تا اجرای برخی از عملیات‌های عمرانی را در شهرهای زیر 25 هزار نفر بر عهده بگیرد که در اصلاحیه این ماده، این تکلیف قانونی برای شهرهای زیر 250 هزار نفر لازم الاجرا می‌شد که اعضای کمیسیون عمران با  کلیات آن مخالفت کردند.  

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ادامه بررسی طرح اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نیز دستور کار دیگر کمیسیون عمران مجلس بود که تا ماده 4 مورد بررسی قرار گرفته و به تصویب رسید. از طرفی اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان بنادر و کشتیرانی و اعضای هیئت تحقیق و تفحص از آب و فاضلاب استان خوزستان نیز انتخاب شدند. همچنین اعضای کمیسیون عمران برای عضویت در کمیسیون مشترک طرح توسعه مکان محور و طرح استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تعاونی در اجرای طرح‌های تملک دارایی سرمایه ای و نیز دو نفر برای عضویت در شورای عالی مسکن انتخاب شدند.

کد خبر 1101487

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha