نمی خواهیم تاریخ شعر را زیر یک چتر گردآوریم

قائم‌مقام وزیر ارشاد در امور شعر و ادب گفت: شعر رودخانه‌ای است که بیش از هزار سال پیش در ایران جاری شده و ما قصد جمع آوری این اشعار زیر یک چتر را نداریم؛ چرا که معتقدیم شعر هنری مردمی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم اختتامیه ششمین شعر فجر با حضور محمود احمدی‌نژاد، سیدمحمد حسینی، یحیی طالبیان، علی معلم دامغانی و جمع دیگری از هنرمندان و اندیشمندان عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد.

 

در این مراسم، یحیی طالبیان، قائم‌مقام وزیر ارشاد در امور شعر و ادب بیان کرد: شعر همواره در ایران اسلامی نشان فرهیختگی بوده و از دوست‌داشتن و برابری، صلح و آزادی سخن می‌گوید. شعر نوعی شعور آمیخته با شور و احساس و تخیل است و در هر زبان و دوره‌ای سبک و سیاق خاص خودش را داشت، گاهی عرصه جوانان و گاهی پیران، زمانی چهره عرفانی دارد و هنگامی چهره حماسی.

 

وی ادامه داد: مجموعه این اشعار هویت و ثروت ایرانیان است، امیدواریم که ما شایستگی شناخت این میراث را داشته باشیم و چیزی به آیندگان بیافزاییم.

 

طالبیان با اشاره به اینکه شعر یک جریان مردمی‌ است، بیان کرد: شعر رودخانه‌ای است که بیش از هزار سال پیش در ایران جاری شده است و ما قصد جمع‌کردن این اشعار در زیر یک چتر را نداریم چرا که شعر یک هنر مردمی است.

 

قائم‌مقام وزیر فرهنگ و ارشاد در امور شعر و ادب جشنواره شعر فجر را تنها معطوف به انقلاب اسلامی ندانست و گفت: جشنواره شعر فجر در ابتدای کار خود به انقلاب اسلامی معطوف شده بود اما امروز در همه محافل و مجالس راه خود را پیدا کرده است. امروز مضمون و محتوای شعر در جشنواره فجر آزاد بوده و آحاد علاقه‌مندان می‌توانند از اقصی نقاط جهان آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

 

وی در ادامه گزارش کوتاهی از ششمین جشنواره شعر فجر داد و اظهار داشت: امسال 1500 شاعر از سراسر کشور 55 هزار اثر خود را به جشنواره ارسال کرده و در چهار بخش سنتی، نو، تصنیف و کودک و نوجوان مشارکت کردند. امسال برای اولین بار بخش پژوهشی به جشنواره شعر فجر اضافه شد.

 

وی ادامه داد: رویکرد جشنواره امسال رویکرد منطقه‌ای و استانی بوده و جشنواره در 9 استان کشور با جلسات شعرخوانی برگزار شد.

 

یحیی طالبیان در پایان از حضور همه هنرمندان و شاعران داخلی و خارجی در ششمین جشنواره شعر فجر تشکر کرد.

 

در ادامه این مراسم، بیگی حبیب‌آبادی، دبیر جشنواره اظهار داشت: امسال شاهد حضور بالنده و گسترده هنرمندان بودیم و همچنین زنان شاعر کشور ما حضور 36 درصدی داشتند. امیدواریم که از سال‌های آینده شاهد حضور بخش‌های نقد، ترجمه، شعر و رسانه و انجمن‌های ادبی باشیم.

 

بیگی حبیب‌آبادی در ادامه بیانیه هیئت 45 نفره داوران را برای حاضران در تالار وحدت قرائت کرد.

 

این مراسم با شعرخوانی محمدعلی بهمنی، فاضل نظری، علی معلم دامغانی، آیت‌الله محمدی گلپایگانی، محمدرضا سهرابی‌نژاد و نرگس شاعلی‌اف همراه بود.

 

پایان پیام/

کد خبر 109996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha