تأکید مطهری و بذرپاش بر مستقل‌بودن نمایندگان مجلس نهم

علی مطهری و مهرداد بذرپاش در مناظره‌ای که با یکدیگر داشتند بر لزوم مستقل‌بودن نمایندگان مجلس نهم تأکید کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، امروز علی مطهری، نماینده مجلس هشتم و کاندیدای مجلس نهم شورای اسلامی و مهرداد بذرپاش یکی دیگر از کاندیداهای مجلس نهم در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با یکدیگر مناظره کردند که این مناظره بر محور مستقل‌بودن نمایندگان مجلس نهم بود.

بنا بر این گزارش، در ابتدای مناظره علی مطهری در خصوص اهمیت انتخابات گفت: اهمیت این انتخابات در شرایط فعلی جهانی کشور ما، ما در حال حاضر تحت تحریم‌های اقتصادی هستیم و در معرض تهدید نظامی قرار داریم و طبیعی است که انتخابات می‌تواند پیام خوبی برای دشمنان باشد و به اراده آنها در ادامه تهدیدها و تحریم‌ها مؤثر باشد.

وی ادامه داد: روحیه غربی‌ها در حملات نظامی یا اشغالی کشور برای همه ما مشخص است. اگر غرب احساس کند در کشوری بین نیروهای داخلی اختلال ایجاد شده تصمیم به حمله نظامی می‌بیند، همان‌طور که در اعراب اقدام به خرید برخی فرماندهان کرد و سپس به آنها حمله کرد، از این رو شرکت در انتخابات آینده از نظر وظیفه اسلامی و ایرانی حائز اهمیت است.

در ادامه، مهرداد بذرپاش در همین خصوص گفت: اعتقاد من این است که ایران و جوان‌های ایرانی در مقطع حساسی بسر می‌برند، یک اتفاق بزرگی که اخیرا افتاده بیداری اسلامی است و ما نباید آن را خیلی ساده در نظر بگیریم، باید شرایط حال ما شرایط گذشته و شرایط آینده بر شرکت در انتخابات و انتخاب نیروهای اصلح برای ما تأثیرگذار باشد.

وی افزود: بدون تردید شرایط برای ملت ما به گونه‌ای است که می‌تواند در آینده‌ای نزدیک به یک ملت الگو تبدیل شود. اگر فرصت‌ها فراهم شود و ما اعتقاد و اعتماد به خداوند را فراموش نکنیم می‌توانیم به یک ملت الگو تبدیل شویم و در تاریخ ماندگار شویم.

علی مطهری در ادامه مناظره در پاسخ به سؤالی مبنی بر ویژگی‌های یک مجلس خوب گفت: فلسفه وجودی مجلس این بود که مقابل سرکشی‌های دولت‌ها بایستد زیرا قدرت همیشه در دولت متمرکز است و طبعا قدرت فسادآور است، به همین دلیل عقل انسانی در تمام حکومت‌ها به این نتیجه رسید یک قوه‌ای تشکیل دهد تا بر دولت‌ها نظارت داشته باشد، بنابراین مجلس علاوه بر قانون‌گذاری وظیفه نظارت نیز بر عهده دارد. مجلس ایده‌آل مجلسی است که هم در قانون‌گذاری و هم در نظارت خوب عمل کند، پس نمایندگانی که وارد این مجلس می‌شوند اولا باید در یک رشته تخصصی متخصص باشند تا در یکی از کمیسیون‌های تخصصی مجلس بتوانند حضور یابند و همچنین به هیچ قدرتی وابسته نباشند تا نتوانند از ابزارهای خودشان مانند تذکر کتبی، تذکر شفاهی، سؤال از وزیر یا رییس‌جمهور و استیضاح در برخی از موارد استفاده کنند.

بذرپاش نیز در پاسخ به ویژگی‌های یک مجلس خوب گفت: شروط لازم برای یک نماینده صلاحیت‌های عمومی و اخلاقی آن است و اگر در این زمینه مورد تأیید قرار بگیرد در زمینه شروط کافی باید کارآمد باشد؛ کارآمد بودن دو وجه دارد، یک از نظر نظارت و دیگری از این نظر که نماینده دارای ذهنی برنامه‌ریز باشد زیرا یک مجلس در طول عمر خود پنج بار در برنامه‌ریزی کشور تصمیم‌گیری می‌کند و به همین دلیل اگر ذهن نمایندگان از برنامه‌ریزی به خوبی برخوردار باشد می‌توانند تأثیرگذار باشند.

وی با تأیید سخنان مطهری در خصوص وابسته نبودن یک نماینده به قدرت‌های دولتی یا دیگر قدرت‌ها اظهار داشت: مجلس نباید جای وکیل‌الدوله‌ها باشد و همچنین باید جای کسانی باشد که با ذهنی برنامه‌ریزی‌شده آینده کشور را ترسیم می‌کنند.

علی مطهری به سؤالی با موضوع نقش و تأثیر احزاب در انتخابات 12 اسفند پاسخ داد: در اینکه اگر احزاب قوی داشته باشیم به نفع کشور ماست، شکی نیست. اگر ما احزابی داشته باشیم که در طی 20-30 سال اعتماد مردم را به خودشان جلب کرده باشند کار مردم هم در انتخابات راحت می‌شود. دو خاصیتی که احزاب قوی دارند یک تقویت مشارکت مردم در انتخابات است و دیگری جلوگیری از بهره‌برداری افراد فرصت‌طلب است. وقتی احزاب قوی وجود داشته باشد اتاق فکر شورای مرکزی آنها با بررسی کامل افراد به سابقه‌شان نتیجه قضاوت را در اختیار مردم قرار می‌دهد و در اینجا احتمال فریب‌خوردن مردم کمتر می‌شود.

این نماینده مجلس هشتم اضافه کرد: البته مردم ما سابقه خوبی در مورد احزاب ندارند، مثلا در مورد حزب توده که وابستگی به شوروی داشت باعث شد که مردم نگاه بدبینانه‌ای به احزاب پیدا کنند البته در کنار این نباید از ذکر نام احزاب موفقی مثل جمهوری اسلامی خودداری کنیم.

بذرپاش در واکنش به نقش احزاب در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردم ما سابقه خوبی در ذهن‌شان در مورد احزاب نیست زیرا مردم اهل دانستن تاریخ هستند و این دلایلی است که رغبت به تکرار احزاب ندارند. نکته‌ای که باید مدنظر قرار داد اصولی است که پذیرفتنی است. در نظام ما و در انتخابات کشور ما کسی که گمنام باشد نمی‌تواند در هیچ انتخاباتی نامزد شده و موفق شود زیرا فرهنگ عمومی ما فضا را تنها به چهره‌ها اختصاص می‌دهد. اگر زمانی این مهم محقق شود که افراد گمنام بتوانند توانایی‌های خود را در خدمت به مردم بکار گیرند آن‌گاه مردم هم در یک فضای عادلانه و عاقلانه تصمیم‌گیری خواهند کرد.

پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 109967

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha