پیاده روی اربعین فرصت ارزشمندی برای تبلیغ است

حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت: فرصت پیاده روی اربعین یک فرصت بسیار ارزشمندی است که می توان در آن برای تبلیغ استفاده کرد، فرصت ارتباط گیری و تعامل با زائران اربعین قبل از آغاز پیاده روی نیز بسیار مهم است.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سید عبدالفتاح نواب»  در نشست بررسی فرصت های تبلیغی و ارتباطی در اربعین که به صورت مجازی روز یکشنبه چهارم مهر ماه برگزار شد، گفت: پیاده روی اربعین یک فرصت طلایی است مانند فرصت اجتماع مردم در حج که باید استفاده های معنوی از آن داشته باشیم. 

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: اجتماع مسلمانان در سرزمین وحی به صورت تجربه شده ای انجام می شود و برنامه مشابهی نیز باید در اربعین داشته باشیم چراکه اهداف سفرهای معنوی، شناخت و معرفت افزایی مسلمانان می باشد.

 

وی با بیان اینکه اربعین امسال مصادف شده است با سالگرد شمسی شهدای منا، گفت: رونمایی از کتاب فاجعه منا که در ۱۸ جلد تدوین شده است در این ایام صورت گرفت.

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب خاطرنشان کرد: همانطور که اربعین حسینی برای زنده نگه داشتن یاد و راه شهدای عاشورا است،‌ باید یاد و خاطره شهدای منا را نیز زنده نگه داریم تا درسی باشد برای همه کسانی باشد که می خواهند خادم زائر باشند. ۷هزار نفر در فاجعه منا به شهادت رسیدند غم بارترین حادثه ای که در زیارت معنوی رخ داده است.

 

وی با بیان اینکه اربعین بلندترین منبر امروز مسلمانان است، گفت: منبری که بیش از ۲۰ میلیون نفر زائر بر گرد این منبر حرکت می کنند و در یک موسم اربعین گرد هم می آیند. به رغم آنکه دو سال است به دلیل شیوع کرونا محدودیت هایی ایجاد شده است اما پیاده روی اربعین تعطیل نشده است و با تعداد محدودتری در حال انجام است.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه قهرمان اربعین سالار شهیدان، و سالار اسیران کربلا حضرت زینب (س) است که هر دو بزرگ ترین نقش را در تاریخ اسلام آفریده اند، تاکید کرد: حرکت این دو بزرگوار می تواند الگویی باشد برای برنامه های تبلیغی و ارتباطی.

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: امام حسین (ع) از کمترین و کوچکترین فرصت ها برای تبلیغ و اطلاع رسانی استفاده کرده اند، در رابطه با اشخاص هیچ فرصت تبلیغی را از دست نداده است تا بتواند حتی یک نفر را هدایت کنند.

 

وی گفت: حربن ریاحی که از لشکر دشمن بود و آب را بر روی امام حسین (ع) و یارانش بسته بود، بر اثر رافت و مهربانی، دلسوزی، فداکاری و ایثار امام حسین (ع) از راه باطل برگشت و به امام حسین (ع) پیوست و با آنکه می دانست در ای مسیر به شهادت می رسد اما حق را پذیرفت. 

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: در اربعین نیز فرصت زیاد است و باید از آنها استفاده کنیم و روش هم باید روش مناسب و مطلوب دینی باشد. همانطور که پیامبر اسلام (ص)‌ توانست تاثیرگذار باشد به دلیل اخلاق حسنه اش بود.

 

وی با بیان اینکه اخلاق در تبلیغ و جذب افراد بسیار مهم است، گفت: با برخورد گشاده رویی،‌افراد جذب می شوند. قبل از سخن گفتن انسان، اخلاق وی، باطنش را برای دیگران هویدا می کند. 

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب تاکید کرد: باید با اخلاق و برخورد متین، افراد را هدایت کرد و به مسیر درست راهنمایی کرد. همانطور که حضرت ابراهیم (ع) ابتدا با مردم همراه شد و با مهربانی و اخلاق نیکو به پرسش های آنها پاسخ داد و گره های ذهنی شان را گشود و آنها را به راه درست هدایت کرد درحالیکه اگر با قوه قهریه برخورد می کرد نتیجه عکس می گرفت.

 

وی گفت: جامعه در مقابل فشار، مستحکم و هماهنگ می شوند اما در مقابل آزاد بودن، راه صحیح را انتخاب می کنند بنابراین شیوه ها در ارتباط گیری و سخن گفتن خیلی مهم است و باید آن راه و شیوه ای که تاثیرگذارتر است، انتخاب کند.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه در اربعین فرصت های کلانی وجود دارد، گفت: فرصت پیاده روی اربعین یک فرصت بسیار ارزشمندی است که می توان در آن برای تبلیغ استفاده کرد، فرصت ارتباط گیری و تعامل با زائران اربعین قبل از آغاز پیاده روی نیز بسیار مهم است.

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب ادامه داد: ارتباط گیری ها نباید فصلی باشد بلکه باید پیوسته و ادامه دار باشد و با همسفران خود در پیاده روی اربعین در طول سال در تعالم و ارتباط باشید. شیوه های تبلیغ، تعامل و ارتباط گیری متفاوت است و متناسب با شرایط باید از آنها بهره بگیریم.

 

وی افزود: پرهیز از مجادله ناحق، برخورد منصفانه، احترا به شخصیت فرد، حسن خلق از شیوه های تعامل و ارتباط گیری در پیاده روی اربعین است.

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت: برنامه گفتگو و فرصت های تبلیغی نباید خسته کننده و ملال آور باشد و باید به قدر ضرورت صحبت کنیم و همه فرصت ها را نباید یک جا از دست بدهیم.

 

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: عدم فراموشی طرف مقابل یکی از شیوه های تبلیغی است و ارتباط و تعامل باید ادامه دار باشد، پیامبر گرامی اسلام بعد از غزوه احد به منزل شهدا رفت و با خانواده های آنها دیدار و گفتگو کرد و در مورد مسائل و مشکلات آنها گفتگو کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین نواب تصریح کرد: امروز که روز ارتباطات و تکنولوژی است باید از فرصت های تعامل و گفتگو استفاده کنیم. 

 

وی با بیان اینکه از فرصت های تبلیغی به بهترین نحو استفاده کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم، خاطرنشان کرد: ائمه اطهار (ع) هر کدام شیوه های تبلیغی ویژه ای داشتند که متناسب با شرایط جامعه و مردم از آنها برای تبلیغ دین و هدایت مردم استفاده می کردند.

کد خبر 1099083

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha