به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان؛ «محمدمهدی اسماعیلی»؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی «محمود شالویی» مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی را با حفظ سمت به عنوان «سرپرست معاونت امور هنری» منصوب کرد. محمود شالویی در حوزه فرهنگ و هنر چهره شناخته شده ای است و انتخاب او به عنوان سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب بجایی است و او با هنر و فرهنگ بیگانه نیست.
محمد شالویی در سال ۱۳۴۵ در شهر ایذه در استان خوزستان متولد شد و دانش آموخته علوم حوزوی و دارای تحصیلات عالی دانشگاهی در رشته ادیان و عرفان تطبیقی است.او از دوره نوجوانی به حوزه شعر و ادب فارسی ذوق وافر داشت و از همین روی اشعار بسیاری از مثنوی معنوی را به حافظه خویش سپرد و در این باره هم به بررسی و پژوهش پرداخت.
محمود شالویی در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ مدیریت موزه هنرهای معاصر تهران را بر عهده داشت. او همزمان با مدیریت موزه هنرهای معاصر تهران، مدیرکلی هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز عهدهدار بود.
او در سال ۹۱ به سمت مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان منصوب شد و پس از آن در سال ۹۲ تا ۹۵ به عنوان رایزن فرهنگی ایران به بلگراد رفت.
مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران هم در کارنامه معاون هنری جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده می شود.
محمود شالویی کتابی تحت عنوان «مولانا و وحدت ادیان» را به رشته تحریر در آورده است. از آثار دیگر شالویی میتوان به کتاب«من مسلمانم» اشاره کرد که شرحی بر گزیدهای از اشعار سهراب سپهری به دو زبان فارسی و انگلیسی است که از سوی نشر انجمن مفاخر ملی ایران منتشر شد؛ او دو اثر مهم دیگر را در کارنامه خود دار« ترجمه ، توضیح و مقدمه دیوان حافظ »همراه با ۳۰ اثر استاد فرشچیان به زبان صربی و« ترجمه و شرح گزیده مثنوی» به زبان مقدونیه ای را نام برد .
همچنین شماری از منشورات موزه هنرهای معاصر تهران نظیر: تجدید چاپ کتاب شاهکارهای نگارگری، کتاب جلوههایی از آثار هنرمندان بزرگ جهان کتاب دوسالانه یازدهم عکاسی و ... تحت نظارت و با مقدمهای از وی منتشر شدند.
باید انتخاب محمد شالویی از سوی محمد مهدی اسماعیلی برای سرپرستی معاونت امور هنری فرهنگ و ارشاد اسلامی را به فال نیک گرفت چرا که محمد شالویی آشنا با حوزه فرهنگ و هنر است و سال ها سابقه مدیریت در حوزه هنر دارد و همین آشنایی می تواند باعث رشد و توسعه فعالیت های هنری در حوزه های مختلف هنر از جمله تجسمی، موسیقی و امور نمایشی شود.
باید منتظر بود و دید تغییر و تحولات در معاونت امورهنری چه ثمره ای برای رشد و گسترش فعالیت های هنری و برگزاری رویدادهای هنری خواهد داشت .
نظر شما