پیاده روی اربعین می تواند نقشه راه طرح جامع تمدن اسلامی را طراحی کند

حجت الاسلام پوراندوخت با بیان اینکه پیاده روی اربعین می تواند نقشه راه طرح جامع تمدن اسلامی را طراحی کند گفت: وحدت و امنیت مسلمانان دستاورد آرمان امام حسین (ع) در اربعین است

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: پیاده روی اربعین یکی از همایش های بزرگ مسلمانان جهان محسوب می شود که سالها قبل از این نیز با توجه به فشار صدام در عدم برگزاری مناسک و عزاداری برای اباعبدالله (ع) توسط علمای بزرگ دینی و  مردم عراق به شکل پنهانی برگزار می شده است و امروز با توجه به از بین رفتن رژیم بعث و صدام شاهد گستردگی و توسعه این مراسم  نه  تنها میان ایران و عراق بلکه در میان تمام کشورهای مسلمان هستیم جاذبه امام حسین (ع) امروز تا جایی رسیده است که حتی از میان کشورهای اروپایی نیز افرادی حتی از سر کنجکاوی و گردشگری در این مراسم حضور دارند این جاذبه تا جایی پیش می رود که شاهد مسلمان شدن برخی افراد از ادیان دیگر در جریان پیاده روی اربعین هستیم و این نمونه های تنها گوشه ای از نتایج پیاده روی اربعین و قیام خونین امام حسین (ع) است که در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام مجید پوراندوخت، امام جمعه شهرستان زهک  در مورد کارکردهای سیاسی پیاده روی اربعین به شرح زیر ارایه می شود.

 

کارکردهای پیاده روی اربعین با توجه به تجمه تمام مسلمانان به ویژه شیعیان در این مراسم  توضیح بفرمایید؟

 

مراسم اربعین و پیاده روی آن کارکردهای متفاوتی دارد و در زمینه های متناسب اثراتی را بر جای می گذارد اولا باید طرح جامع تمدن اسلامی طراحی شود و نقشه راهی توسط اندیشمندان در یک اتاق طراحی عملیات با رصد دقیق میدان برنامه های راهبردی تدوین شود و مردم به میدان بیایند وقتی نقش و طرح ترسیم شد خود به خود امنیت در پی آن وارد می شود.

 

مهمترین دستاورد اربعین و آرمان امام حسین (ع) برای مسلمانان بویژه شیعیان را  توضیح بفرمایید؟

 اکنون آرمان امام حسین (ع) ما را به امنیت و وحدت رسانده است. اربعین نقشه راه و طرح جامع تمدنی  است که ما باید آن را کلی و جهانی ببینیم یعنی نگاه ما باید فرا ملی و فرا مذهبی باشد و در یک کلمه انسانی بیندیشیم، جهان بین باشیم و جهان شمول فکر کنیم و سپس برنامه داشته باشیم. در زمینه های مختلف این نقشه راه باید ترسیم شود؛ به عنوان مثال در بحث های اقتصادی، اقتصاد ستون فقرات جامعه جهانی است و مناسبات پیچیده ای دارد و در این نقشه راه می توان نقشه تمدن اسلامی را پیش برد. در سایر حوزه ها مانند سیاست و فرهنگ که بسیار پیچیده است نیز و با تسلط خیر و شر معنا می شود نیز همین گونه است، باید نگاه ما جهانی باشد؛ همان گونه که امام (ره) فرمودند ما انقلاب را باید صادر کنیم و انقلاب مان باید جهانی شود. افرادی مانند امام و رهبر انقلاب کم هستند که این گونه فکر کنند و با نگاه جهانی بیندیشند، همان گونه که نگاه انبیاء الهی نگاه جهانی و کلی بود.

 

چگونه می توانیم امنیت در اربعین را به سطح گسترده جهانی توسعه دهیم ؟

غرب برای تسلط در دنیا تمام علوم انسانی 300 سال پرورش داد، تمام مناسبات سیاسی و فرهنگی را بر این اساس طراحی کرده و اکنون در برخی از امور می بنییم که آنها موفق ترند زیرا آنها اتاق عملیاتی داشتند که در آن طرح، نقشه راه و رصد میدان صورت گرفته و بر اساس آن برنامه تدوین کردند. اگر بخواهیم موفق و تاثیرگذار باشیم و این قدرت نرم ما قدرت جهانی شود و امنیت چند کشور و وحدت میان دو کشور به وحدت کلی و بین المللی تبدیل شود، باید جهانی فکر کنیم تا بتوانیم جهانی نیز اداره کنیم. به فرموده رهبر انقلاب فرهنگ یک جامعه علوم انسانی است که تمام حرکات جامعه را شکل می دهد. اگر نقشه راه ما تولید علوم انسانی بر اساس مبانی پیشرفته اسلام ناب باشد و آن چیزی که اهل بیت (ع) مطرح کرده اند و بر روی راهبردهای ارتباطی میان علمای حوزوی و دانشگاهی فرقی نیست، تفاوتی میان شیعه و سنی وجود ندارد. در این مسیر پر برکت فرصت همنشینی و همراهی با دیگر افراد وجود دارد و یک همایش آماده و در دسترس شکل گرفته است که راه جدیدی را در دانشگاه های اسلامی شیعه و مسلمان باز کرده و در مدیریت جوامع می توانیم نقش بسیار مهمی از این همایش گسترده داشته باشیم.

 

اربعین چه نقشه راهی برای دانشگاهیان و حوزویان دارد؟

در موضوع اربعین در سطح دانشگاهیان و حوزویان اتاق طراحی و نقشه راه باید اتفاق بیفتد و هنرمندان جهان اسلام به ویژه تشیع به هم وصل شده و قرارداد همکاری داشته باشند. اگر دانشمندان با همکاری هنرمندان از قبل برای سبک زندگی حسینی که همان سبک زندگی اسلامی است، تولید علوم انسانی و اسلامی و حسینی داشته باشند و از طریق هنرمندان به اثرات متنوع تبدیل شود و سپس توسط رسانه ها به دست زائران برسد از این طریق به شبکه های ارتباطی منتشر می شود، از اینجا دنیا متحول می شود و زندگی عالی شکل می گیرد.

 

 تاثیر و قدرت رسانه در انعکاس اربعین تا چه اندازه موثر است و غرب در این موضوع چگونه اقدام کرده است؟

 متاسفانه ما پیروان اهل بیت (ع) از قدرت رسانه و فضای مجازی خیلی بهره نمی بریم و در برخی موارد بهره نبرده و یا کم بهره هستیم. اینکه امروز می بینیم غرب در برخی از امور از ما جلوتر است به دلیل قدرت رسانه و استفاده از فضای مجازی است. شرکت های هالیوودی وقت می گذارند سال ها و روزها فیلمی می سازند که مخاطب دلش نمی آید از پای آن بلند شود زیرا جذابیت ایجاد کرده و مخاطب را جذب می کند. ما نیز در بحث اربعین باید جذابیت و تمدن اسلامی را در اتاق فکری با اندیشمندان، جهانی ببینیم و جهانی بیندیشیم؛ قطعا امنیت ما بسته به طرز فکر جهانی ماست.

 

چگونه می توانیم در پیاده روی اربعین قدرت نرم شیعه را افزایش دهیم ؟

اینکه امام حسین (ع) دل ها را جذب کرده و همه این گونه راه می افتند و همه دنیا را متوجه خود کرده است مقداری بر اساس احساسات و عواطف انسانی است اما تا وقتی محتوایی کار نکنیم و عملی و علمی پای کار نیاییم، نمی توانیم موفق شویم. از مواردی که می توان قدرت تاثیرگذاری شیعه را در حوزه نرم پررنگ کند، گسترش موکب های فرهنگی است که با کلیدواژه های اربعین و تمدن اسلامی، اربعین و عدالت طلبی، اربعین و ظلم ستیزی و تولید محتوا در این موکب هاست و به زبان های مختلف انگلیسی، ترکی، اسپانیایی، فرانسه ترجمه کنیم و این نحوه از استراتژی در طول پیاده روی به نمایش گذاشته شود تا زائران امام حسین (ع) بیشتر به تمدن اسلامی پی ببرند؛ قطعا قدرت شیعه و امنیت و وحدت ملی ارتقا می یابد.

کد خبر 1098900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha