خبرگزاری شبستان- مریم رضازاده- سیاسی: واکسیناسیون افراد جامعه برای ایجاد ایمنی جهت مقابله با بیماری کرونا امروزه دغدغه کشور است. هر روزه شاهد واردات واکسن برای تزریق به افراد با گروه های سنی مشخص در کشور هستیم تا بلکه از شیوع بیماری به نوعی جلوگیری شود و زنجیره انتقال آن قطع شود. اینکه واکسیناسیون تا چه اندازه باعث قطع زنجیره بیماری می شود و در حوزه درمان برای مقابله با این بیماری چه اقداماتی باید انجام شود، موضوع گفت و گوی ما با سیدمحمد پاکمهر، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس است که در ذیل آمده است.
فکر می کنید واکسیناسیون عمومی تا چه زمانی به پایان خواهد رسید؟
در دولت مردمی و کارآمد آقای رییسی هم واردات واکسن افزایش پیدا کرده است و هم تولید واکسن در داخل افزایش یافته است و واکسیناسیون شتاب بیشتری گرفته است. امیدواریم با تولید داخلی و واردات بتوانیم تا دهه فجر واکسیناسیون عمومی برای 18 سال به بالا را به پایان برسانیم.
جمعیت زیر 18 سال ما زیر 20 میلیون نفر است، جامعه دانش آموزی ما 14 میلیون نفر است یعنی 80 میلیون جمعیت ما باید حدود 70 میلیون نفر را واکسینه کنیم و به 140 میلیون دوز واکسن نیاز داریم که از این آمار تعداد قابل توجهی واکسن دریافت کرده اند.
تا چه اندازه امیدوار هستید که زنجیره انتقال ویروس با این واکسیناسیون قطع شود؟
اینکه زنجیره به طور کامل قطع شود، احتمالش ضعیف است. در کشورهایی که واکسیناسیون انجام داده اند باز هم اپیدمی دارند، حتی انواع واکسن چه فایزر چه سینوفارم و چه اسپوتینک زده اند باز هم اپیدمی در آنجاها داشته ایم، خود واکسن هایی که تزریق می کنیم میزان اثربخشی آن صددرصد نیست برای سینوفارم نهایتش می گوییم 65 تا 70 درصد ایمنی بدهد خیلی خوب است 30 تا 40 درصد فرد مستعد ابتلا است حتی فایزر هم برای همین گونه است و صدردصد امنیت نمی دهد.
چه اقداماتی باید در صورت واکسیناسیون کامل جامعه انجام شود؟
ما باید زندگی در شرایط کرونا را بیاموزیم، جشن و مراسمات و آموزش داریم و فعالیت ورزشی, اجلاسیه، سمینار و جلساتی است باید با رعایت کامل پروتکل ها باشد. حتی اگر جامعه 70 درصد واکسینه شود باید پروتکل ها به صورت سفت و سخت رعایت شود. ما از این مرحله باید به مرحله ای برسیم که سویه های بعدی ضعیف تر از این سویه ها باشد. اگر جهش به سمتی برود که ویروس های جدیدتر تولید شود، رفتارها و عملکردشان و میزان شدت سرایت شان تشدید می شود چه بسا ایمنی ای که نسبت به سویه های قبلی ایجاد شده است، جواب ندهد و ما مستعد هم باشیم.
الان همین سویه هایی مثل لامبدا یا دلتای هندی که مطرح می شود بسیاری از افراد علیرغم واکسینه شدن باز هم مبتلا شده اند، پس ما باید هر نوع واکسنی که تزریق می کنیم پروتکل های بهداشتی را هم رعایت کنیم.
در حوزه درمان ما تا چه اندازه موفق عمل کردیم؟
ما باید در حوزه درمان پیشرفت کنیم، متاسفانه عجز نظام سلامت در حوزه درمان کاملا بروز کرده است، هنوز جامعه پزشکی در هیچ جای دنیا نتوانسته اند به یک راه حل موفقی برای درمان این ویروس برسند. هیچ داروی موثر انتخاب موفقی برای ریشه کن کردن و نابودی این ویروس نداریم و خیلی از داروهایی هم که استفاده می کنیم دارای عوارض می باشد و یکی از درمان هایی که استفاده شده است، استفاده کروتن و استروئید است که مصرف همین ها هم در برخی موارد باعث بروز قارچ سیاه در بیماران شده است؛ بنابراین باید در بحث پروتکل های بهداشتی در کل دنیا حتما بازنگری شود چرا که پروتکل های فعلی جواب نداده است. ما هرچه در حوزه بهداشت محور ضعیف عمل کنیم افزایش بیمار در حوزه درمان محور را داریم. یکی از اشکالات این است که ما در حوزه بهداشت محور ضعیف عمل می کنیم و تمام توقعات و خواسته هایمان را از حوزه درمان داریم و دلیل اینکه تعداد بیماران ما افزایش پیدا می کند و کمبود تخت و سرم داریم، همین است که بیماران افزایش یافته است. باید تمام تلاش مان را در حوزه بهداشت محور بگذاریم بیماری منتقل نشود، تعداد بیماران کاهش یابد و زنجیره انتقال را بشکنیم، وقتی تولید بیماری کمتر داشته باشیم مصرف دارو پایین می یدآید، کمبود و اشغال تخت کمتر می شود و نهایتا میزان فوتی ها کاهش پیدا می کند. لنگر
نظر شما