«خراسان جنوبی» تعطیل شد

روزنامه «خراسان جنوبی» در حالی این روزها در بستر ناخوشی ها به سر می برد که روزگاری در این استان آقایی و یکه تازی می کرده است.

خبرگزاری شبستان - خراسان جنوبی؛ چند روز پیش بود که خبر تعطیل شدن روزنامه «خراسان شمالی» در فضای مجازی پیچید و خیلی از اهالی رسانه را نگران آینده شغلی شان کرد و حالا خبر رسیده که در ادامه این سریال دنباله دار تعطیلی روزنامه های بخش خصوصی، روزنامه «خراسان جنوبی» با بیش از 17 سال سابقه فعالیت در استان به دلیل مشکلات اقتصادی که مدتی است گریبان همه رسانه ها را گرفته است، در سکوت خبری تعطیل شد.

 

مشکلات و بحران رسانه های چاپی به ویژه روزنامه ها از نیمه دوم سال 96 و با اوج گیری قیمت کاغذ شروع شد، کاغذی که با وجود وعده های متعدد از سوی مسئولان وقت مبنی بر تامین آن با ارز دولتی اما به دست مصرف کننده به شکل آزاد می‌رسید و این موضوع در شهرهای بزرگ و اقتصادی کشور که بخش خصوصی همراهی خوبی با رسانه‌ها دارد، خیلی به چشم نیامد اما باز هم باعث تعطیلی تعدادی از روزنامه های خصوصی شد.

 

همراهی بخش خصوصی در کنار کمک‌های دولت و مدیران می‌تواند به دوام رسانه ها به خصوص روزنامه‌ها که پرهزینه هستند، کمک فراوانی کند، خراسان جنوبی جزو استان‌های در حال توسعه است اما هنوز در این استان مرزی اهمیت رسانه و نقش آن در توسعه استان برای خیلی از مدیران بخش خصوصی و دولتی جا نیفتاده است، به طوری که در خراسان جنوبی توجهات تنها به صدا و سیما است.

 

بسیاری از واحدهای صنعتی و تجاری موفق در کشور در کنار کارهای زیرساختی که برای توسعه دنبال می‌کنند، بخشی از سرمایه گذاری خود را روی بخش تبلیغاتی و رسانه ای کار می گذارند و برخی ها هم خود صاحب رسانه های برخط و یا مکتوب هستند که کمک زیادی به آنها در رسیدن به اهداف خود می کند، از پیگیری بخش زیادی از مشکلاتشان از طریق فشار رسانه ای تا کارهای تبلیغاتی که معمول است و این موضوع در خراسان جنوبی بین بخش خصوصی هنوز جا نیفتاده است.

 

استان خراسان جنوبی علاوه بر تعداد زیادی خبرگزاری و پایگاه تحلیلی – خبری، چهار روزنامه فعال مکتوب هم دارد که روزنامه «خراسان جنوبی» قدمت آن به همزمانی با تاسیس استان بر می گردد در این سال‌ها بارها برای حل مشکلات مردم و صنعتگران قلم زده و نوشته است.

 

عمری که به پای هیچ رفت!

یکی از خبرنگاران باسابقه این رسانه با اشاره به سختی ها کار در روزهای اول راه اندازی روزنامه در استان، می‌گوید: «بیش از 17 سال است که با وجود تمام سختی ها و مشکلات در کنار روزنامه ماندیم و برای استان قلم زدیم، روزهای اولی که خراسان جنوبی از استان شده بود، یادم هست با چه ذوق و علاقه ای شب در فرودگاه تا دیر وقت منتظر آمدن استاندار و مسئولان شدیم،‌ اما به راحتی امروز روزنامه را تعطیل کردند و با وجود فرصت های استخدام در دستگاه‌های مختلف، حالا افسوس عمری را می خورم که به پای هیچ از دست رفت».

 

«سمانه سالاری» مدیرعامل خانه مطبوعات استان هم در گفتگو با شبستان با اشاره به اینکه روزنامه خراسان جنوبی جزو رسانه های مکتوب برتر استان است که قدمت بالایی هم دارد، گفت: این روزنامه هنوز تعطیل نشده و در حال پیگیری برای حل مشکلات آن هستیم و این موضوع از طریق مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و معاون سیاسی و اجتماعی استاندار در حال پیگیری است.

 

وی می گوید:«مسئولان استانی به هیچ وجه راضی به تعطیلی رسانه های استان نیستند و ما به هیچ وجه نمی خواهیم که این اتفاق بیفتد و تعدادی از همکاران پرسابقه و خوش فکر استان در حوزه رسانه، بیکار شوند، لذا هر کاری از ما ساخته باشد قطعا دریغ نخواهد شد.

 

مدیرعامل خانه مطبوعات استان با اشاره به اینکه پیمانکار روزنامه خراسان جنوبی موسسه فرهنگی خراسان است که اکنون باید برای روزنامه خراسان جنوبی یک پیمانکار جدید بومی پیدا شود، می گوید:« هیچ یک از مسئولان به تعطیلی رسانه ای در استان راضی نیستند و همه تلاش خود را برای فعالیت مجدد این رسانه انجام خواهیم داد».

 

عادتی که بهای آن تعطیلی روزنامه ها شد

سالاری به عدم حمایت از سوی مدیران دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی در استان از رسانه ها اشاره می کند و افزاید: «چون از گذشته در خراسان جنوبی رسانه ها رایگان قلم میزدند و یا با یک مبلغ بسیار پایین اقدام به انتشار آگهی می کردند، این حالا تبدیل به توقع شده و این مشکلات را شاهدیم، هر چند که در سال‌های اخیر با اقدامات و پیگیری هایی که صورت گرفته بخشی از این فرهنگ اصلاح شده اما هنوز خیلی جای کار دارد».

 

تعدادی از کارکنان روزنامه خراسان جنوبی برای پیگیری مشکلات تعطیلی این رسانه با نماینده مردم شهرستان های بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس هم دیدار کردند، «حسین خسروی اسفزار» در این دیدار طی تماسی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آقای اسماعیلی قول مساعد پیگیری و حل و رفع مشکلات این رسانه استانی را می‌گیرد.

 

«محمد رمضانی» معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی هم با اشاره به اینکه روزنامه خراسان جنوبی از سال ۹۳ تا ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ به صورت مستمر در استان فعالت داشته است، می گوید: «هیات امنای موسسه فرهنگی خراسان به دلیل مشکلات اقتصادی و کاهش درآمدهای این رسانه در خراسان جنوبی تصمیم به تعطیلی روزنامه خراسان جنوبی گرفتند». 

 

مسئولان نگذارند چراغ «خراسان جنوبی» خاموش شود

سردبیر سابق روزنامه خراسان جنوبی هم با اشاره به روزهای نخست استان شدن خراسان جنوبی گفت: یک ماه ونیم قبل از استقرار استاندار، در بیرجند مستقر شدیم و با شروع چاپ روزنامه، ظرفیت‌ها و مشکلات استان را به مسئولان گوشزد کردیم.

 

«مجتبی نوریان» می‌گوید: با تورق در آرشیو روزنامه خراسان جنوبی، در می‌یابید که این روزنامه، تقویمی از توانمندی‌ ها و مناسبت‌ها و اتفاقات ریز و درشت استان است که با قلم خبرنگاران زبده به رشته تحریر درآمده است.

 

وی با اشاره به کم شدن تعداد صفحات روزنامه خراسان جنوبی از هشت به چهار صفحه در سال گذشته افزود: بعد از مدتی به دلیل مشکلات اقتصادی، در برخی از ایام هفته، روزنامه چاپ نمی شود.

 

نوریان به طرح مشکلات مالی روزنامه خراسان جنوبی با برخی مسئولان استان از جمله استاندار سابق گفت: از همه مسئولان استان می‌خواهیم تلاش خود را برای روشن نگه داشتن چراغ این روزنامه بکارگیرند چرا که حدود ۱۵ خانواده از بدنه این رسانه ارتزاق می کنند.

 

وی با اشاره به این ضرب المثل «مرگ برای همسایه نیست» خاطرنشان کرد: اگر امروز حمایت از روزنامه خراسان جنوبی برای تعطیل نشدن انجام نشود، این اتفاق تلخ شاید در آینده ای نه چندان دور، گریبان دیگر رسانه ها را نیز بگیرد.

 

صنعت و معدن مامور به پیدا کردن اسپانسر برای روزنامه شد

معاون سیاسی استاندار خراسان جنوبی هم با بیان اینکه جای تاسف دارد که خبرنگاران با تجربه و پرتوان استان در روزنامه خراسان جنوبی گرفتار چنین مشکلی شدند، می گوید: «بنده به محض اطلاع از مشکل، جلسه ای را با مدیرکل ارشاد اسلامی خراسان جنوبی برگزار کردیم و چند راهکار را پیشنهاد دادیم و در حال دنبال کردن آن هستیم».

 

«ناصر خوش خبر»در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند با اشاره به تماس تلفنی با مدیر منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی برای قبول پشتیبان و حامی این روزنامه، می گوید: «از طریق منطقه ویژه اقتصادی و صنعت و معدن پیگیری های زیادی برای آوردن حامی صورت گرفت، اما روزنامه خراسان جنوبی تاکنون چندین مرتبه از دفتر خراسان بر سر موضوع پیدا کردن پشتیبان مالی اخطار گرفته بودند و زمان محدودی برای پیدا کردن اسپانسر جدید فرصت داریم، اما همچنان دنبال می کنیم، هنوز نتیجه ای نگرفتیم».

 

وی با اشاره به اینکه چنانچه به هر دلیلی نشد که روزنامه در استان سرپا بماند، مجبوریم شیوه های دیگری را بکار بگیریم چراکه هر کدام از خبرنگاران این روزنامه سالها تجربه کار خبری دارند، می افزاید:« تلاش خواهد شد تا در صورتی که حامی اسپانسر برای روزنامه در استان پیدا نشد، خبرنگاران روزنامه خراسان جنوبی را جذب سایر روزنامه ها کنیم تا بحث بیمه آنها به مشکل نخورد و برای آنها نفعی داشته باشد».

 

وی ادامه می دهد:« نگاه اول ما این است که از طریق منطقه ویژه اقتصادی و معدن زغالسنگ طبس کاری بکنیم برای اینها که در این راستا رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت را مامور پیگیری کار برای پیدا کردن اسپانسر کردیم، اما زمان خیلی محدود است، کاش زودتر می گفتند تا زمان داشتیم و رایزنی بیشتری می توانستیم بکنیم اما پیگیر هستیم امید است به نتیجه برسد».

 

 

 

 

 

کد خبر 1098571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha