قطار قیمت ها در ایستگاه گرانی

افزایش قیمت کالاهای اساسی و غیراساسی به سرعت در حال پیش روی است این افزایش بی رویه قیمت ها در هر دقیقه و ساعت به امری عادی تبدیل شده است و فضایی روانی و نگران کننده‌ای برای اقشار مختلف مردم به وجود آورده است.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ سیر صعودی قیمت کالاهای مورد نیاز مردم از روغن، برنج، ماکارونی، حبوبات، لبنیات، گرفته تا میوه و صیفی جات این روزها زمینه نارضایتی و انتقاد مردم را به همراه دارد. متأسفانه مسئولان، کارشناسان بازار و مسائل اقتصادی کشور در پاسخ به نگرانی و انتقاد مردم از عدم ثبات قیمت ها تحریم های اقتصادی، تفاوت نرخ دلار و چند نرخی شدن آن، تغییر تعرفه های گمرکی، احتکار اقلام اساسی، ممنوعیت واردات برخی کالاهای غیر اساسی، بروز اختلال در نظام عرضه و تقاضا، گرانفروشی و... را مهمترین علت بروز این مشکلات و گرانی های اخیراعلام می کنند.

 

براساس گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان در رسانه ها در طول یک سال گذشته، قیمت 12 قلم از کالاهای اساسی از 85 تا 118 درصد افزایش داشته است.

 

افزایش بی رویه قیمت ها و نبود ثبات قیمت در بازار باعث وجود آمدن این سؤال مهم در اذهان عمومی شده که تحریم ها چه ربطی به افزایش قیمت لبنیات، میوه، ماکارونی، حبوبات و... که در کشور تولید و کشت می شوند و نیاز به واردات آن از دیگر کشورها نیست، دارد.

 

یکی از شهروندان ضمن گلایه از افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز خانواده و نبود نظارت، می گوید: افزایش بی رویه قیمت ها باعث بروز مشکلات اقتصادی و کاهش توان خرید مردم شده است.

 

«محمد فاطمی» گریزی به قیمت برخی اقلام مورد نیاز سبد غذایی خانواده می زند و می گوید: قیمت لپه در سه ماه گذشته به ازای هرکیلوگرم از 35 هزار تومان به 57 هزار تومان، لوبیا قرمز و چیتی از 35 هزار تومان به 48 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم و... رسیده است.

 

وی ضمن انتقاد از این افزایش قیمت ها طی یکی دو ماه گذشته می افزاید: متأسفانه قیمت این اقلام در هر گوشه از شهر متفاوت بوده و نظارتی در این زمینه صورت نمی گیرد.

 

افزایش بی رویه قیمت ها

شهروند دیگری به افزایش قیمت برنج، گوشت و... اشاره می کند و می افزاید: بعد از گران شدن برنج به ازای هر کیلوگرم 45 هزار تومان به ناچار ماکارونی جایگزین برنج در سبد غذایی شد که متأسفانه قیمت ماکارونی 700 گرمی بر اساس برندهای مختلف هم به 15 تا 17 هزار تومان رسیده است.

 

«محمد بیگدلی» ضمن انتقاد از افزایش بی رویه قیمت ها می گوید: متأسفانه افزیش قیمت ها مختص یک یا دو کالا نیست و هر ساعت و ثانیه شاهد افزایش قیمت ها از کبریت ناچیز گرفته تا برنج، روغن و... هستیم.

 

شهروند دیگری که بازنشسته یکی از شرکت های خصوصی است، ضمن گلایه از نبود ثبات قیمت کالاهای اساسی و مورد نیاز خانواده می گوید: حقوق کارگران و کارمندان کفاف خرید مایحتاج روزانه را نمی دهد و به اجبار باید هر روز یکی از کالاهای مورد نیاز از سبد غذایی کاهش و یا حذف شود.

 

«داریوش علی‌زاده» با بیان اینکه سه تا چهار میلیون تومان حقوق بازنشستگی به هیچ عنوان جوابگوی هزینه ها را ندارد، می افزاید: پس از دریافت حقوق ابتدا حساب دفتری ماه پیش تر را تسویه می کنم و بعد از پرداخت اقساط متفرقه در عمل این میزان حقوق به طور خیلی خوش بینانه تا 15 ماه جوابگوی نیاز خانواده است و به ناچار باز دوباره به صورت نسیه خرید می کنیم.

 

وی گریزی به افزایش 40 درصدی قیمت شوینده ها می زند و می گوید: در دو ماه گذشته علاوه بر این میزان افزایش در مواد شوینده، قیمت مواد سلولزی از هشت هزار تومان به 16.5 هزار تومان، چای نیم کیلویی از 95 به 118 هزار تومان و... رسیده است و متأسفانه نه تنها بر افزایش قیمت ها بلکه بر تفاوت قیمت در هر منطقه و محله نظارتی وجود ندارد.

 

وی ضمن انتقاد از عدم مدیریت و نظارت بر قیمت ها، از مسئولان می خواهد در زمینه مدیریت قیمت ها بیش از پیش ورود کنند.

 

کاهش توان خرید

در ادامه یکی از فروشندگان موادغذایی هم افزایش قیمت در ماه های اخیر را باعث کاهش توان خرید مردم می داند و می گوید: افزایش قیمت کالاهای مورد نیاز مردم نه تنها نفعی برای فروشندگان ندارد بلکه کاهش توان خرید مردم و بر میزان فروش تأثیر مستقیم دارد.

 

«محمد علی محمدی» با اشاره به افزایش قیمت برنج، قند، شکر، روغن، صنایع سلولزی، لبنیات، مواد بهداشتی، حبوبات و... یادآور می شود: با افزایش بی رویه قیمت ها قدرت خرید مردم کم شده و تعداد زیادی از اهالی در هر منطقه به صورت نسیه خرید می کنند.

 

وی خرید به صورت نسیه را هم باعث بروز مشکلاتی می داند و می گوید: افزایش قیمت ها از یک سو و خرید به صورت نسیه از سوی دیگر باعث کاهش تعداد اقلام در فروشگاه ها می شود و باید برای جلوگیری از ضرر و زیان مردم و فروشندگان مسئولان ورود کنند.

 

محمدی در حالی نداشتن حساب دفتری و عدم فروش به صورت نسیه را باعث کاهش تعداد مشتریان اعلام می کند که از برخی مشتریان بد حساب هم گلایه دارد و می گوید: برای رفاه حال مردم اقلام به صورت نسیه در اختیارشان قرار می گیرد که متأسفانه برخی در این زمینه با نپرداختن حساب خود فروشندگان را در تأمین اقلام دیگر برای فروشگاه با مشکل مواجه می کنند.

 

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در بیرجند با بیان اینکه فروش بیشتر از فاکتور تخلف محسوب می شود، می گوید: فروشندگان باید بر اساس قیمت خرید و درصد سود اعمالی کالا را عرضه کنند و فروش بالاتر از این میزان تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد می شود.

 

«عباس جرجانی» با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون سه هزار و 311 مورد گزارش به سامانه 124 اعلام شده است از مردم می خواهد تخلفات اقتصادی شامل گران فروشی و ... را برای رسیدگی به سامانه 124 اعلام کنند.

 

وی با اشاره به 46 هزار و 360 مورد بازرسی انجام شده از واحدهای صنفی و غیرصنفی، می گوید: در این راستا و پس از بازرسی از این واحدها 781 مورد پرونده تخلف به ارزش 309 میلیارد و 832 میلیون ریال (حدود 31 میلیارد تومان) تشکیل شده است و پرونده ها برای سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی ارجاع شده است.

 

به گفته جرجانی در این زمینه 2 میلیارد و 173 میلیون ریال (217 میلیون تومان) به شاکیان پرونده ها برگشت داده شده است.

 

نکته پایانی

به راستی تورم و این افزایش قیمت کالاهای اساسی و غیر اساسی تا کی و کجا ادامه خواهد داشت؟ آیا روزی می رسد که شاهد تناسب دخل و خرج مردم اعم از کارگر و کارمند باشیم و مردم بدون دغدغه و نگرانی از افزایش قیمت برای خرید به فروشگاه ها مراجعه کنند؟ آیا تحریم، افزایش قیمت ارز و... در افزایش قیمت کالاهای تولید داخل کشور تأثیر دارد؟ به امید روزی که مردم بدون دغدغه و نگرانی از نبود ثبات قیمت ها زندگی آرامی را تجربه کنند.

 

 

 

کد خبر 1098167

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha