هواپیماهای نظامی ایران ارتقا می‌یابد

وزیر دفاع خبر از ارتقاء هواپیماهای نظامی به نسلهای بالاتر به خصوص نسل 4 در حوزه هواپیماهای نظامی داد و گفت: ارتقاهایی که در این حوزه انجام می گیرد بعضاً نیم تا یک نسل بالاتر را شامل می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار سرتیپ احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در یازدهمین کنفرانس انجمن هوافضایی ایران که در دانشکده مهندسی هوافضای دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری در حال برگزاری است خبر از ارتقاء هواپیماهای نظامی به نسلهای بالاتر به خصوص نسل 4 در حوزه هواپیماهای نظامی داد و گفت: ارتقاهایی که در این حوزه انجام می گیرد بعضاً نیم تا یک نسل بالاتر را شامل می شود.

وی اضافه کرد: بزرگترین مرکز تعویق اورها در ایران وجود دارد و هم در حوزه هواپیماهای شرق و غرب و هم در حوزه هواپیماهای تولید داخل این کار صورت می گیرد.

سردار وحیدی تاکید کرد: در حوزه مسافربری هم بعد از هواپیمای ایران 140 در آینده نزدیک هواپیمای گشت دریایی به پرواز خواهیم درآورد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به این نکته که دستاوردهای ایران در حوزه هوافضا بسیار فراوان است و فرصت کافی برای تشریح آنها وجود ندارد، اعلام کرد: در حوزه موشکی ایران بین 10 کشور اول دنیا و در رده ششم یا هفتم قرار دارد که این دستاورد جمهوری اسلامی به صورت 100درصد بومی است.

وی ادامه داد: در حوزه ماهواره برها امروز جزء چند کشور اصل و نفر هشتم دنیا حساب می شویم.

وی بر توضیح موفقیت های ایران در حوزه فضا از پرواز آخرین ماهواره ساز ایرانی با عنوان ماهواره دانشجویی دانشگاه علم و صنعت یاد کرد و گفت: در سال آتی هم برنامه ماهواره طلوع توسط ماهواره بر سیمرغ و قبل از آن ماهواره فجر که تراکتور مداری دارد را شاهد خواهیم بود.

وی همچنین از قرار دادن ماهواره در مدار (ژئو) در مدار 36 هزار کیلومتری زمین و همچنین مدارهای نئو و لئو در افقهای آینده خبر داد.

سردار وحیدی همچنین به این نکته مهم نیز اشاره کرد که ایستگاه فضایی ایران قدرت رویت حیطه فضایی و همچنین فضانوردان را دارد و جدا شدن ماهواره از ماهواره بر با سیستمهای اپتیکی نیز از جمله دانشهایی است که در ایران وجود دارد.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از توانمندیهای کشورمان در حوزه هواپیماهای بدون سرنشین خبر داد و گفت: با تمام این موفقیت ها ایران اسلامی در اول راه رسیدن به قله های فناوری است و تلاش می شود در حوزه هوایی که تسلط انسان بر زمان برای کوتاه کردن زمان را نشان می دهد وارد فضایی شویم که به عمق عظمت آفرینش هستی پی برده و از خداوند متعال یاد کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه موضوع هوافضا موضوع بسیار مهمی است، گفت: اگر از اولین هواپیماهایی که در سال 1903 و اولین راکت پرواز از سال 1926 و اولین ماهواره پرتابی از سال 1957 مسیر توسعه بخش هوافضا را دنبال کنیم می بینیم که در حوزه هواپیما نزدیک به 110 هزار هواپیما در دنیا وجود دارد که 38 هزار و 600 هواپیما در حوزه نظامی و 19 هزار هواپیمای تجاری در ایرلاین های مختلف در حال پرواز هستند.

وی ادامه داد: در موضوع هوایی انسان پیشرفت عجیبی داشته است و در حوزه فضایی نیز امروز نزدیک به 2 تا 3 هزار ماهواره در فضا وجود دارد که مسئولیت های مختلفی در حوزه مخابراتی، هواشناسی، سنجش از راه دور، نظامی و جاسوسی بر عهده دارد و در این حوزه هم پیشرفت بشر بسیار پرشتاب بوده در حوزه موشکی نیز اگر از سال 1926 تا به امروز سرنوشت موشکهای نظامی و غیرنظامی بشر را دنبال کنیم شاهد پیشرفت های بی نظیر آن خواهیم بود.

سردار وحیدی با اشاره به اینکه انسان علاوه بر تمام پیشرفتهایش در حوزه هوایی به افق های بسیار بالنده ای می اندیشد، تصریح کرد: بشر در فکر ساخت و توسعه آسانسورهای هوایی و فضایی است و همچنین هواپیماهایی که بتوانند جای شاتل ها ایفای نقش کنند و همچنین توسعه ایستگاههای فضایی در مدار نزدیک به 400 هزارکیلومتر از زمین مفهوم ایجاد شهرک فضایی و اتوبوس های فضایی توسط انسان را می دهد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر انسانهای پرنده با سرعت بالاتر از سرعت صوت در فضا پرواز می کنند، اعلام کرد: دنیا اگرچه از سال 1957 وارد عصر فضایی شده بی تردید آینده دنیا هم در قلمرو همین توسعه فضایی است و هواوفضا امروز یک صحنه بی بدیل در حوزه دانش است. حتی برای کسانی که قصد سوءاستفاده نظامی و جاسوسی از آن را دارند.

وی افزود: به رغم بسیاری از کنوانسیونها که برای استفاده صلح جویانه از دانش هوافضا تصویب شده برخی از کشورها استفاده نظامی از این حوزه را یک امر رایج و مشروع قلمداد کرده اند و نمونه ای از اقدامات آنها را می توان جنگ ستارگان نام برد.

سردار وحیدی تصریح کرد: حوزه های بسیار متنوع صنایع هواوفضا در ایران حرفهای زیادی برای گفتن دارند. ایران مهد دانشمندان بزرگ و کسانی است که قبل از همه نامشان در فضا به چشم می خورد و همانطور که می دانید بخش هایی از کره ماه را به نام دانشمندان ایرانی از جمله ابوعلی سینا و ابوریحان بیرونی نامگذاری کرده اند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه در همگرایی بخش نظامی و غیرنظامی توسط دانشگاه مستقل هوایی شهید ستاری در ایران تاکید کرد و گفت: ما می توانیم از کشورهای مشهور هوایی دنیا که همگرایی نظامی و غیرنظامی در این زمینه را انجام داده اند آموزه های فراوانی یاد بگیریم.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در ادامه یازدهمین کنفرانس انجمن هواوفضای ایران از بسیاری از موفقیت های کسب شده توسط ایرانیان در این زمینه خبر داد.

وی گفت: ایران در حوزه های بخش نظامی هوایی متنوع ترین نوع هواپیماها را در منطقه دارد کشور ما خودش تولیدکننده هواپیمای جنگی است و البته طرح های متعدد دیگری برای ساخت هواپیماهای جنگی و نظامی در دستور کار دارد که نشان از بالندگی، اعتماد به نفس و توانمندی دانشمندان ما است.

وی افزود: قالب کشورهای تولیدکننده هواپیماهای نظامی به جز روسیه و آمریکا اجزای هواپیماها را با مشارکت کشورهای دیگر و تحت لیسانس تولید می کند اما ایران کشوری است که در تمام حوزه های ساخت هواپیمای نظامی 100 درصد بومی شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 109805

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha