خبرگزاری شبستان: اینک نقش موثر مساجد در خیزش هایی که رهبر معظم انقلاب از آنها به عنوان بیداری اسلامی تعبیر کرده اند، امری غیر قابل انکار است. شکل گیری انقلاب های تونس و مصر و یمن از صحن و سرای مساجد به عنوان محلی برای کادر سازی انقلابیون، مسئله ای است که نماد بیرونی خود را از شکل گیری آغاز راهپیمایی ها در پی نمازهای جماعت برگزار شده در مساجد، نشان داده است. نکته ای که در مساجد بحرین نیز بارها تکرار شد و درست به همین دلیل است که این اماکن مقدس، در جزیره کوچک بحرین، به موارد قابل توجهی مورد هجوم ایادی سعودی و آل خلیفه قرار گرفته اند.
· مسجدی که تبدیل به پارک شد!
خبری که نشان می داد مسجدی به زودی ویران شده و تبدیل به پارکی تفریحی خواهد شد، نه در اراضی اشغالی فلسطین که در قلب یک کشور اسلامی قرار داشت. مسجدی قدیمی که صحن و سرایش سال هاست شاید راز و نیاز مسلمانان عموما شعیه مذهب بحرینی است و بارها از این مکان رو به همان قبله ای نماز گزارده شده که اینک خادمین به ظاهر مسلمانش بزرگترین حامیان دولت مستبد آل خلیفه به شمار می روند.
شاید زمانی که سازندگان مسجد"ابوذر غفاری" این نام را بر سر در بنای ساخته شده شان نصب می کردند، هرگز گمان نمی کردند که غربت بنای ساخته شده شان از صاحب نامش "ابوذر غفاری" نیز پیشی بگیرد و پس از سال ها عبادت و نمازگزاری، تبدیل به پارکی تفریحی شود. اما مسجد ابوذر تنها مسجد ویران شده در بحرین نیست که ایادی آل سعود و آل خلیفه به خوبی می دانند تداوم جریان انقلابیون از کدام سرچمشه ارتزاق می شود و می بایست به کدام سنگر و ماوا یورش برند. اگر مسجد ابوذر در یکی از ایام انقلاب بحرین، با تصیم دولت آل خلیفه به اجبار جای خود را به یک پارک عمومی می بخشد، اخبار گوناگون تاکنون از تخریب 38 مسجد دیگر در این کشور کوچک اسلامی خبر می دهند. مساجدی که عموما متعلق به شیعیان بوده و هر کدام به بهانه ای تخریب و ویران شده اند.
مسجد کرباباد، مسجد شهر عیسی، مسجدابوذر غفاری، مسجد الکویکبات، مسجد العلویات و ... از این جمله هستند که اکنون نام هرکدام شان در کنار نام شهدا و انقلابیون بحرینی، بخشی از تاریخ استقامت این سرزمین را تشکیل می دهند و می روند تا در دیباچه رشادت و مقاومت امت اسلامی ثبت شوند.
اما ویرانی مساجد پایانی بر حضور این اماکن مقدس در روند انقلاب بحرین نیست که جوانان و مردم انقلابی این کشور همچنان حول محور همین مساجد حرکت های اعتراضی خود را پی می گیرند.
· نهضت بازسازی مساجد در بحرین
نمازگزاردن در مساجد ویران شده از جمله اقداماتی است که مردم بحرین در برابر تخریب مساجدشان به اجرا می گذارند. بنابر آنچه اغلب رسانه ها با عنوان مبارزه منفی مردم بحرین از آن یاد می کنند، شهروندان انقلابی بحرینی در نقاط مختلف این کشور، در محل ویران شده مساجد حضور می یابند و امور مذهبی همانند نمازهای جماعت را پی می گیرند.
نماز خواندن در مساجد ویران شده درحالی ادامه دارد که شهروندان بحرینی همچنان در تلاشند این مساجد را دوباره احیا کنند. به عنوان نمونه در گزارشی از پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم به نقل از روزنامه الوسط بحرین آورده شده است: نماز خواندن در مساجد ویران شده همزمان با تلاش شهروندان برای احیای دوباره این اماکن ادامه دارد. در همین راستا منابع خبری با رساندن آمار مساجد و حسینه های ویران شده به دهها مورد، همت مردمی برای ساختن مجدد آنها را در تمامی نقاط این کشورمسلمان گزارش می دهند. چنانچه در مناطقی چون عالی، الکوره، سلماباد، الزنج، الماحوز و... نهضت بازسازی مساجد مردم بحرین آغاز شده است.
هرچند در برخی موارد تخریب مجدد تعدادی از مساجد ویران شده همانند مسجد العلویات در منطقه «الزنج» پس از یک بازسازی نسبی صورت گرفته است، اما تداوم انقلاب مردم بحرین که به تازگی وارد دومین سال خود شده ، از این واقعیت خبر می دهد که این مردم، خیزش خود حول محور پایگاه های مستحکم مساجد را تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهند ساخت تا عاقبت جشن پیروزی انقلاب شان را در همان مساجدی برگزار کنند که نقطه شروع حرکت شان از همان جا شکل گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما