به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، نشست هماندیشی رئیس و اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم با مدیران منتخب کانون های فرهنگی هنری مساجد با موضوع بررسی مسائل فرهنگی مساجد، در سالن جلسات شورای اسلامی شهر قم برگزار شد.
در این نشست امین علوی نیا مسئول تئاتر بچه های مسجد استان قم با اشاره به فعالیت های تئاتر بچه های مسجد در کانون های مساجد استان، گفت: تئاتر بچه های مسجد از سه سال قبل کار خود را در مساجد استان شروع کرد و بعد از سه سال فعالیت توانسته است به الگویی در سطح کشور هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت تبدیل شود، بطوری که 50 گروه مسجدی را تا کنون فعال کرده ایم.
وی ادامه داد: گروه های تئاتر مساجد قم نیاز به حمایت دارد تا انگیزه لازم برای ادامه کار ایجاد شود.
علوی نیا در ادامه با تاکید بر لزوم بها دادن به ایده های فرهنگی، افزود: برای این منظور برگزاری نخستین رویداد ایده های فرهنگی در زمینه فن آوری و در زمینه اشتغال پیشنهاد می شود. زیرا بسیاری کانون ها هستند که توانایی در آمدزایی را دارند و یا دارای ایده های ناب در زمینه فن آوری و اشتغال می باشند. وی در خاتمه خواستار توجه بیشتر به نخبگان فرهنگی استان شد.
در ادامه این جلسه محمد جواد سلیم مسئول کانون امام مهدی(عج) با اشاره به مشکلات منطقه شهدای کامکار که در حاشیه شهر واقع شده است، کفت: در ارتباط با فعالیت های فرهنگی در مناطق حاشیه شهر قم خواستار توجه بیشتر از سوی مسئولین شهری هستیم تا بتوانیم با دست پر برنامه های فرهنگی تربیتی را در این مناطق اجرا کنیم.
وی ادامه داد: درخواست ما از مسئولین این است که برنامه های فرهنگی دستگاه ها تک منطقه ای نباشد و در تمام مناطق شهر قم اجرا شود تا همه بتوانند از این برنامه ها استفاده کنند.
سلیم خواستار تسهیل در ارتباط با پروسه های اداری دستگاه های اجرایی در خصوص برنامه های فرهنگی شد و افزود: مسئولین کانون ها با توجه به اینکه وقت خود را بدون دریافت حق الزحمه برای کارهای فرهنگی اختصاص داده اند، مناسب نیست که درگیر چرخه های اداری شوند که این مسئله سبب ایجاد ناامیدی در ایشان می شود.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی ضمن تشکر از کمیسیون فرهنگی شورای شهر قم و مدیران کانون های فرهنگی هنری حاضر در جلسه، گفت: زبان گفتمان ما امروز باید متفاوت باشد باید دغدغه های فرهنگی امروز را بشناسیم و جامعه هدف را مشخص کنیم. مخصوصا مخاطب جوان ما که امروز از ما خلیلی سوال دارد آیا برای سوال هایش در عرصه فرهنگی جواب داریم و بتوانیم پاسخگو باشیم.
امام جماعت مسجد حضرت ابوالفضل(ع) ادامه داد: میدان بسیار حساسی است و یک تصمیم اشتباه می تواند بجای جذب منجر به دفع جوانان از مجموعه شود. رویکردها با توجه به شرایط در حال تغییر است. جامعه امروز شکل دیگری به خود گرفته و همواره در حال تغییر است.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ ثابت شده است مسجد پایگاهی تاثیر گذار بوده است، افزود: امروزه باید مسجد محوری را مد نظر قرار دهیم. هر جایی که از مسجد فاصله گرفته ایم ضربه خوردیم. امروزه برای اینکه بتوانیم برنامه های فرهنگی هنری را با موفقیت انجام دهیم باید مسجد محوری را مد نظر قرار دهیم.
علیرضا بگجانی مسئول کانون شهید علیمردانی هم با بیان اینکه مخاطب اصلی ما نوجوانان است و مهمترین مسئله فرهنگی امروز فضای مجازی است، افزود: بزرگترین دشمن ما گوشی موبایلی است که در دست بچه ها است و لازم است برای آن یک راهکار اساسی ارائه شود.
وی تاکید کرد: متاسفانه فضای تفریحی و سرگرمی برای مخاطبین در شهر به اندازه کافی وجود ندارد.
سکینه مجتبی زاده مسئول کانون فرهنگی هنری شهدا در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقات تئاتر در استان قم، ابراز کرد: لازم است در امر داوری گروه های تئاتر خواهران، از داوران خانم استفاده شود. متاسفانه در داوری مسابقات گذشته از داوران آقا استفاده شده بود که همین امر باعث شد گروه تئاتر کانون ما از مسابقات انصراف دهد.
وی ادامه داد: در مباحث مختلف فرهنگی و تربیتی تعاریف دقیقی وجود دارد، برنامه ریزی های دقیقی انجام شده و بودجه مشخص شده است اما در مسئله فضای مجازی و سایبری این مسائل دیده نشده است.
مسئول کانون فرهنگی هنری شهدا افزود: ما در کانون زمان و هزینه زیادی را صرف تولیدات موشن گرافی در موضوعات فرهنگی می کنیم اما سازمان ها و نهادهای مرتبط در استان توجه نمی کنند. حتی صدا و سیمای استانی حاضر به دیدن این تولیدات نشدند.
مجتبی زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پوشش در شهر قم علی الخصوص در منطقه 4 از محدوده و چهارچوب خارج شده است و اقدام جدی در این مسئله ضروری است.
طالبی مسئول کانون فاطمه الزهرا (س) ضمن تشکر از سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم به دلیل اهدای امکانات ورزشی به مساجد، بیان کرد: تقاضای ما از اعضای شورای شهر این است که از مشاوران مسجدی در محلات هم استفاده کنند. زیرا دیدگاه بعضی مسئولین ما از محلات شهر، با واقعیت کمی تفاوت دارد و بدین وسیله نگاه دقیقتری به واقعیت جامعه خواهند داشت.
قربانی کرم مسئول کانون رضوی در ادامه بیان کرد: مساجد در اکثر استان ها در مضیقه هستند بویژه در مسائل فرهنگی، و همواره آتش به اختیار مشغول فعالیت هستند و متاسفانه مورد بی مهری قرار گرفتند.
وی ادامه داد: ما اکثربرنامه هایی که انجام می دهیم با هزینه های بالایی انجام می شود طرح کم نداریم بلکه مشکل مشارکت اجتماعی و مردمی است.
مسئول کانون رضوی افزود: اگر می خواهیم این جلسات اثربخشی داشته باشد و خروجی داشته باشد باید بصورت مستمر برگزار گردد.
جنتی نماینده کانون عماد مغنیه با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و دغدغه های کانون ها و مساجد به فقدان زیرساخت ها برمی گردد، گفت: تشکیل یک ستاد مسجد محور در شهرداری قم نیاز است. وقتی این ستاد ایجاد شود می توان هر هفته این جلسات را برگزار کرد که منجر به آشنایی کامل مسئولین با مسائل فرهنگی شهر قم باشد.
در انتهای این نشست مصطفی ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم ضمن تشکر از حضور مدیران کانون ها در این جلسه و نکات دقیقی که مطرح شد، بیان کرد: رویداد ایده های فرهنگی با محوریت مساجد فکر ارزشمندی است که پارک علم و فن آوری، بسیج، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و دانشگاه ها می توانند در برگزاری آن مشارکت داشته باشند. البته این کار باید با محوریت کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شود.
وی با بیان اینکه سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم عقد تفاهم نامه مشترک را با کانون های فرهنگی هنری مساجد را در دستور کار قرار دهد، تاکید کرد: سالن های ورزشی در اختیار مساجد قرار گیرد و استفاده از داورهای خواهر برای مسابقات تئاتر با برگزاری جلسات با اداره کل ارشاد مطالبه شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم افزود: جلسات مشترکی بین مساجد و پارک علم و فن آوری و اداره ارشاد برگزار خواهد شد و در آن بودجه تولید انیمیشن و سرانه فرهنگی که یکی از اولویت هاست که به آن خواهیم پرداخت.
ملایی در خاتمه با تاکید بر اینکه مواردی که مدیران کانون ها و نمایندگان مساجد مطرح نمودند پیگیری خواهد شد، گفت: برای تغییر چارچوب فکری و تحولی که مدنظر است مهمترین ابزار و راهبرد آموزش است. برای مثال در بحث اقتصاد مسجد محوری می توان با آموزش کاری کرد که مانند کانون تبیان، مساجد خودشان دنبال کسب درآمد باشند و بی نیاز از مراکز دیگر فعالیت کنند.
نظر شما