به گزارش خبرگزاری شبستان، غلامرضا خواجه سروی با اعلام این خبر گفت: پس از امضای وزیر علوم، آییننامه جدید کرسیهای آزاداندیشی به دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی و پژوهشی ابلاغ شد.
وی افزود: این آیین نامه با هدف ایجاد، تقویت و نهادینه سازی فضای عقلانی، چند صدایی و آزادی استماع سخن و نیز ایجاد فرهنگ تضارب آراء و تعامل علمی در عین اجتناب از جدال باطل در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تدوین و ابلاغ شده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به تاخیر صورت گرفته در ابلاغ آئین نامه کرسی های آزاداندیشی خاطرنشان کرد: آیین نامه اولیه کرسی های آزاد اندیشی در سال 1389 برای اجرای آزمایشی یکساله به دانشگاه ها ابلاغ شد و سپس با تصویب هیأت مرکزی کرسیهای آزاداندیشی کارگروه بازنگری آییننامه به منظور بازنگری و رفع نقایص و ایرادات آن تشکیل شد.
وی ادامه داد: در ابتدا نظرات و دیدگاهها و پیشنهادات دانشگاهها درخصوص آییننامه فوق از طریق مکاتبه و نیز برگزاری جلسات متعدد با حضور نمایندگان دستگاهها و معاونان و مدیران فرهنگی دانشگاهها و نیز فعالان دانشجویی و اعضای تشکلهای اسلامی دانشگاهها جمعآوری و توسط دبیرخانه هیأت مرکزی به کارگروه فوق الذکر ارایه شد.
خواجه سروی تصریح کرد: پس از بحث و تبادل نظر در جلسات متعدد، پیشنویس اصلاحیه آییننامه جدید تهیه و نهایتاً با تأیید هیأت مرکزی حمایت از کرسیهای آزاداندیشی برای تأیید به شورای اسلامی شدن دانشگاهها ارسال شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به اقدامات کارشناسی صورت گرفته در جهت اصلاح این آییننامه تصریح کرد: آئین نامه جدید کرسی های آزاداندیشی حاصل تلاش دهها ساعت کار کارشناسی در معاونت فرهنگی و اجتماعی و دیگر بخشهای مرتبط میباشد و توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امضاء و به دانشگاهها ابلاغ گردیده است.
وی تاکید کرد: از نقاط قوت آییننامه جدید میتوان به روشنتر و مشخص تر شدن اهداف و نیز نظاممندی روند برگزاری و تعیین شرح وظایف و بطور کلی شفاف شدن فضا برای برگزاری کرسی آزاداندیشی اشاره کرد.
خواجه سروی افزود: از دیگر نکات مهم که در بازنگری آییننامه مورد توجه قرار گرفت بحث امنیت حقوقی افراد و صاحبنظران در کرسی آزاداندیشی میباشد.
بنابرگزارش روابط عمومی وزارت علوم، وی ادامه داد: در بازنگری آییننامه، شرح وظایف، نحوه تشکیل جلسات و رسیدگی به درخواست ها به صورت کاملاً شفاف مشخص شده و سطح هیأت مرکزی و نیز هیأتهای دانشگاه نیز بواسطه قرار گرفتن وزیر و رئیس دانشگاه در رأس آن ارتقاءیافته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در خصوص برگزاری این کرسی ها در سطح اساتید اظهارداشت: در جهت ایجاد رقابت بین اساتید برای مشارکت در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، رئیس دانشگاه موظف است نسبت به اعمال امتیاز ارتقاء اعضای هیأت علمی فعال در برگزاری کرسیها تمهیدات لازم را اتخاذ نماید.
شایان ذکر است؛ لحاظ نمودن شاخص برگزاری کرسیها و رتبهبندی و اعمال مشوقهای لازم برای دانشگاههای فعال در بین زمینه از دیگر نکات آییننامه جدید است.
پایان پیام/
نظر شما