به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر محمد باقرخرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی عصر روز شنبه(18 دی) در سومین دور از نشست های گفتگو با اسقف های سوئیس و مرکز گفتگوی ادیان و تمدن ها که با عنوان" کرامت از نظر اسلام و مسیحیت"با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه قم و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در این سازمان برگزارشد، با اشاره به آیات متعدد در قرآن کریم بر حفظ کرامت انسانی،تاکید کرد و گفت: پایبندی هر چه بیشتر پیروان ادیان بر ارزشهای اعتقادی و الهی،قوام بخش کرامت انسان در عصر حاضر است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت کرامت انسان در اسلام، افزود: در آیه 70 سوره اسراء خداوند می فرماید که ما فرزندان آدم را کرامت بخشیدیم و بر دریاها و خشکیها مسلط کردیم. به او رزق و روزی پاک دادیم و بر بیشتر آنچه که خلق کردیم برتری کامل دادیم.
خرمشاد با بیان جایگاه والای انسان در دین اسلام ، ترورهای اخیر در جمهوری اسلامی ایران، حملات تروریستی به پیروان مسیحیت در دیگر کشورها، رواج بی دینی در غرب و تفاوت نگرش به کرامت انسانی در شمال و جنوب کره خاکی را از سوالات مهم قابل طرح در این نشست بیان نمود .
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همچنین اشارات دقیق شعرای نام آور ایران اسلامی در حفظ کرامت انسانی را دلیل دیگری بر توجه فرهنگ وتمدن ایران اسلامی به حفظ و کرامت انسانی بیان کرد .
وی در ادامه کلام مولای متقیان علی (ع) با عنوان " مردم یا در دین با تو برادرند یا در خلقت با تو برابرند " و آیه شریفه " ان اکرمکم عندالله اتقی کم " را نشان از عمق توجه و نگاه اسلام به اصل کرامت انسانی خواند .
بنابر به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دکتر دهشیری، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در آغاز این نشست با اشاره به تاریخچه تعامل مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای کاتولیک سوئیس کلیه اسناد و بیانیه های حقوق بشر را مبتنی بر اصل آزادی و کرامت انسانی بیان نمود .
وی افزود: همه اسناد حقوق بشری بر این نکته تاکید دارند که افراد بشر آزاد به دنیا می آیند و در نتیجه از نظر کرامت و حقوق با هم برابرند.
حجه الاسلام مظفری، رئیس مرکز گفتگوی ادیان سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی نیز در این دیدار توجه به کرامت انسانی را اساس و مبنای حقوق بشر خواند و کرامت انسانی را بنیادی ترین ارزش در کلیه اسناد مرتبط با حقوق بشر معرفی کرد.
پایان پیام/
نظر شما