به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دومین نشست از سلسله نشستهای مجمع جهانی اهل بیت (ع) با موکبداران و فعالان فرهنگی در عرصه بینالمللی گفت: اربعین فرصت و ظرفیت بسیار بزرگی است که اگر از آن به خوبی استفاده شود، تاثیر زیادی در عرصه بینالمللی و جهانی دارد.
وی با بیان اینکه در برخی کشورها مراسم پیاده روی در طول سال به مناسبتهای مختلف برگزار میشود، تصریح کرد: وقتی این مراسمها با پیاده روی اربعین مورد بررسی قرار میگیرند، هیچ یک از حیث تاثیرگذاری با پیاده روی اربعین قابل مقایسه نیستند، بلکه فاصله آنها بسیار زیاد است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ، اربعین را از جهات اخلاقی، عرفانی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و بینالمللی مورد بررسی قرار داد و تأکید کرد: یکی از مهمترین ابعاد اربعین، بصیرت افزایی است، اربعین کانون بیدارکننده همه اندیشهها است و امروز از اندیشه اسلامی عبور کرده و سایراندیشهها را هم در برگرفته است.
وی تاکید کرد: اگر بصیرت در جامعه افزایش یابد، دیگر شاهد این نیستیم که برخی افراد به صراحت جلوی امام معصوم بایستند و با او به مخالفت بپردازند، زیرا بصیرت شاکله اصلی حرکت اربعین حسینی است. گرچه جبنههای اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و عرفانی اربعین نیز مهم هستند، ولی سرجمع همه اینها بصیرت است، اگر از اربعین به خوبی استفاده شود، اثر معنوی آن در جامعه خودنمایی خواهد کرد.
سرپرست حجاج ایرانی، زیارت اربعین را از جمله بهترین ابزار بصیرت افزایی جامعه برشمرد و یادآور شد: بصیرت افزایی سبب شناخت درست امام و پیروی از آن میشود و سبب خواهد شد که فرد دشمن را هم به خوبی بشناسد و به مقابله آن برخیزد.
وی با اشاره به اینکه زیارت اربعین به عنوان یکی از علائم شیعه به شمار میآید، اظهار کرد: در این زیارت، 60 مورد از اوصاف والا برای امام ع بیان شده است، اوصافی که درباره سیدالشهدا علیه السلام در زیارت اربعین میخوانیم برخی از آنها برای یکی از پیامبران بیان شده و دوره امام شناسی را به فرد می آموزد.
وی به حضور فرق و ادیان مختلف در مراسم اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: اربعین تنها منحصر به مسلمانان نیست، این یک مراسم فراگیر است که مردم از مذاهب مختلف همچون شیعه، سنی و مسیحیت و سایر مذاهب شرکت میکنند و ارادت خودشان را به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) نشان میدهند.
نظر شما