به گزارش خبرگزاری شبستان، «منوچهر اکبرلو» منتقد و مدرس سینما، ضمن بیان این مطلب با تأکید بر لزوم شرکت دانشجویان رشتههای هنری به ویژه سینما در جشنواره فجر، گفت: حضور دانشجویان در جشنواره میتواند فرصتی را جهت دیدن مجموعه قابل توجهی از فیلمهای تاریخ سینما برای آنان به وجود آورد و از سویی، شرکت در ورکشاپهای سینماگران خارجی نیز میتواند برای آشنایی با سینمای روز جهان به آنها کمک بسیاری کند.
وی افزود: البته باید فیلم را در بهترین وضعیت، در سالن سینما و به همراه تماشاگران معمولی دید،اما حضور در سالنهای جشنواره میتواند دانشجویان را با فضای عمومی سینمای ایران آشنا کند؛ تا زمانی که میخواهند وارد سینمای حرفهای شوند، به دور از تصورات و با آشنایی نسبی با شرایط فضا و کلیت سینما در این عرصه فعالیت کند.
اکبرلو ادامه داد: تجربه سالها حضور در دانشگاهها نشان میدهد، دانشجویان هنر اگر با فضای سینمای حرفهای آشنا نباشند، دچار تصوراتی آرمانی میشوند که به دور از واقعیات بیرونی است و به تولیداتی ختم میشود که نمیتواند ارتباطی با تماشاگر سینما برقرار کند. البته این مسئله به جنس آموزشهای دانشگاهی ما نیز باز میگردد که همواره در جهان تاریخ سینما و شاهکارهای سینمایی سیر میکند و کمتر به معرفی و تحلیل سینمای ایران میپردازد. متاسفانه نگاه نخبهگرایانه در محیطهای دانشگاهی سبب دوری آموزشهای آکادمیک از واقعیت جامعه شده است.
این محقق و پژوهشگر همچنین درباره ارتباط فضای جشنواره فجر با محیطهای آکادمیک نیز گفت: اساسا آموزش هنر بدون پیداکردن شناخت کافی از جامعهای که هنرمند قرار است در آن آثار هنری تولید کند، سبب میشود که هنرمند به دلیل بیگانگی با مخاطب، قدرت درک او را نداشته و در نتیجه نتواند آثاری با رویکرد به مخاطب ایرانی تولید کند.
این مدرس دانشگاه سوره همچنین درباره راهکارهای نزدیکی فضای آکادمیک و جشنواره فجر نیز اظهار کرد: البته فضای عمومی جشنواره، همیشه درگیر حواشی جذاب فیلمهای سینمایی است و متاسفانه در کمتر دورهای از جشنواره شاهد رویکرد پژوهشی و علمی بودهایم؛ به عنوان مثال پس از گذراندن سه دهه جشنواره از سوی ستادهای این 30 دوره، حتی یک کتاب پژوهشی نیز منتشر نشده است که به بررسی دستاوردها، کاستیها یا تاثیرات جشنواره فجر به سینمای ایران بپردازد. بنابراین خود دانشجویان و مدرسان هستند که باید از فرصت ایجاد شده، استفاده کنند.
وی در پایان تاکید کرد: تعیین موضوعات تحقیقی در ارتباط با جشنواره فجر از سوی مدرسین دانشگاهها میتواند بحث علمی جشنواره را در محیطهای آکادمیک زنده نگه دارد.
براساس گزارش ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر بیست و نهمین، این جشنواره از تاریخ 16 تا 26 بهمنماه به دبیری «مهدی مسعودشاهی» در تهران برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما