حجتالاسلام سيديدالله شيرمردي، مسئول ستاد نماز جمعه تهران در اهميت بهرهگيري از پايگاه مساجد براي تبيين مفاهيم حج ابراهيمي به خبرنگار شبستان گفت: حج فريضهاي است که تحت شرايطي خاص بر عدهاي واجب ميشود اما در غير اين صورت انجام آن مستحب است.
وي با طرح اين سؤال که چرا حج يکي از ارکان دين اسلام است، گفت: در حج ابراهيمي انسان بايد در صحراي عرفات، معارف الهي و ملکوتي؛ در مشعر به شعور؛ در منا، کمال آرزوها يعني قرب الي الله؛ در طواف، فناي في الله و در قربانگاه به ذبح هواي نفس و در سعي صفا و مروه قرب و رضاي الهي را کسب کند.
وي به نقش مهم ائمه جماعات مساجد در تبيين فلسفه حج اشاره و اظهار کرد: موارد فوق ميسر نميشود مگر اينکه زاير قبل از حرکت به سرزمين وحي در سرزمين محل سکونت خود از طريق علماي دين و ائمه جماعات مساجد با فلسفه حج آشنا شود و دلايل مناسک حج را دريابد.
حجتالاسلام شيرمردي به لبيک حاجي براي محرم شدن اشاره کرد و گفت: زماني که انسان ميخواهد لبيک بگويد و محرم شود بايد تمام وجودش آماده گفتن اين کلمه باشد. چگونه ميتوان لبيک گفت در حالي که حق قرآن، حق مسجد، حقالناس، حق پدر و مادر، حق عالم، حق فرزند، حق همسر و حق همسايه بر گردن زاير است.
وي تأکيد کرد: ائمه جماعات مساجد موظفاند در زمان فرا رسيدن موسم حج از طريق منابر مساجد نمازگزاران را به خودسازي و به جا آوردن حقهايي که بر گردنشان است، دعوت کنند.
مسئول ستاد نماز جمعه تهران با بيان اينکه حاجي در ميقات (مساجد شجره، تنعيم و ...) بايد به کمال برسد، سپس لبيک بگويد، گفت: حقوق مختلفي که بر گردن انسان است بايد قبل از حرکت به سوي سرزمين وحي ادا شود، در غير اين صورت لبيک حاجي، لبيک واقعي نيست.
وي به نقشآفريني مساجد در همه عرصههاي زندگي انسان اشاره و تصريح کرد: زمينهسازي موارد فوق جز در مساجد و اماکن مذهبي ممکن نيست.
حجتالاسلام شيرمردي برقراري وحدت ميان همه مسلمانان جهان در سرزمين وحي را خواستار شد و افزود: در مسجدالحرام همه مسلمانان با يک شکل در يک لباس صداي توحيد و نداي حقانيت پروردگار را سر ميدهد. در واقع حج يک کنگره عظيم و راهپيمايي بزرگ براي از بين بردن طاغوت دروني و بيروني و ذبح آن در قربانگاه است.
مسئول ستاد نماز جمعه تهران تبيين فلسفه حج از جايگاه مساجد، هيئتهاي مذهبي، مدارس و دانشگاهها را امکانپذير دانست و يادآور شد: براي برقراري وحدت ميان مسلمانان جهان بايد اقدامات خاصي انجام داد که از آن جمله ميتوان به تربيت نخبگان اشاره کرد.
وي افزود: هرساله تعداد زيادي از گروه نخبگان کشور به حج ابراهيمي اعزام ميشود. اگر بعثه مقام معظم رهبري بتواند با تربيت و آموزش اين قشر ميان اين افراد و مسلمانان جهان ارتباط برقرار کند ناخودآگاه نتايج مثبتي ايجاد مي شود و مسلمانان جهان با يکديگر دوست و مأنوس ميشوند.
وي گفت: معتقدم اگر به زبانهاي زنده دنيا مسلط باشيم به راحتي ميتوانيم با ديگر مسلمانان جهان در اين سرزمين ارتباط دوستانه برقرار کنيم و به تبادل اطلاعات مفيد بپردازيم.
وي از سازمان حج و زيارت خواست تا به شناسايي نخبگان کشور بپردازد و پس از شناسايي با برپايي دورههاي آموزشي از قبيل زبان هاي خارجي و احکام اين افراد را به نوعي تربيت کند که حاملان پيام وحدت در سرزمين وحي باشند.
حجتالاسلام شيرمردي خاطرنشان کرد: هر نخبهاي که به اين صورت تربيت شود و بتواند در سرزمين وحي به تبادل اطلاعات و بيان حقايق نظام جمهوري اسلامي ايران بپردازد، ميتواند عامل وحدت شود.
وي با ابراز تأسف از وجود تفرقه بين شيعه و سني گفت: هر زاير ايراني که اول وقت شرعي در صف نماز جماعت مسجدالنبي و يا مسجدالحرام حاضر مي شود، يک مبلغ مسجدي است چون در اين صورت مسلمانان جهان درمييابند که ايراني ها، مسجدي هستند و به جايگاه مسجد اهميت ميدهد.
وي به برخي شايعههاي دشمنان مبني بر عدم توجه زايران ايراني براي حضور در نماز جماعت اول وقت اظهار کرد: اگر در اول وقت شرعي شيعيان ايراني يک صدا با سر دادن شعار توحيد در صفوف اول نماز جماعت حاضر شوند آن وقت ميتوان اميد داشت که اين شايعهها خنثي شود و تفرقه بين شيعه و سني از ميان برود.
مسئول ستاد نماز جمعه تهران حاجيان ايراني را مبلغان کشور اسلامي ايران دانست و افزود: برخورد به جا و درست هر زاير ايراني موجب ميشود تا مسلمانان جهان دريابند اسلام ناب محمدي (ص) در ايران نمود کامل دارد.
پايان پيام/
مسجد و کانون هاي مساجد: مسئول ستاد نمازجمعه تهران حضور پرشور حاجيان ايراني درنماز جماعت اول وقت را درمعرفي وضعيت مساجد کشورمان ميان سايرمسلمانان موثر دانست.
کد خبر 1095
نظر شما