به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «صادق خلیلیان» ظهر امروز (چهارشنبه ۲۴ شهریور) در جلسهای با نمایندگان شرکتهای تابعه بنیاد مستضعفان اظهار کرد: از اعلام آمادگی بنیاد مستضعفان برای کمک به توسعه و عمران استان خوزستان تشکر کرده و آن را به فال نیک میگیریم امیدواریم به حول و قوه الهی بتوانیم خدمتی به مردم استان انجام دهیم.
استاندار خوزستان افزود: یکی از اهداف انقلاب اسلامی رساندن جایگاه ایران به یک جایگاه شایسته و در خور ملت ایران بوده که در طول ۲۰۰ سال گذشته به دلایل مختلف از جمله استعمار جایگاه کشور ایران تنزل پیدا کرده به نحوی که استعمار میتوانست در دوران قاجار نخست وزیرها را جابهجا کند و تا داخل دربار هم نفوذ کرده بود و کار را به جایی رسانده بودند که در دوران پهلوی پادشاه را جابهجا میکردند.
وی اضافه کرد: اما انقلاب اسلامی عزت ملت ایران را به خود آنها برگرداند و جایگاه ایران را ارتقا داد و دست بیگانگان را از سر ملت کوتاه کرد و آنچه از دوران طاغوت به جا ماند آن خرابی های وسیع و گسترده در بخش های مختلف کشور بود.
وی تصریح کرد: از نظر شاخصهای توسعه بر اساس گزارش سازمانهای بینالمللی همچون UNDP تا سال ۵۷ جایگاه شایسته ای نداشتیم و این شرایط برخلاف تبلیغات سالهای اخیر است که با استفاده از خلأ اطلاعاتی و ضعف تبلیغاتی ما انجام میشود.
خلیلیان عنوان کرد: گزارشات سازمانهای بینالمللی نشان میدهد که ایران بر اساس شاخص توسعه از یک کشور ضعیف در حال توسعه در قبل از انقلاب به کشوری با توسعه سطح بالا رسیده و البته یک مرحله دیگر دارد که توسعه خیلی بالا است که هنوز ما به آن مرحله نرسیدهایم و معمولا ۲۰ تا ۳۰ کشور دنیا در آن سطح قرار دارند.
وی ابراز کرد: وضعیت اقتصادی کشور تا سال ۹۰ در بهترین شرایط تاریخ ایران نوین در ۱۰۰ سال اخیر قرار داشت و طرح هدفمندی یارانهها هم برای کاهش فاصله طبقاتی و حمایت از محرومان بسیار موثر بود؛ همچنین در صنایع و فناوری همچون انرژی هستهای به پیشرفتهای مهمی همچون غنیسازی ۲۰ درصد رسیده بودیم و اینجا بود که استکبار از واهمه رسیدن ما به نقطه غیرقابل برگشت و غیرقابل مهار تحریمهای ظالمانه و گستردهای را علیه ما اعمال کرد و آثار آن از سال ۹۱ شروع شد.
وی بیان کرد: وظیفه سنگینی بر عهده ما گذاشته شده و با توجه به انتخابات اخیر هم اکنون مردم به این دولت خیلی امیدوار هستند که ضعف هایی که وجود داشته و مشکلات اقتصادی و فرهنگی که بروز پیدا کرده را بتوانیم سازماندهی کنیم.
استاندار خوزستان ادامه داد: دولت برای حل مشکلات اراده قوی دارد و مجلس هم همراه است و علاوه بر تشکیل یک دولت انقلابی به سازماندهی مدیریتهای استانی همت گمارده که در راس آن هم خوزستان است که یک استان ویژه محسوب میشود.
وی اذعان کرد: ویژگیهای سوقالجیشی و ظرفیتهای بسیار متنوع آب و خاک دسترسی به آبهای بینالمللی و منابع غنی نفت و گاز و صنایع گسترده که در استان حضور دارند و در بحث کشاورزی هم که حرف اول را در کشور استان خوزستان میزند و ۳۳ درصد از منابع آبی کشور در این استان جاری است گرچه امسال که دچار خشکسالی شدیم و همه کشور با این مشکل دست و پنجه نرم میکند.
خلیلیان تاکید کرد: خوزستان نقش بسیار مهمی در اقتصاد ملی داشته و بعد از تهران در تولید ناخالص داخلی رتبه دوم را دارد در بحث تامین منابع بودجه عمومی دولت ۴۰ تا ۵۰ درصد از آن از خوزستان تامین میشود.
وی خاطر نشان کرد: علیرغم این توانمندیها و ظرفیتهای گسترده وضعیت استان خوزستان متناسب چنین جایگاهی نیست و این امر وظیفه ما را سنگینتر میکند، به همین خاطر است که حاکمیت نگاه و توجه ویژهای به این استان دارد و اراده اش بر این است که مسائل و مشکلات استان را برطرف کرده آن را به جایگاه شایسته ای در مسیر توسعه و پیشرفت برساند.
استاندار خوزستان یکی از کارهای مهمی که باید در استان انجام شود را ایجاد اشتغال دانست و اضافه کرد: یک سری از ظرفیتهای اقتصادی و تولیدی که راکد شدهاند باید فعال شوند و برای محرومیت زدایی و کاهش فقر و حل مشکل حاشیهنشینی در استان به صورت ویژه برنامهریزی کردیم که مسائل آن را مرتفع کنیم.
وی دفاع از مظلومان، پابرهنگان و فقرا را یکی از اهداف انقلاب اسلامی دانست و تصریح کرد: امام راحل صاحبان اصلی انقلاب را محرومان میدانستند و بنیاد مستضعفان نیز همچنان که از نامش پیداست متعلق به همین قشر است که ولینعمت انقلاب هستند.
خلیلیان ابراز امیدواری کرد از ظرفیتهای ملی و استانی استفاده کنیم و یاد آور شد: سیاست ما استفاده از مدیران بومی و استقرار آنها در استان است تا مردم احساس کنند فاصلهای میان آنها و مدیران نباشد و این اعتماد مردمی یک سرمایه محسوب میشود که باید آن را ارتقا دهیم.
نظر شما