به گزارش خبرگزاری شبستان، معصومه نصیری با حضور در برنامه «امواج شبهه» نقش سعودی در حمایت مالی از جریان رسانهای معاند را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: اساسا برای کشور عربستان یک ایدئولوژی مستقل که آن را پیگیری کند قائل نیستم. ما باید این کشور را در یک پازل عبری، عربی و غربی ببینیم که امروز به جهت ثروت و منابعی که در اختیار دارد، از رسانه را برای رسیدن به اهدافش بهره میگیرد.
* جریان مقاومت علت اختلاف عربستان با ایران
وی افزود: محور اختلاف عربستان با جمهوری اسلامی دکترین مقاومت و موضوعات منطقهای مشابه آن است یعنی اگر ایران یک جمهوری بود که نگاه و ایدئولوژی خود را بر اساس مقاومت پایه ریزی نمیکرد، احتمالا سعودیها هم چالشی با ما نداشتند.
این مدرس دانشگاه به تاسیس «مرکز اعتدال» در عربستان اشاره کرد و گفت: این مرکز کار رسانهای، داده کاوی با فناوری و به هم زدن جغرافیای افکار عمومی در کشورهای منطقه با رویکرد مقاومت را در پیش گرفت. هشتگهای مختلفی که در اغتشاشات کشورهای منطقه مانند مصر، عراق، لبنان و ایران مطرح شد به خوبی نشان میدهد که مبدا آنها عربستان است.
* ضعف روایت سازی در رسانههای ایران
به عقیده نصیری مهمترین سوال در سواد رسانهای این است که «پیام از سوی چه کسی ارسال شده است»، پاسخ به این پرسش ایدئولوژی و منابع مالی که از رسانه منتشر کننده پشتیبانی میکند را روشن میکند.
این کارشناس مسائل رسانه در بخش دیگری از سخنان خود در رادیو گفتوگو اظهار کرد: رسانههای جریان معارض با جمهوری اسلامی اساسا در حوزه روایت سازی موفق هستند؛ در حالی که ما در این حوزه بسیار ضعیف هستیم و همواره جمع کننده اثرات روایتهایی هستیم که برای ما ساخته میشود به معنای دیگر خودمان در این عرصه پیشگام نیستیم.
* جنگهای شناختی و ترکیبی گام جدید در دنیای رسانه
نصیری از جنگهای جدید رسانهای یاد کرد و گفت: جنگهای شناختی و ترکیبی (هیبریدی) نوع جدیدی از نبرد رسانهای هستند. قدرتهای دنیا برای موفقیت در این نبرد نوین، بیش از آن که به تکنیکهای رسانهای مانند تکرار، قرینه سازی و وارونه نمایی پایبند باشند متکی به سوژههای خاصی هستند.
وی خاطرنشان کرد: برچسب زنی و ایجاد دوقطبی یکی از مهمترین تکنیکهایی است که جریان معاند و معارض جمهوری اسلامی از آن استفاده میکند چرا که این شگرد رسانهای موجب ایجاد تضاد بین مردم و حاکمان و اقوام مختلف و تردید آفرینی در جامعه میشود.
نظر شما