به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی قاضیعسگر در نشست ستاد ساماندهی مرز مهران گفت: زیر ساخت های عراق برای تردد انفرادی زایران به این کشور فراهم نیست و زوار عتبات عالیات با ساماندهی که توسط سازمان حج و زیارت صورت می گیرد به شهرهای مقدس این کشور مسافرت کنند.
وی ادامه داد: سازمان حج و زیارت با ساماندهی زایران خدمات بهتری به آنان ارایه می دهد و با اطمینان خاطر بیشتری می توانند به این کشور سفر کنند.
حجت الاسلام قاضی عسگر اظهار کرد: مدیریت اعزام زایران توسط این سازمان باعث آسایش، رفاه و کاهش هزینه زوار می شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بیان کرد: ظرفیت هایی مانند هتل، زیر ساخت های مناسب و امنیت در عراق فراهم نیست و همین مسایل رویکرد توجه به ساماندهی زایران را بیشتر کرده است.
وی با بیان اینکه مرز مهران به علت نزدیکی به کربلا بیشتر مورد استقبال زایران قرار می گیرد افزود: در صورت تکمیل و احیای فرودگاه مهران و آماده شدن بسترهای مناسب سیاست تشویقی اعزام زایران بیشتر می شود.
حجت الاسلام قاضیعسگر گفت: با توجه به سیاست منتفع شدن مردم، اعزام زایران از مرز مهران به عراق به گونه ای برنامه ریزی شده است که یک شب در این شهر بیتوته خواهند کرد.
بنابراین گزارش، علی لیالی، رییس سازمان حج و زیارت گفت: اعزام زوار در قبال کاروان های مجاز به عتبات عالیات عراق بر پایه سیاست نظام و حاکمیت اعزام زایران به این نهاد سپرده شده است.
لیالی اظهار کرد: هیچ نهاد دولتی نمی تواند به تنهایی کاری را به انحصار خود درآورد بلکه بر پایه تکلیفی که حاکمیت بر عهده حج و زیارت قرار داده به اعزام زایران اقدام می شود و در این سال ها نیز به خوبی این مسوولیت انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون 1400 دفتر زیارتی کار ساماندهی زایران را بر عهده دارند افزود: زایری که روادید عراق دارد باید متولی داشته باشد و اگر این سفر با سرمایه گذاری شرکت های ایرانی و همچنین رقابت شرکت های خدماتی همراه باشد، سفری بی دردسر، مطلوب، بدون سختی و به یادماندنی خواهد بود.
بنابراین گزارش، معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام نیز در این نشست گفت: استقبال زوار ایرانی و عراقی در مرز بینالمللی مهران از زمان بازگشایی این خروجی شروع و تاکنون نیز ادامه داشته و این مهمترین مزیت مرز بینالمللی مهران است.
حجتالاسلام صحبتالله رحمانی اضافه کرد: این موضوع در کنار استقبال تجار دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق برای صادرات و واردات کالا از این خروجی مهمترین مزیت مرز بینالمللی مهران است. وی بیان کرد: برقراری امنیت مهمترین شاخصه مرز بینالمللی مهران در جنوب باختری استان ایلام در مقایسه با دیگر خروجیهای کشور جمهوری اسلامی است.
فرماندار مهران نیز با بیان اینکه از ابتدای بازگشایی مرز مهران تاکنون 12 میلیون نفر از این مرز تردد کرده اند، گفت: امنیت پایدار و نزدیکی به عتبات عالیات دو مولفه مهم استقبال زایران از این مرز است.
ولی الله حیاتی تعداد کم گیت های ورود و خروج زایران در پایانه مرزی عراق، کم توجهی مسولان عراقی در احداث پایانه زرباتیه و به تاخیر انداختن ورود و خروج زایران توسط گمرگ عراق را از جمله مسایلی عنوان کرد که باید با مسولان عراقی برای رفع آنها مذاکره شود. خروجی بینالمللی و تجاری مهران در 90 کیلومتری جنوب شهر ایلام قرار دارد. این مرز پس از فروپاشی رژیم سابق عراق در سال 82 بازگشایی شده و اکنون مورد استقبال زوار و تجار دو کشور ایران اسلامی و عراق قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما