لزوم تغییر رویکرد نهادهای فرهنگی در فضای مجازی

نهادهای فرهنگی و ادارات تاثیرگذار باید رویکرد خود را نسبت به فعالیت ها در فضای مجازی تغییر دهند و در صورتی که این تغییر رویکرد در یکسال پیش رو صورت نگیرد قطعا نباید انتظار اتفاقات مطلوبی برای جامعه به ویژه برای نسل آینده باشیم.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: نقش رسانه ها در عصر حاضر کاملا بی بدیل است و امروز بر هیچکس پوشیده نیست که رسانه ها می توانند اتفاقات بزرگی را در سطح جامع رقم بزنند، این اتفاقات می توانند مثبت یا منفی باشند.

 

در یک دهه اخیر فضای مجازی و رسانه ها به شکل غیرقابل کنترلی افزایش یافته و همین اتفاق باعث شده که اخبار گوناگون با تفسیرهای مختلفی از وقایع جهان به نمایش گذاشته شود و تا حدودی سردرگمی خاصی برای جستجوگران ایجاد کند.

 

تصاویر غیر واقعی در فضای مجازی جوانان را به انزوا می کشاند

استاد دانشگاه آزاد شوشتر در گفت وگو با خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار می کند: با توجه به اینکه زمان زیادی از راهیابی فضای مجازی به جامعه نمی گذرد اما می بینیم بخش عمده ای از افراد جامعه را به تسخیر خود در آورده و امروز کمتر شخصی را می یابیم که با فضای مجازی بیگانه باشد.

 

«محمد مهدری فخری زاده» می افزاید: اگر به وضعیت جوانان دو دهه اخیر نگاهی انداخته باشیم می بینیم که در عین اینکه توانایی مهارت های اینترنتی فوق العاده ای دارند اما رفته رفته به انزوا و تنهایی کشیده شده اند، دلیل این اتفاق وجود تصاویر غیرواقعی است که جوانان را از نظر روحی دچار آسیب می کند.

 

وی با بیان اینکه باید برنامه مدونی برای هدایت رسانه ای افراد جامعه به ویژه جوانان وجود داشته باشد عنوان می کند: اینکه ما تنها به برگزاری چند کارگاه و جلسه فضای مجازی برای تبین و بررسی علل انزوای جوانان اکتفا کنیم اصلا نتایج مدنظر را دریافت نمی کنیم؛ عملی کردن برنامه ها با ارائه نوین و جذاب می تواند قشر جوان ما را از گشت و گذار در وب سایت های کشورهای معاند دور نگاه دارد.

 

استاد دانشگاه آزاد شوشترا تصریح می کند: در عصری که فضای مجازی و رسانه ها حرف اول را در مخابره وقایع می زنند قطعا باید با همان ابزار پیش رفت و در صورتی که نتوان فضای مجازی را از اخبار مثبت، هدایت گر و جذاب توام با آموزه های اخلاقی پر کرد در رقابت رسانه ای بین المللی مغلوب شبکه های خارجی می شویم.

 

ضرورت تشکیل کارگروه تخصصی رسانه در کشور

استاد حوزه علمیه اهواز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز می گوید: رسانه های نقش بسیار مهمی در تنویر افکار عمومی دارند و می توانند بخش مهمی از معضلات فرهنگی جامعه را با فرهنگ سازی کاهش دهند.

 

«حجت الاسلام اسماعیل موسویان» ادامه می دهد: متاسفانه رسانه های داخلی آنچنان که باید و شاید در کشور تقویت نشده و حمایت نمی شوند و همین امر سبب شده تا در نبرد رسانه ای با شبکه های غربی که میلیاردها دلار خرج آنها می شوند ضعیف عمل کنند، هر چند که در مواقعی اقدامات ستایش برانگیزی دارند.

 

وی با اشاره به نقش پر رنگ رسانه های دینی در فرهنگسازی آموزه های ملی و مذهبی ابرازمی کند: ضرورت دارد کارگروه ویژه رسانه در کشور راه اندازی شود، این کارگروه با حضور متخصصین حوزه فرهنگ  و رسانه می توانند ایده های نوین رسانه ای را برای جذب جوانان ارائه و اجرا کنند.

 

استاد حوزه علمیه اهواز اضافه می کند: امروزه شاهدیم که دشمن به روش های مختلفی در حال آسیب رساندن به جوانان است، بنابراین با نصب العین قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری در توجه به فضای مجازی اقدامات تاثیرگذاری در این زمینه صورت گیرد.

 

با توجه به مطالب فوق الذکر نهادهای فرهنگی و ادارات تاثیرگذار باید رویکرد خود را نسبت به فعالیت ها در فضای مجازی تغییر دهند و در صورتی که این تغییر رویکرد در یکسال پیش رو صورت نگیرد قطعا نباید انتظار اتفاقات مطلوبی برای جامعه به ویژه برای نسل آینده باشیم.

 

بنا بر نظرات برخی روانشناسان بخش عمده ای از آسیب های روحی جامعه به ویژه جوانان از فضای مجازی نشات می گیرد، بنابراین بدون ایجاد محدودیت برای فعالیت در فضای مجازی مطلوب است که برنامه های جذاب و امیدآفرینی تولید و عرضه شود.

 

کد خبر 1094323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha