به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر گذشته(18 دی) در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه کتاب خوزستان، گفت: در سال گذشته 250میلیون تومان به نمایشگاه کتاب خوزستان اختصاص یافته بود که این رقم امسال با رشد دو برابری خود به 550 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 20 نمایشگاه کتاب استانی در کشور برگزار شده و تا پایان سال نیز 7 نمایشگاه دیگر افتتاح می شود، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در مجموع 180 نمایشگاه استانی کتاب در کشور برپا شده که از این تعداد90 نمایشگاه در دولتهای نهم و دهم برپا شده اند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: با توجه به آخرین آمار حوزه انتشارات، بالغ بر 46 هزار نسخه کتاب در سالجاری منتشر شده و پیش بینی میشود تا پایان سال به مرز 70هزار نسخه برسد که این شاخص بزرگی در کل جهان است و رتبه ایران را به 10 کشور برتر دنیا می رساند.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه استانی کتاب دربردارنده چهار مرحله نشر شامل تولید فکر، فنی، توزیع و مصرف است، بر لزوم ساماندهی نظام توزیع کتاب در کشور تاکید کرد و بیان داشت: در حوزه خرید کتاب 2 میلیون تومان کتاب در حوزه عاشورایی و یک میلیون تومان کتاب در حوزه نماز خریداری شده و در حال توزیع به استانهاست و ظرف یکی دو ماه آینده بالغ بر یک میلیون تومان کتاب در حوزه دفاع مقدس خریداری و به استانها ارسال میشود.
وی از راه اندازی دفتر مطالعات و حمایت از کتاب ها، در راستای ارتقای کیفی حوزه کتاب ارزشمند، خبر داد و اذعان داشت: یکی از فعالیتهای مهم این معاونت حمایت از کتابهای ارزشمند و طرحهای فرهنگی تاثیرگذار در کشور است که این اقدام در دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی معاونت با تشکیل شورای ارزشیابی و بهرهگیری از توان کارشناسی اساتید این حوزهها صورت گرفته است.
دری، خاطر نشان کرد: در 9 ماه گذشته، بیش از 609 عنوان کتاب ارزشمند و طرح فرهنگی به شورای ارزیابی طرحهای فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی رسیده که از این تعداد 156عنوان کتاب ارزشمند و 65 طرح فرهنگی تاثیرگذار مورد حمایت مالی قرار گرفته است.
وی اذعان داشت: در حال حاضر برپایی نمایشگاههای کتاب استانی، جایگاه حقیقی خود را در بین اقشار مختلف جامعه پیدا کرده و موجبات ترویج، تشویق و ترغیب مخاطبان به امر کتاب و کتابخوانی را محقق ساخته است از این رو متولیان مربوطه و نیز اصحاب اندیشه و فکر، ناشران و نویسندگان ارزش مدار باید این مهم را غنیمت شمرده و بر تعمیق و گسترش آن از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.
دری تأکید کرد: معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم با تاکید بر منویات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب در نظر دارد به منظور ایجاد تحولی عظیم در حوزه کتابخوانی در سطوح مختلف اقشار جامعه و در سراسر کشور با سیاستگذاری منسجم برنامههای متنوعی را اجرا کند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ادامه داد: حمایت از بنیه نشر کشور در قالب اعطای تسهیلات برای ناشران استانی به صورت وامهای بانکی، برگزاری نمایشگاه کتاب در استانها با هدف دسترسی آسان هموطنان به تازههای کتاب، تقویت ظرفیت نهادهای فرهنگی برای گسترش چاپ کتابهای مفید و مناسب و توزیع آنها از مهمترین برنامههای این معاونت است.
وی افزود: حمایت از فرهنگ قرآنی، فرهنگ نبوی(ص) و علوی(ع) در قالب خرید و توزیع کتابهای مفید و با ارزش ناشران حوزه دین، پشتیبانی عملیاتی از برنامهها و فعالیتهای کمی و کیفی ترویج کتابخوانی در کشور، رصد و دیده بانی آگاهانه حوزه نشر و برطرف کردن مسائل پیشروی این حوزه و ساماندهی نظام توزیع کتاب از دیگر برنامههاست.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان کرد: تشکیل شورای برنامهریزی معاونت امور فرهنگی به منظور طراحی و برنامهریزی برنامههای فرهنگی در کل کشور، به سرانجام رساندن لایحه غیر تجاری بودن کتابفروشیها با تصویب آن بدون تغییر در کمیسیون اصلی و فرهنگی هیئت دولت، پیگیری برای تسهیل در روند بازسازی و نوسازی صنعت چاپ کشور و برنامهریزی دقیق برای طرح هدفمند کردن یارانهها در حوزه فرهنگ از برنامههای عمده معاونت امور فرهنگی است.
دری، اضافه کرد: برپایی نمایشگاههای استانی از اقدامهای پسندیده در جهتدهی اهداف فرهنگی است که در تقویت رویکرد گسترش فرهنگ کتابخوانی و توسعه صنعت نشر کشور تاثیر مستقیم دارد.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برپایی این گونه برنامهها از یکسو و تلاش ناشران برای ارائه کتابهای مفید مناسب از سوی دیگر میتواند در ارتقای سطح فکری مخاطبان و گسترش فرهنگ کتابخوانی موثر واقع شود.
لازم به ذکر است، نمایشگاه کتاب خوزستان از (18 تا 24 دی) در محل نمایشگاه بین المللی خوزستان برای بازدید عموم برپاست.
پایان پیام/
نظر شما