خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: اشتغال چندگانه یک امام جماعت در نظر بسیاری از کارشناسان، موجب ضربه زدن به مساجد شده است و می شود، اما در برخی از موارد چنین نیست. نمونه نقیض این قاعده، مسجد بقیه الله (عج) (واقع در تهران، خیابان شوش) است.
وقتی به سابقه فعالیت های امام جماعت مسجد بقیه الله (عج) نگاه می کنیم، بیش از همه معاونت دو دهه ای وی در مدرسه حضرت قائم (عج) تهران مشهود است موضوعی که به گفته خود وی نقش مهمی در جذب کمک های مردمی و همکاری گروه های مختلف جهادی و حوزوی اثرگذار است.
محوریت مسجد بقیه الله (عج) در شبکه سازی مساجد و هیئت ها و گروه های جهادی در جنوب تهران
مسجد بقیه الله (عج) به گفته حجت الاسلام والمسلمین رضا جوادی، امام جماعت نائب این مسجد، حضور حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پرهیزگار به عنوان یک مدیر باسابقه حوزوی، برکات بسیاری برای این مسجد داشته است. مهمترین آنان ایجاد شبکه ای از گروه های جهادی و قرارگاه های فرهنگی مساجد الحسین (ع)، وفا، چهاردهم معصوم (ع) و امام جعفر صادق (ع) و چندین هیئت مذهبی در محلات شوش و قیام است.
این گروه های جهادی حدود شش سال است که به هم مرتبط شده است و همه ساله در شناسایی نیازمندان و جمع آوری کمک های مردمی برای رساندن بسته های ارزاق و پوشاک و هدایای نقدی و کمک های درمانی و مربوط به مسکن، اثرگذار هستند. این شبکه در دوره شیوع ویروس کرونا ضمن ضد عفونی کردن محلات شوش و قیام، در توزیع بیش از هفت هزار بسته ارزاق و چندین میلیارد کمک نقدی و ده ها هزار پرس غذای گرم میان نیازمندان، خانواده های دارای بیماران کرونایی و کارتن خواب ها، موثر بوده است.
استفاده از ظرفیت شبکه مسجدی در اجرای طرح شهید سلیمانی
مسجد بقیه الله (عج) همچنین در اجرای طرح شهید سلیمانی نیز از ظرفیت این شبکه عظیم مسجدی در محلات شوش و قیام استفاده کرده است به طوری که به گفته جوادی، به برکت وجود همین شبکه، به سرعت این طرح در سطح این دو محله انجام شد. البته بخشی هایی از شوش و قیام که تحت پوشش ما بوده است.
یکی دیگر از برکات مسئولیت حوزوی امام جماعت مسجد بقیه الله (عج)، همکاری مستمر با مراکز علمی حوزوی و نهادهای فرهنگی است که از جمله آنها مجموعه امیر بیان است. جوادی در این خصوص گفت: مجموعه امیر بیان طی چند سال اخیر فعالیت های زیادی در مساجد، هیئت های مذهبی و آستان های مقدس و بقاع متبرکه جنوب شهر تهران داشته است که از جمله همکاری در برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در مسجد بقیه الله (عج) است. تلاش ما این بوده است که اعتکاف دانش آموزی را در این مسجد برگزار کنیم که در سال های 1396 و 1397 در این زمینه موفق بوده ایم.
جوانان مسجد بقیه الله (عج) در اواسط دهه هشتاد هیئتی به نام «امام سجاد (ع)» را راه اندازی کردند که هر هفته، شب های جمعه پس از پایان مراسم دعای کمیل، مجلس روضه و سخنرانی مذهبی در این مسجد برگزار می کنند. این هیئت همچنین در برگزاری سایر برنامه های این مسجد نقش آفرین است که از جمله آنها جمع آوری کمک های مردمی برای عمل به توصیه مقام معظم رهبری درباره نهضت مواسات و همدلی (احسان) است.
تکمیل نوسازی و توسعه مسجد بقیه الله (عج) در بهار 1400
مسجد بقیه الله (عج) که از چند سال پیش کار نوسازی و توسعه آن با همکار شهرداری منطقه 12 تهران و نمازگزاران این مسجد و چند خیر مسجدی آغاز شد، سرانجام در بهار امسال نوسازی و توسعه آن و با بودجه بیش از دو میلیارد تومان به پایان رسید. پرهیزگار در این خصوص گفت: الحمدالله مساجد و هیئت های مذهبی و گروه های جهادی که در شبکه سازی توسط کارگزاران این مسجد به هم مرتبط شدند، در جمع آوری کمک های مردمی برای این مسجد بسیار موثر بوده اند.
اجرای مستمر و بی وقفه طرح سه شنبه های مهدوی در دوره شیوع کرونا
طلاب مدرسه علمیه حضرت قائم (عج) با مدیریت پرهیزگار هر هفته، طرح سه شنبه های مهدوی را از ساعت 17 تا 22 در قالب راه اندازی ایستگاه فرهنگی و صلواتی، توزیع بسته های فرهنگی و میز پاسخگویی به شبهات مربوط به حوزه مهدویت و انتظار و غیبت حضرت ولی عصر (عج) اجرا می کنند؛ به گفته پرهیزگار این طرح در دوره کرونا نیز به جز چند هفته معدود، همواره برگزار شد و جای خود را در میان شهروندان خیابان شهید یزدی و چهارراه لب خط تهران باز کرده است.
سخن آخر اینکه مسجد بقیه الله (عج) می تواند از ظرفیت شبکه مسجدی که فراهم آورده است و همچنین ظرفیت طلاب حوزه علمیه تهران، زمینه برقرار شدن این مسجد را که دور تا دور آن مراکز تجاری هستند و قطعا فعالان و شاغلان در این مراکز تمایل دارند در ساعات مختلف روز در این مسجد اقامه نماز کنند، استفاده کند. این موضوعی است که متاسفانه اهالی این مسجد همچون سایر مساجد کشور نسبت به آن مغفول هستند.
نظر شما