مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان در حاشیه این کارگاه آموزشی به خبرنگار شبستان در سنندج گفت: دوره آموزشی سواد رسانه ای به همت دبیرخانه امور مساجد کردستان و با همکاری جهاد دانشگانی از امروز باحضور 30 نفر از مدیران مسئول و اعضای کانون های فرهنگی و هنری به مدت 2 روز در سنندج برپا شد.
کامل گلباغی افزود: سواد رسانه ای آموزش مهارتهای لازم برای برقراری ارتباطی متفکرانه و آگاهانه با رسانهها و در عین حال به وجود آوردن نگاهی دقیق، نقاد و تحلیلی به پیامهای رسانهای است.
وی اظهار داشت: آموزش های رسانه ای و ارتقا سواد رسانه ای در لایه های متنی جامعه یک نیاز و ضرورت برای فرهنگ، سیاست و امنیت ملی ماست.
مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد کردستان با اشاره به اینکه سواد رسانهای، بستری منطقی برای تجزیه و تحلیل تولیدات رسانهای در اشکال گوناگون است، تصریح کرد: در فضای پیچیده و شرایط اشباع رسانهای جهان امروز همه مخاطبان نیاز دارند بدانند که چگونه در برابر حجم انبوه اطلاعات و پیامهای مختلف رسانهای واکنش نشان داده و با کاربرد مهارت های لازم، گزینشهای صحیحی از پیامها داشته باشند.
این مقام مسئول اظهار داشت: اینگونه از سواد، با توانمند کردن انسان بر درک نحوه کار رسانهها و نحوۀ معنیسازی آنها، ماهیت و اهداف تولید پیام رسانهها و تأثیرات و تکنیکهای رسانههای گوناگون او را از مصرفکنندگی صرف خارج کرده و در برابر اثرات رسانهها مقاوم میسازد.
گلباغی، هدف اصلی سواد رسانه ای را افزایش قدرت تفسیر مخاطبان و تعبیر و نقد پیام های رسانه ای عنوان کرد و افزود: سواد رسانه ای به افراد توانایی می بخشد تا ضمن اینکه متفکرانی منتقد باشند خود نیز به مولدان خلاق پیام ها تبدیل شوند که این مهم بهترین ابزار در مقابله با جنگ نرم است.
وی با اشاره به موضوعات این کارگاه آموزشی اذعان کرد: تعریف، هویت شناسی و روش شناسی سواد رسانه ای، شناساندن انواع رسانه ها، آسیب ها و فرصت ها، سواد رسانه ای به عنوان ابزار برتر قدرت و سلطه و ظرفیت شناسی سواد رسانه ای از موضوعات تدریس در این دوره کلاس هاست.
وی در پایان اظهار داشت: استادان جلیل سحابی، مسعود زندی، بختیار عباسی و فواد حبیبی از استادان دانشگاه عهده دار تدریس موضوعات سواد رسانه ای در این کلاس های آموزشی هستند.
پایان پیام/
نظر شما