مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله حکیم در قم برگزار شد 

مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف، پنج‌شنبه شب با حضور روحانیان و فضلای حوزه از سوی رهبر معظم انقلاب درمدرسه علمیه فیضیه درقم برگزار شد. 

به گزارش خبرگزاري شبستان از قم مراسم بزرگداشت ارتحال آیت الله سید محمد سعید حکیم از مراجع تقلید نجف اشرف، پنج‌شنبه شب با حضور روحانیان و فضلای حوزه از سوی رهبر معظم انقلاب درمدرسه علمیه فیضیه درقم برگزار شد.

در اين مراسم  که آیات محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب، علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه، سید هاشم حسینی بوشهری رئیس جامعه مدرسین، محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، سید محمد جواد علوی بروجردی از استادان حوزه علمیه و حجت الاسلام‌والمسلمین سیدجواد شهرستانی نماینده آیت الله سیدعلی سیستانی درایران و نمایندگان مراجع و بیوت قم حضور داشتند، یاد و نام آن عالم ربانی گرامی داشته شد.

دراین مراسم پس از تلاوت آیه‌هایی چند از کلام الله مجید و ذکر مصیبت، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه قم طی سخنانی اظهار داشت: ارتباط حوزه‌های علمیه قم و نجف و همچنین مراجع این ۲ شهر با یکدیگر از نعمت‌های بزرگ خداوند است.

آیت الله رضا استادی با اشاره به‌تالیف‌های مرحوم حکیم خاطرنشان کرد: آن مرحوم درتالیف‌های خود رساله‌ای به‌نام المرجعیه مسئولیه دارد، که حاکی از توجه او به‌مسئولیت‌ها و وظایف یک مرجع تقلید است.

وی یادآور شد: فقیهان تشیع همواره به‌وظایف خود عمل نمودند، و کسی که با تاریخ شیعه آشنا باشد، امکان ندارد که بگوید، فقهیان درانجام‌ ‌مسئولیت‌های خود کوتاهی کردند.

وی با بیان اینکه فقیهان شیعه دراین راه شهید شدند، بیان داشت: آیت الله حکیم نیز چند سال از عمرش را در زندان گذرانده و برخی از تالیف‌هایش را نیز درهمین دوران نوشته است.

استادی تصریح کرد: فقیهان شیعه از راحتی و آسایش گذشتند، و درجایی که لازم بود نیز جان خود را تقدیم کردند چرا که خود را دربرابر این مکتب مسئول می‌دانستند.

عضو شورای عالی حوزه همچنین خدمات فراوان این مرجع بزرگ و فقید را مورد توجه قرار داد و گفت: آیت الله حکیم استادان خوبی داشت و خیلی جدی درس خواند و یکی از سفارش‌هایش نیز این بود، که حوزه‌های علمیه برنامه‌هایی داشته باشند که طلبه‌ها از حیث علم، معلومات،‌ اسلام‌شناسی، قرآن‌شناسی و حدیث‌شناسی ترقی و پیشرفت کنند.

این استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: روحانیانی که توانستند خدمت کنند، از ابتدا به‌فکر درس خواندن جدی بودند.

وی بیش از نیم قرن تدریس را از ویژگی‌های علمی و فقهی مرحوم حکیم ذکر کرد و گفت: آن عالم بزرگوار حاشیه‌ای بر شرح کفایه دارد که در پنج جلد چاپ شده‌است، و شرح رسائل و همچنین شرح مکاسب شیخ انصاری نیز بخشی از تالیفات او به‌شمار می‌آید.

وی اضافه کرد: مرحوم حکیم یک فقیه و اصولی بود و کتاب اصول هفت جلدی دارد، و همان گونه که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند، تالیف‌های سودمندی از خود به‌یادگار گذاشته‌است.

آیت الله استادی همچنین بیان کرد: برخی از شاگردان آیت الله حکیم، الان درس خارج می‌دهند، و از اساتید معروف هستند.

کد خبر 1093037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha