مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: کندوج (انبار برنج) شکارسرایی در روستای شکارسرا واقع در دهستان بلسبنه، بخش کوچصفهان، شهرستان رشت قرار دارد که پس از انجام مطالعات و عملیات واچینی، در سال 1389 در سایت موزه روستاییی استان دوباره چینی شد.
وی، تصریح کرد: این کندوج که متعلق به حوزه فرهنگی، معماری جلگه مرکز است، حدود 150 سال قدمت دارد.
عزیزی، با بیان اینکه صاحب این بنا اسفندیار شکارسرایی بوده و کندوج توسط پدربزرگ وی، صفرعلی شکارسرایی ساخته شده است، افزود: این بنا نمونه ای منحصر به فرد از انبارهای برنج در گیلان است.
وی در خصوص کندوج گفت: ستون های بنا چینه ای و پوشش بام آن از کلوش(ساقه برنج) است و مخزن کندوج روی ستون های چینه ای شکل گرفته تا از رطوبت زمین فاصله بگیرد.
عزیزی، با بیان اینکه این بنا به عنوان بنای جانبی در محوطه خانه صادقی در روستای جلگه مرکز سایت موزه میراث روستایی گیلان دوباره چینی شده است، تصریح کرد: این اثر پیشنهادی از سوی موزه میراث روستایی و معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان در فهرست آثار ثبتی کشور در همایش ملی ثبت آثار تاریخی، معنوی و طبیعی کشور که از(5 تا 8 دی)سال جاری در قشم برگزار شد به ثبت رسید.
وی، با اشاره به جایگاه گردشگری موزه روستایی، گفت: با گردش در این مجموعه و با دیدن انواع خانههای روستایی واچینی و دوبارهچینی شده از 9 حوزه مختلف فرهنگی، معماری استان گیلان که خاطرات حدود 150 سال گذشته را با خود به همراه دارند و نیز مشاهده فعالیتهای روستاییان آن زمان، زندگی گذشته نه چندان دور گیلان را برای بازدیدکنندگان زنده می کند.
پایان پیام/
نظر شما