به گزارش خبرنگار شبستان، شب گذشته برنامه سینمایی هفت قسمتی از گفتوگوی هفتههای گذشته خود با جواد شمقدری، رییس سازمان سینمایی را به روی آنتن برد.
شمقدری در این مصاحبه گفت: اداره نظارت و ارزشیابی به خاطر امنیت خانوادهها مسایلی را به سازندگان فیلم گوشزد کرده تا فیلمهای خود را اصلاح کند اما اگر کارگردانان به آن عمل نکنند آن فیلم اکران محدود شده و اگر کسی هم به فیلم معترض شود و از آن شکایت کند، مسئولیت کار به عهده کارگردان و تهیهکننده خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر فیلم مسئلهداری در سینما اکران شد نباید وزیر ارشاد در مجلس استیضاح شده بلکه باید کارگردان و تهیهکننده تمام مسئولیت فیلم را به عهده بگیرد. در سیاست آینده سازمان سینمایی اینطور خواهد بود که شخص فیلمساز پیش از ما باید در کار خود نظارت کند.
در همین رابطه برنامه سینمایی هفت به گفتوگوی تلفنی با بهروز افخمی، کارگردان سینما و نماینده مجلس در دورههای پیشین پرداخت.
افخمی در ابتدا عنوان داشت: در دورهای که در مجلس بودم همواره سعی داشتم که از تصویب قانون سینما جلوگیری کنم، تصورم این بود که قانون سینما ممیزی و سانسورها را مخفیانهتر کرده و دیگر اعمال صلاحدید مسئولان قوه مجریه امکانپذیر نخواهد بود.
وی ادامه داد: مسئولان دولتی که در شرایط معمول فیلمها را وارسی میکنند تشخیصهای متفاوتی دارند اما قانون سینما مجبور است یک ممنوعیت کلی را مطرح کرده و به مجلس ارایه دهد، در مجلس نیز قانون سینما سختگیرانهتر خواهد شد.
افخمی با اشاره به اینکه در هیچ جای دنیا قانون سینما نداریم، بیان کرد: کوشش برای نحوه نظارت و قانونمندی سانسور بیفایده است چرا که تعداد کسانی که تخصص فرهنگی در مجلس داشته باشند، زیاد نیستند؛ در دوره ما هم به همین صورت بود.
افخمی افزود: دلیلی ندارد که قوه مجریه اختیارات خود را به قوه مقننهای واگذار کند که تخصصی در زمینه سینما نداشته و انگیزهای هم برای رشد و ارتقای سینمای ایران ندارد.
کارگردان فیلم سینمایی فرزند صبح در پایان صحبتهای خود به ساختار سازمان سینمایی اشاره کرد و گفت: سازمان سینمایی قرار بود که از کابینه دولت خارج شده و به مجلس پاسخگو نباشد و تنها از طریق شخص رییسجمهور سؤال و جواب شود اما این اواخر صحبتهایی از رییس سازمان سینمایی منتشر شد که نشان میداد سازمان سینمایی نیز تمام قیود قبلی را خواهد داشت و تنها به لحاظ بودجه رشد خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما