«سهل انگاری» و «عادی انگاری» ۲ معضل بزرگ در شیوع بیماری کرونا

سهل انگاری در تزریق واکسن و عادی انگاری در رعایت شیوه نامه های بهداشتی سبب شده تا موج پنجم کرونا گسترده تر از قبل در شهرستان جهرم جولان داشته باشد.

خبرگزاری شبستانجهرم:

 

کرونا بیماری نا آشنایی که بیش از یک سال است جهان را درگیر خود کرده و تا کنون میلیون ها نفر در دنیا را به کام مرگ کشانده است.

 

اگرچه تا کنون از پیدایش این ویروس منحوس صحبت ها فراوان شده اما آنچه مشخص است هنوز چرایی به وجود آمدن آن ناشناخته مانده و هر آنچه گفته شده جز گمانه زنی نبوده است.

 

 از سویی جهش ویروس کار را برای بشریت سخت کرده و سویه های مختلف آن، یکی پس از دیگری خود را نمایان کرده و برای درگیر کردن مردم در حال سبقت گرفتن از یکدیگر هستند.

 

 در کشور ما نیز زودتر از آنچه تصور می شد، ویروس کرونا جا خوش کرد و به شکل وسیعی در کل کشور رخنه کرده است.

 

آنچه تا کنون از میزان سرایت این بیماری در کشور گفته می شود آمار حدود پنج میلیونی نفری است که البته ۱۰۷ هزار و ۱۵۱ نفر نیز تا کنون جان خود را از دست داده اند.

 

 این آمار در حالی است که روزانه به تعداد مبتلایان و قربانی های ناشی از کرونا افزوده می شود و در موج پنجم این پاندومی، فراگیری بیماری در جامعه بیشتر بوده است.

 

 با وجود تزریق دیرهنگام واکسن در کشور اما روند آن سرعت گرفته و براساس آمار وزارت بهداشت، مجموع تزریق واکسن در دز اول و دوم نزدیک به ۲۷ میلیون دز بوده است.

 

 در عین حال آنچه مورد تاکید متولیان سلامت در وضع موجود است، لزوم پیشگیری از ابتلا به بیماری بوده که آن هم جز با رعایت دستورالعمل های بهداشتی، عدم شرکت در تجمع ها، حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و... است.

 

 شهرستان جهرم نیز از جمله شهرهای به شدت درگیر استان فارس است که روزانه بیش از یکصد نفر از شهروندن به بیماری کرونا مبتلا می شوند. تا کنون نزدیک به ۲۵ هزار نفر در این شهرستان به بیماری کرونا مبتلا شده که در میان آنها ۲۴۹ نفر جان خود را از دست داده اند.

 

 این در حالی است که مراجعه بیماران از دیگر شهرها و استان های کشور به مراکز درمانی جهرم به آمار قربانیان نیز افزوده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به وضعیت این شهرستان در موج پنجم کرونا، گفت: عادی انگاری سبب شده تا موج پنجم به نسبت موج های قبلی شدت بیشتری داشته باشد.

 

«محمد رحمانیان» با اشاره به اینکه متولیان سلامت مترصد آن هستند تا واکسیناسیون کرونا با سرعت بیشتری انجام شود، افزود: در جهرم با فراگیر شدن بیماری کرونا، راه اندازی آزمایشگاه و مرکز تشخیص بیماری در دستور کار قرار گرفت که با ایجاد آن در امر بیماریابی و درمان سرعت بیشتری به خود گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه با راه اندازی این آزمایشگاه، ظرفیت انجام روزانه ۵۰۰ تست کرونا را داریم، عنوان کرد: غربالگری توسط پنج نفر از پرسنل انجام می شود و پاسخ آن در کمتر از ۴۸ ساعت به بیماران ارسال می شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه بیماریابی در این شهرستان به خوبی در حال انجام است، عنوان کرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماران بستری در شهرستان جهرم مربوط به دیگر شهرهای استان و یا استان های همجوار است.

 

وی با گلایه از سهل انگاری برخی شهروندان در تزریق واکسن کرونا، گفت: عمده فوتی های شهرستان جهرم در موج پنجم کرونا افرادی بودند که یا واکسن را تزریق نکرده و یا تنها دز اول آن را دریافت کرده بودند.

 

رحمانیان با اشاره به اینکه بيشترين فوتی های ناشی از كرونا در موج پنجم كرونا از افراد بالای ۶۰ سال بوده است، خاطرنشان کرد: ۹۲ درصد از از افراد فوت شده اقدامی برای واكسن نداشته اند و يا دز اول واكسن را دريافت كرده بودند.

 

وی با اشاره به اینکه همچنين ۳۴ درصد از افراد فوت شده در مراحل حاد بيماری توسط اورژانس ۱۱۵ به بيمارستان انتقال داده شده اند، گفت: اكثرا بيش از هفت روز از علائم بيماری شان گذشته بوده است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه در موج پنجم كرونا در جهرم فوتی های زير ۶۰ سال هم در مقايسه با موج های قبلی به نسبت زياد بوده است، عنوان کرد: در شهرستان جهرم جمعيت هدف كه بايد تحت واكسيناسيون كرونا قرار گيرد ۱۷۲ هزار و ۲۰۷ نفر است كه تا كنون ۷۶ هزار و  ۷۹۵ نفر بر اساس اولويت بندی وزارت بهداشت تحت واكسيناسيون كرونا (نوبت اول) قرار گرفته اند.

 

وی با بيان اينكه كم ترين استقبال برای دريافت واكسن مربوط به گروه سنی ۸۵ سال به بالا بوده است گفت: ۶۲ درصد از اين گروه سني در جهرم واكسينه شده اند ما بقي اقدامی برای آن نداشته اند.

 

به گفته رحمانیان هنوز افرادی با وجود اينكه جز گروه های هدف وزارت بهداشت هستند برای دريافت واكسن مراجعه نكرده اند و يا تعدادی با وجود دريافت دز اول واكسن از دريافت دز دوم آن صرف نظر می كنند.

 

وي تاكيد كرد: افرادی كه دز اول واكسن دريافت کرده اند هنوز به ايمني كامل در برابر بيماری نرسيده اند و زمانی اين ايمنی بوجود می آيد كه دو دز واكسن را دريافت کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم خاطرنشان كرد: افراد بعد از دريافت دو دز واكسن همچنان مانند سابق بايد پروتكل های بهداشتی را رعايت كنند زيرا تا زماني كه واكسيناسيون بصورت جمعي در كشور انجام نشود احتمال ابتلاء به بيماري و جود دارد.

 

به گفته وی واكسيناسيون به معنای عدم ابتلاي فرد به بيماري نيست بلكه شدت بيماری و فوت ناشی از آن را كاهش می دهد.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز گفت: در حالی که روز به روز بر تعداد مبتلایان اضافه می شود و سن ابتلا کاهش یافته، متاسفانه تعداد بیماران بدحال نیز در حال افزایش است.

 

«سید مجید ارجمند» افزود:  اغلب بیماران بد حال با تاخیر و در مراحل پایانی بیماری و درگیری ریوی بالای ۷۰ درصد به بیمارستان می رسند.

 

وی با اشاره به اینکه مسئله نگران کننده کاهش سن مبتلایان است، خاطرنشان کرد: این تصور که موج پنجم به قله رسیده باعث ایجاد عادی انگاری بیش از قبل در جامعه شد، در حالی که آمار مبتلایان و وضعیت بیماران بستری در بیمارستان نشان می دهد، هنوز  موج پنجم در شیب تند صعودی قرار دارد.

 

ارجمند با اشاره به اینکه با وجود واکسیناسیون هم باید مانند قبل رعایت پروتکل ها انجام شود زیرا واکسیناسیون جمعی هنوز در کشور صورت نگرفته است و خطر ابتلا به بیماری نیز وجود دارد، گفت: در بین بستری ها، کسانی هستند که فقط یک دز واکسن را دریافت کرده اند.

 

وی با اشاره به اینکه مشاهده شده است عده ای از شهروندان پيش از انجام واكسيناسيون برای اطمينان از صحت سلامتی خود اقدام به گرفتن نمونه تشخيصی كرونا داشته اند، تصریح کرد: اين درحالی است كه اگر فرد هيچ گونه علائم بيماری در خود ندارد نياز به گرفتن نمونه تشخيص كرونا نيست.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به اینکه افرادی كه سابقه واكسيناسيون ندارند و ابتلای آنها به بيماری كرونا مثبت شده است، بیان کرد: انجام واكسيناسيون آنها بايد حداقل يک ماه پس از بهبودی كامل باشد.

 

به گزارش شبستان، به نظر می رسد عادی انگاری شهروندان در رعایت شیوه نامه های بهداشتی و همچنین سهل انگاری در مراجعه به مراکز تزریق واکسیناسیون سبب شده تا شاهد افزایش شمار بیماران و مبتلایان به کرونا باشیم؛ این در حالی است که مراکز تزریق واکسن در شهرستان جهرم روزانه پذیرای شهروندان برای دریافت واکسن هستند.

 

گزارش: مهدی رحمانیان کوشککی

کد خبر 1089969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha