خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانون های مساجد: نام مسجد جزایری که می آید ابتدا همه ذهن ها به سمت اهواز می رود، اما در بازار بزرگ تهران نیز مسجدی به همین نام وجود دارد که در ترویج دین و نشر ارزش های انقلاب اسلامی و خدمت به نیازمندان به ویژه کارگراه فصلی و نوعروسان بسیار موفق است.
مسجد جزایری در بازار عباس آباد تهران واقع شده است که در گوشه ای از آن، نام این خانه خدا «مسجد حاج ابراهیم تاجر اصفهانی» درج شده زیرا این تاجر متمول، واقف ساختمان است اما به گفته حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی حسینی کبیری، امام جماعت این مسجد، به این دلیل که برای چند نسل پی در پی، از خاندان جزایری بودند، این مسجد به جزایری معروف شده است. استاد لرزاده، معمار و طراح معروف حدود شصت و پنج سال معماری زیبای ساختمان جدید این مسجد را طراحی کرد. به گفته کبیری، این مسجد به دلیل فرسوده شدن یک بار دیگر در سال 1393 و با بودجه دو میلیارد و دویست میلیون تومانی و به همت شهرداری تهران و کمک نمازگزاران آن و جمعی از خیران، نوسازی شد.
مسجدی که شبستانی وسیع برای بانوان دارد
معماری مسجد جزایری که شباهتی به ساختار اولیه آن ندارد جزو مساجدی است که شبستان مفصلی برای بانوان دارد و این در حالی است که بسیاری از مساجد بازار شبستانی برای خانم ها ندارند و اگر هم هست، خیلی کوچک و جمع و جور است.
مسجد جزایری در دوره شیوع ویروس کرونا به همت جمعی از کسبه متمول متدین بازار عباس آباد تهران خیریه اش بسیار فعال شد. کبیری در این خصوص گفت: کار اول ما در دستگیری از نیازمندان به ویژه کارگرانی که در سطح بازاز تهران به ویژه محله عباس آباد اشتغال دارند، شناسایی این گروه بود. در مرحله اول، سی صد کارگر مستحق شناسایی شدند که با کمک اهالی مسجد جزایری و خیران و البته بنیاد مستضعفان، طی این دوره، هر دو ماه یک بار بسته ارزاق به دست آنان رسید و تا کنون چهار نوبت و هر بار سی صد هزار تومان به حساب آنان واریز شد.
خیریه مسجد جزایری هر ماه آذوقه و گاهی هدایای نقدی به صد و سی نفر از خانواده های نیازمند اهدا می کرد که به گفته کبیری این کار هیچ گاه تعطیل نشد و در دوره کرونا نیز گسترش یافت.
برنامهریزی دقیق مسجدیها جزایری برای ترویج ازدواج آسان
کار دیگر خیریه مسجد جزایری تلاش برای ترویج ازدواج آسان و تشکیل زندگی ساده است که بر این اساس، هر سال بیش از پانزده جهیزیه به دست نوعروسان می رسد. همچنین وام ده تا پانزده میلیون تومانی با سود چهار صد به تازه دامادها اهدا می شود که بازپرداخت آن سی و شش ماهه است. همچنین این خیریه قراردادی با دو تا درمانگاه های جنوب شهر تهران دارد و هر ماه تمام هزینه های درمانی سی نفر از افراد تحت پوشش مسجد جزایری را پرداخت می کند.
مسجد جزایری در کنار تمام این کارهای خیر هر وقت که مشکلی برای هموطنان مان در نقطه از کشورمان پیش می آید، پیشتاز است همچنان که به گفته حسینی طی سه سال اخیر، بیش از چهار میلیارد تومان از سوی این مسجد به دست سیل زدگان یا زلزله زدگان در برخی از استان های کشورمان رسیده است. البته نا گفته نماند در کنار داشتن اهالی خوب و استفاده از مشارکت های مردمی و برخی از سازمان ها و نهادهای خیریه، مسجد جزایری دارای هشت موقوفه است که درآمد ماهیانه آن بیش از بیست میلیون تومان است. قطعا آینده نگری واقف این مسجد هم در تامین هزینه های این خانه خدا و هم در کم رسانی به نیازمندان نقش مهمی داشته است.
آموزش احکام کسب و کار به طرق مختلف از سخنرانی تا تدوین کتابچه
مسجد جزایری همانطور که در بنری که در گوشه از این مسجد نصب شده است، روزهای شنبه و دوشنبه از ساعت هشت تا نه صبح جلسه آموزش احکام تجارت برگزار می کند تا به گفته حسینی، کسبه بازار عباس آباد تهران با اطلاع از وظایف شرعی خود در سر کار حاضر شوند. هر منبری ای که در هر مناسبتی قرار است در این مسجد سخنرانی کند، موظف است پنج دقیقه اول خطابه خود را به بیان احکام شرعی اختصاص دهد. از سوی دیگر، هر سال در اواخر فروردین ماه کتابچه ای از احکام شرعی مرتبط با کسب و کار از سوی واحد فرهنگی مسجد جزایری و با نظارت امام جماعت این خانه خدا چاپ و در میان کسبه بازار بزرگ تهران توزیع می شود.
مسجد جزایری اکنون نیز که امام جماعت آن حدود یک ماه است به بیماری کرونا مبتلا است نیز به دلیل وجود یک سامانه منظم و دقیق، هم در برگزاری ایمن برنامه های محرم موفق است و هم هیچ خللی در امورات خیریه این مسجد پیش نیامده است. وقتی وارد این مسجد می شوید یکی دو جوان با روی خوش و زبانی مهربان از کسانی که ماسک بر صورت نزده اند می خواهنتد که حتما از این وسیله برای مقابله با کرونا استفاده کنند و اینکه حتما فاصله فیزیکی و اجتماعی را رعایت کنند. توزیع ماسک میان نمازگزاران مسجد جزایری هر هفته در روزهای شنبه صورت می گیرد و تمام بخش های این خانه خدا همه روزه ضد عفونی می شود.
نظر شما