به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، اختتامیه سومین جشنواره ملی داستان کوتاه بر اساس قصه های قرآن کریم تحت عنوان "قصص" در حالی برگزار شد که انتظار میرفت فضای مراسم آکنده از زمزمه های قرآنی، تواشیح و غیره باشد؛ اما برنامه به گونه ای دیگر آغاز شد.
طبق دعوت نامه ارسال شده به خبرگزاریها و مطبوعات، قرار بود اختتامیه در ساعت 18 و 30 دقیقه، روز (27 بهمن) در محل اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان برگزار شود، اما این مراسم با بیش از 45 دقیقه تأخیر آغاز شد.
از دقایق اولیه قبل از آغاز اختتامیه - 18 و 35 دقیقه - بر خلاف انتظار، مجموعه کلیپهای شاد از خواننده و نوازنده های محلی گیلان در سالن پخش شد به گونه ای که اگر شخصی بدون اطلاع قبلی وارد این محیط میشد، گمان میکرد که جشنواره موسیقی محلی، هنرهای نمایشی و غیره در حال برگزاری است.
به هر حال نحوه آغاز مراسم اختتامیه جشنواره داستان کوتاه "قصص قرآنی" به شکلی بود که نه تنها سنخیتی با یک جشنواره قرآنی نداشت بلکه با اعتراض مدعوین و بسیاری از خبرنگاران رسانه های گروهی همراه شد.
استقبال اندک از یک جشنواره فاخر قرآنی دلیلی جز برنامه ریزی نادرست زمانی (همخوانی با اوقات شرعی و اقامه نماز) و اطلاع رسانی محدود مسئولان برگزار کننده نمی تواند داشته باشد. از دیگر عوامل هنجار شکنی جشنواره قرآنی "قصص"، حضور افراد بدحجاب و بی ضابطه در این محفل معنوی بود که متاسفانه در قبال آن هیچ عکس العملی از سوی مسئولان برگزاری جشنواره دیده نشد.
چنانچه بخواهیم از قطع و وصلهای مکرر دستگاه های صوتی سالن همایش و همچنین طراحی کم ارزش دکور همایش قرآنی "قصص" بگذریم، نمیتوان از تشویقهای مکرر جمع محدود حاضر در مراسم گذشت که به جای ذکر صلوات بر محمد و آل محمد(ص) به "کف زدن" میپرداختند.
برگزاری همایشها و جشنواره های قرآنی همچون جشنواره قصص قرآنی بار مسئولیت سنگینی بر دوش برگزار کنندگان دارد که نباید به سادگی از آن گذشت و برگزاری مراسمها به این شکل، نه تنها ما را از دریای بی کران معرفت الهی بهرهمند نمیسازد بلکه چهره نورانی اسلام و کلام الهی را در دید مردم مخدوش و مبهم نشان میدهد.
امیدواریم از این پس شاهد برگزاری بی کیفیت مراسمهای پر شأن و منزلت قرآنی نباشیم و برنامه ریزیهای مناسبی برای برگزاری پرشور و کیفی جشنواره و همایشهای قرآنی انجام شود.
پایان پیام/
نظر شما