افزایش تعداد معاملات و قیمت مسکن در تهران/۶۰۲ میلیون تن افزایش موجودی کالا‌های اساسی در بنادر

افزایش تعداد معاملات و قیمت مسکن در تهران، عرضه ۳۶۰ میلیون دلار در سامانه نیما، سهم ۱۵ درصدی تراکنش‌های زیر ۵ هزار تومان از طریق کارتخوان‌ها، امروز؛ آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی، ۶.۲ میلیون تن موجودی کالا برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه 7 شهریور شبستان به شرح زیر است:
 
 
براساس آمار  بانک مرکزی، در مردادماه سال ۱۴۰۰، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به حدود ۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل ۸.۴ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۹.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.  همچنین در این ماه، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳۰ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل ۳.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد.

حجم معاملات مسکن

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در مردادماه امسال حاکی از آن است که از مجموع ۵۴۹۹ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۳.۲ درصد بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. سهم مذکور در مقایسه با مردادماه سال قبل حدود ۵.۳ واحد درصد کاهش یافته و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت بالا در گروه‌های "۶ تا ۱۰" ،"۱۱ تا ۱۵ "و "۱۶ تا ۲۰ "سال ساخت افزوده شده است.

توزیع تعداد معاملات انجام شده بر حسب مناطق مختلف شهر تهران در مردادماه سال جاری نیز حاکی از آن است که از میان مناطق ۲۲گانه شهر تهران، منطقه ۵ با سهم ۱۶.۱ درصدی از کل معاملات، بیش‌ترین تعداد قراردادهای مبایعه‌نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰ و ۲ به ترتیب با اختصاص سهم‌های ۱۰.۸ و ۸.۸ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در مجموع ۷۳.۲ درصد از کل تعداد معاملات انجام شده در شهر تهران در مردادماه سال ۱۴۰۰ مربوط به ۱۰ منطقه شهر (به ترتیب بیشترین فراوانی شامل مناطق ۵، ۱۰، ۲، ۴، ۱۴، ۸، ۱۵، ۷، یک و ۱۱) بوده و ۱۲ منطقه باقیمانده ۲۶.۸ درصد از کل تعداد معاملات را به خود اختصاص داده‌اند.

تحولات قیمت مسکن

در مردادماه سال ۱۴۰۰، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۳۰ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۳.۱ و ۳۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۶۴ میلیون  و ۵۶۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با ۱۴ میلیون و ۴۱۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است. ارقام مزبور نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب ۲۲.۲ و ۴۷.۸ درصد افزایش نشان می‌دهند.

در مردادماه سال ۱۴۰۰ ،توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد حاکی از آن است که در میان دامنه‌های قیمتی مورد بررسی، واحدهای مسکونی با ارزش یک تا ۱.۵ میلیارد تومان با اختصاص سهم ۱۸.۳ درصد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند. واحدهای دارای ارزش ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان و ۱.۵ میلیارد تا ۲ میلیارد تومان به ترتیب با اختصاص سهم‌های ۱۷.۷ و ۱۲.۷ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مجموع در این ماه، حدود ۵۰.۶ درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از دو میلیارد تومان اختصاص داشته است.

 

عرضه ۳۶۰ میلیون دلار در سامانه نیما

شنبه مورخ ۶ شهریور ماه ۱۴۰۰ از عرضه های مذکور حدود ۱۵۳ میلیون دلار معامله شده است. براساس معاملات انجام شده، میانگین موزون نرخ دلاری معاملات ۲۳۰,۳۰۴ ریال بوده است. 

این امر حاکی از این است که نرخ ارز موثر در واردات کشور نرخ مذکور بوده است.

 

سهم ۱۵ درصدی تراکنش‌های زیر ۵ هزار تومان از طریق کارتخوان‌ها

بسیاری از مردم در طول شبانه روز از طریق کارتخوان فروشگاهی اقدام به خرید و فروش کالا و خدمات می‌کنند. یکی از آمارهای قابل تأمل که در گزارش اخیر شاپرک قابل مشاهده است، میزان پراکندگی مبلغی تراکنش‌ها از طریق ابزار کارتخوان فروشگاهی به عنوان یکی از سه ابزارهای پذیرش شبکه است.

بر این اساس در گزارش تیرماه شاپرک، ابتدا به تقسیم بندی دامنه مبلغی تراکنش‌های زیر پرداخته شده است؛

۱- زیر ۵۰,۰۰۰ ریال

۲- بین ۵۰,۰۰۱ تا ۲۵۰,۰۰۰ ریال

۳- بالای ۲۵۰,۰۰۰ ریال

درصد تعداد تراکنش ها با استفاده از ابزار کارتخوان

در ادامه آمار منتشر شده، با اشاره به سهم  ۴.۷۵ درصدی تراکنش‌های مانده گیری از کل تراکنش‌های ابزار کارتخوان فروشگاهی تاکید شده است: در تیرماه امسال، بیشترین تعداد تراکنش‌های ابزار کارتخوان فروشگاهی دارای مبلغی بین ۵۰,۰۰۱ تا ۱۵۰,۰۰۰ ریال بوده است.

همچنین ۱۴.۵۵ درصد تعداد تراکنش‌های ابزار کارت خوان فروشگاهی، مبلغ زیر ۵۰,۰۰۰ ریال را داشته‌اند. ۳۶ درصد تراکنش‌های ابزار کارتخوان فروشگاهی نیز در بازه مبلغی ۵۰,۰۰۱  تا ۲۵۰,۰۰۰ ریال بوده‌اند و در نهایت ۴۴.۷۱ درصد تراکنش‌ها با مبلغ بالای ۲۵۰,۰۰۰ ریال انجام گرفته‌اند.

بیشترین تعداد تراکنش برای کدام بازه مبلغی است؟

اما در بخش دیگر این گزارش به تعداد تراکنش‌های کارتخوان در بازه های بالا، پرداخته است. به گونه ای که در تیرماه ۱۴۰۰ تعداد تراکنش‌های با مبلغ زیر ۵۰,۰۰۰ ریال در ابزار کارتخوان فروشگاهی برابر با ۴۴۳,۸۳۳,۳۰۲ عدد تراکنش بوده است. همچنین تعداد تراکنش‌های با مبلغ بین ۵۰,۰۰۱ ریال و ۲۵۰,۰۰۰ ریال برابر با ۱,۰۹۸,۴۳۳,۵۵۱ عدد تراکنش بوده و کل تعداد تراکنش‌های با مبلغ بالای ۲۵۰,۰۰۱ ریال برابر با ۱,۳۶۴,۳۵۴,۰۷۰ عدد تراکنش می‌باشد.

با توجه به نمودار دامنه مبلغی ابزار کارتخوان فروشگاهی می‌توان بیان نمود که نزدیک به ۹۱.۷۳ درصد تراکنش‌های ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی دارای مبلغ کمتر از ۵ میلیون ریال می‌باشد.

 

امروز؛ آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی

محمد مسیحی، معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: امروز (یکشنبه، هفتم شهریورماه)، آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری است. مطابق قانون مالیات‌های مستقیم، ۳۱ تیرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان املاک اجاری بود، اما به‌استناد مصوبه ستاد ملی مدیریت کرونا، مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری در دو نوبت تمدید شد.

وی گفت: امروز آخرین مهلت برای ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری است و این مهلت به هیچ عنوان تمدید نمی‌شود.

مسیحی با تاکید بر اینکه برخورداری از هر نوع تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی منوط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی است، اظهار داشت: فعالان اقتصادی به منظور بهره‌مندی از مشوق‌های قانونی نرخ صفر یا هر نوع تسهیلات دیگر باید اظهارنامه مالیاتی خود را تا پایان مهلت قانونی (یکشنبه، هفتم شهریورماه) به صورت الکترونیکی از طریق درگاه ملی مالیات به آدرس WWW.INTAMEDIA.IR ارسال و مالیات خود را پرداخت کنند.

معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: مودیان مالیاتی در صورت نپرداختن مالیات یا حسب مورد تسلیم نکردن اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر، مشمول جرایم قانونی خواهند شد.

 

موجودی کالا‌های اساسی در بنادر حدود ۶.۲ میلیون تن است

مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک شب گذشته (شنبه ۶ شهریور) در برنامه گفتگوی ۱۸ و ۳۰ دقیقه شبکه خبر سیما درباره تسهیل و تسریع در ترخیص کالا‌های اساسی از گمرکات کشور گفت: در حال حاضر موجودی کالا‌های اساسی در بنادر حدود ۶.۲ میلیون تن است که ۴.۵ میلیون تن آن تخلیه شده و قبض انبار برای آن صادر شده است. حدود ۱.۲ میلیون تن کالا‌های اساسی روی کشتی‌هایی است که این کالا‌ها را آورده اند و ۳۸۰ هزار تن از این کالا‌ها هم درحال تخلیه از کشتی هاست.

 

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی صدور مجوز‌های قانونی ترخیص کالا‌ها را تسهیل می‌کند، گفت: حدود ۵۰ درصد اقلام رسوبی در انبار‌های فرودگاه امام خمینی (ره)، مربوط به وزارت جهادکشاورزی است. قرار است با تشکیل کارگروهی، سازوکار حذف رجیستری از مبادی تعیین و به احتمال زیاد از هفته آینده اجرایی شود.

 

ارونقی با اشاره به اینکه با اجرایی شدن این تصمیم، هر مسافر بعد از ورود به کشور بدون ارائه مشخصات در گمرک، یک ماه فرصت دارد با ورود به سامانه، نسبت به رجیستری اقدام کند، گفت:‌ سرم‌های باقی مانده در گمرک، مربوط به سال ۹۵ است. فقط ۶ دستگاه کامیون حامل سرم معطل صدور مجوز است که به‌محض صدور مجوز نسبت به ترخیص آن‌ها اقدام خواهد شد.

کد خبر 1089156

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha