به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه شب گذشته (پنجشنبه ۴ شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه در شرایط امروز افغانستان، طالبان برای سیاست خارجی آمریکا تعیین تکلیف میکند و برای خروج آمریکایی ها، ضرب الاجل تعیین کرده است، گفت: در ایالات متحده آمریکا درگیریهایی میان احزاب و مقامات سیاسی وجود دارد تا برایشان مشخص شود چه اتفاقی افتاده است که آمریکا در غرب آسیا تا اندازهای ضعیف شده است که دیگران، سیاستهای آنها را در حوزه مسائل نظامی و امنیتی، تعیین میکنند؟
وی با اشاره به اینکه این اولین بار نیست که آمریکاییها میخواهند خودشان را به عنوان شاخص امنیت در کشورها معرفی کنند، بیان کرد: این موضوع را سالیان زیادی در عراق هم مشاهده میکردیم؛ هر زمان که سخن از خروج نیروهای آمریکایی بود و جا به جایی نیرو انجام میشد بالافاصله انفجاراتی هم انجام میشد. داعش این اواخر در عراق، حرکتهایی را انجام داد در شرایطی که آمریکاییها اعلام کردند که قصد کاهش نیروهای خود را دارد.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه اگر بتوانیم به خوبی از حوادث تاریخی و از ذات امپرایالیسم آمریکا به خوبی پرده برداری کنیم، وضعیت امروز افغانستان هم به طور کامل در اختیار ما خواهد بود که چرا این انفجارها در این ایام و در آن نقطه، اتفاق میافتد؟، افزود: به دلیل اینکه بسیاری از دوربینها و بسیاری از اذهان در نظام بین الملل، مراقب اطراف فرودگاه و اتفاقات آن هستند. به نظر میرسد آمریکاییها به طور مستقیم یا با عوامل خود در افغانستان در حال فراهم کردن شرایطی هستند که بتوانند رگههایی از موضوع تروریسم را به وسیله گروهها و جریانات مختلف مطرح کنند.
صدرالحسینی با بیان اینکه آمریکایی ها، جاسوسهای متعدد و جریانهای مختلف مخل هر گونه نظم و آرامش را در آن جا تربیت کردند، گفت: اگر کمترین بی توجهی نسبت به مسئله امنیت در افغانستان به وجود بیاید، آمریکاییها سناریوی دوم خود را برای ادامه حضور خود در افغانستان و به آشوب کشیدن، بی دولت سازی و بی قانون سازی در این کشور دنبال کنند.
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه موضوع بحران در فرودگاه کابل را خواهیم داشت تا زمانی که این افراد ذات آمریکاییها را بشناسند و متوجه بدعهدی آنها بشوند که این قول ها، تعهدنامهها و ویزاهای داده شده به آن ها، هیچ اعتباری ندارد، افزود: آمریکایی ها، افغانیهایی را که از افغانستان خارج کردند به آمریکا و یا کانادا نبردند بلکه به برخی کشورهای آفریقایی و قطر و به اردوگاهها منتقل کردند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این افراد به جز کار ترجمه، کار جاسوسی را هم برای آمریکاییها انجام میدادند، ادامه داد: با توجه به قولهایی که آمریکاییها به این افراد دادند و به آن عمل نمیکنند، موضوع بحران در فرودگاه کابل را خواهیم داشت تا زمانی که این افراد ذات آمریکاییها را بشناسند و متوجه بدعهدی آنها بشوند که این قول ها، تعهدنامهها و ویزاهای داده شده به آن ها، هیچ اعتباری ندارد. در آمریکا هم، اعتراضات بزرگی به دولت و شخص بایدن وجود دارد که افغانستانیها را برای چه به آمریکا میآورد، چون باری برای آمریکا میشوند.
صدرالحسینی با بیان اینکه در دره پنجشیر، فرد شجاع ماندگار در تاریخ افغانستان به نام شاه احمد مسعود وجود داشت و فرزند او احمد مسعود میتواند به عنوان یکی از انسانهایی باشد که در آینده، کل افغانستان بتواند از او استفاده کند، افزود: اگر او با درایت و عقلانیت و با توجه به خواست مردم نسبت به این تحولات برخورد کند همان گونه که تا کنون، این کار را انجام داده است و شروع کننده جنگ داخلی نباشد، با امید مردم به آینده او و توانمندی هایش، میتواند مفید باشد و بهره ببرند.
وی با بیان اینکه با توجه به گفتگوهای احمد مسعود و طالبان، به نظر میرسد با مصالحه و با شرایطی که مجموعه امنیت افغانستان به هم نخورد، موضوع به اتمام خواهد رسید، افزود: احمد مسعود، ظرفیت بسیار بزرگی برای افغانستان است و میتواند به عنوان اپوزسیون مردمی، مطالبات مردم را از حاکمیت در خواست کند.
صدرالحسینی با اشاره به اینکه این حکومت جدیدی که قرار است در افغانستان شکل بگیرد نقطه امیدی را برای مردم افغانستان ایجاد کرده است، گفت: در ۴ تا ۵ ماه گذشته، طالبان توجه کرد که به امنیت و منافع جمهوری اسلامی کاملاً توجه داشته باشد، اما نباید تصور کنیم که تغییر و تحولی رخ نخواهد داد.
نظر شما