به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی انتشارات سروش، کتاب «صنعت ویروس بازی» نوشته تورستن انگلبرشت و کلاوس کوهنلاین بهزودی با ترجمه محمد مظفرپور توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر میشود.
اینکتاب، اثری نیمهتخصصی است و مخاطبان اصلی آن از یکطرف علاقهمندان به حوزه زیستشناسی (به معنای عام آن) بهویژه علاقهمندان به مقوله میکروبشناسی و از طرف دیگر نیز علاقهمندان به بررسی انتقادی پشتپردههای اقتصادی و سیاسی پزشکی مدرن هستند. ایننکته قابلذکر است که هدف نویسنده از نوشتن اینکتاب لزوماً با هدف مترجم از ترجمه آن همخوانی کامل ندارد. نویسنده، قصد افشاگری درباره اینحوزه علم و دستهای پشت پرده آن را دارد و از اینرو کتاب، کتابی جنجالی به شمار میرود.
نویسنده اینکتاب معتقدند نگاهی به اخبار تلویزیون و روزنامهها این حس را به انسان میدهد که هر روز بیماریهای همهگیر ویروسی جدید و ترسناکی دارند به سرتاسر جهان حمله میکنند. در بحبوحه این سروصداهای ویروسی، یک واقعیت بنیانی علمی نادیده گرفته میشود: اینکه اصل وجود، بیماریزایی و همچنین آثار مرگبار این عوامل (بهاصطلاح) بیماریزا هرگز اثبات نشدهاند. جامعه پزشکی و طرفداران آن در رسانهها، ادعا میکنند که چنین اثباتی صورت گرفته اما این ادعاها بسیار قابلخدشه هستند چراکه پزشکی مدرن، روشهای مستقیم اثبات وجود ویروس را کنار گذاشته و روشهای غیرمستقیم غیراطمینانبخشی همچون تستهای آنتیبادی و واکنش زنجیرهای پلیمراز موسوم به پیسیآر را برای اثبات وجود ویروسها به کار میگیرد.
تورستن انگبرغشت روزنامهنگار و کلاوس کوهنلاین پزشک داخلی نشان میدهند که این ویروسهای واگیر که ادعا میشود عامل بیماریهای فوق هستند در واقع ذراتی هستند که خود سلولها در اثر عوامل استرسزایی مانند مصرف دارو تولید میکنند. در ادامه، پزشکان این ذرات را به کمک تستهای آنتیبادی و پیسیآر بهعنوان ویروس بیماریزا شناسایی میکنند؛ همان پزشکانی که به مدت بیش از صد سال در دامن نظریهای تربیت شدهاند که میکروبها را عواملی کشنده میداند و اینگونه القا میکند که فقط درمانهای مدرن و واکسیناسیون میتوانند ما را از گزند این بیماریهای همهگیر محافظت کنند.
عنوان این کتاب اهمیت زیادی دارد. چون در پرتو مبارزه با میکروبها، شرکتهای داروسازی و دانشمندان، مبالغ هنگفتی را به دست میآورند و رسانهها نیز با نشر گزارشهای احساسی و برانگیزاننده دراینباره، بر تعداد مخاطبان خود میافزایند. (پوشش خبری این مسئله در نیویورکتایمز و اشپیگل برای نمونه بررسی شده است.) افراد بیشترین هزینه را بابت این مسئله میپردازند بدون آنکه چیزی درخورِ آنها تحویل داده شود. چیزی که برای حفظ سلامتی خود بیش از همه به آن نیازمندند: روشنگری درباره دلایل واقعی بیماری و الزامات صحیح درمان بیماریهایی که از آنها رنج میبرند. جان آبرامسون از مدرسه پزشکی هاروارد میگوید: «گام اول، کنار گذاشتن این توهم است که میگوید هدف اولیه تحقیقات صورتگرفته در پزشکی مدرن، بهبود وضعیت سلامتی مردم است. هدف اولیه تحقیقات بالینی که تحت حمایتهای تجاری صورت میگیرند به حداکثر رساندن بازدهی مالی سرمایهگذاری است نه بالا بردن سطح سلامت.»
این کتاب به مخاطبش میگوید چگونه چنین محیطی ریشه گرفته و چگونه میتوان برای داشتن یک زندگی سالم، خود را توانمند کند.
«صنعت ویروسبازی» بهزودی با ۶۰۰ صفحه منتشر میشود.
نظر شما