نگاهی به قدیمی‌ترین مسجد چهارمحال و بختیاری

مسجد اتابکان شهرکرد از جمله بناهای دارای سبک معماری ایرانی اسلامی، قدیمی‌ترین مسجد استان چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود که با توجه به قرارگیری در مرکز شهر نیاز حفاظت بیشتری است.

خبرگزاری شبستان - چهارمحال و بختیاری:

 

مسجد اتابکان چهارمحال و بختیاری در سال ۶۰۵ هجری قمری در زمان اتابکان لر بزرگ بنا شده است.

 

مسجد اتابکان قدیمی‌ترین مسجد استان است که در زمان لر بزرگ همراه با ساختمان امامزادگان دو خاتون شهرکرد که در زمان مشروطیت به دستور امام‌جمعه وقت تخریب و ساختمان فعلی جایگزین آن شده است و حمام جنب امامزاده بنا شده که ابعاد آن ۱۷ و نیم در ۱۶ متر است.

 

بنای اولیه مسجد خشت و گل بوده که در دوان صفویه با نمای آجری مزین شده است.

 

این مسجد دارای ۲ درب در ضلع شمالی و غربی است که درب شمالی آن در زمان قاجاریه تعویض شده و اصل درب که قدمتی حدود ۸۰۰ سال دارد در موزه شهرکرد نگهداری می‌شود.

 

درب غربی مسجد به طرف امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون و حمام قدیمی مربوط به همین دوره باز شده و گنبد مرکزی با ستون‌های آجری و دهلیزهای محاط بر گنبد و شبستان این مسجد را از دیگر مساجد متمایز می‌کند.

 

این اثر در تاریخ ۱۷ مرداد ۱۳۵۱ با شماره ثبت ۹۲۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

 

با تاسف باید گفت که در سال های گذشته بی توجهی مسئولان و مردم سبب خسارت‌ هایی به پیکره مسجد شده است به طوریکه جای مواد آتش ‌زا و فشفشه بر دیواره های مسجد مشهود است.

 

آخرین مرمت این مسجد در سال ۹۱ شامل لایه‌ برداری، برداشتن الحاقات نامناسب، نورپردازی و ایجاد کانال‌های زه‌کشی انجام شد.

 

این مسجد در حال حاضر برای استفاده عموم باز است و اگرچه کارشناسان معتقدند که باید بیش از پیش از این مسجد نگهداری شود اما واقع شدن آن در مرکز شهر و تردد خودروها این بنای تاریخی را به شدت تهدید می‌کند و نیازمند برنامه‌ریزی در این خصوص است.  

 

کد خبر 1086727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha