آفتاب ایران امروز از قم طلوع می کند...

اینجا دومین قلب تپنده ایران است که در این روز صدای تپیدن هایش به گوش همه زائران و آرزومندان می رسد و این صداست که این روزها شهر قم را بیشتر از همیشه با سیل پر خروش و آکنده از شعف علاقمندان روبرو کرده...

خبرگزاری شبستان//قم

اشاره:

اینجا دومین قلب تپنده ایران است که در این روز صدای تپیدن هایش به گوش همه زائران و آرزومندان می رسد و این صداست که این روزها شهر قم را بیشتر از همیشه با سیل پر خروش و آکنده از شعف علاقمندان روبرو کرده...
امروز کعبه آمال اینجاست...
و مردم دسته دسته به طواف گوشه گوشه ضریح زیبای بانوی بهشتی که با قدم گذاشتن به ایران و شهر قم به بانوان ایران جایگاه و شعوری بهتر داده است،‌مشغولند،‌شکرگذارند و از ایشان می خواهند تا برای آمدن آقایمان امام عصر (عج)

امروز سالروز ورود بانوی از اهل بهشت به شهر گرم و آفتاب دیده ایست که همیشه پیرو اهل بیت پیامبرشان خواهند ماند. شهری که تلاش کرد تا با محبت به میهمان خسته، ‌بیمار و رنج دیده از سفر طولانی خود مرارت های تمام بی مهری هایی که در مسیر با آن مواجه شده بود را جبران نماید.

شهری که می داند این بانوی آسمانی به عشق برادر و به قصد خراسان به ایران آمده و نگران است از روزی که این عشق برکت وجود شایسته ترین بانوی دوران را از آن بگیرد. شهری که با محبت های مردمش توانست این وجود مقدس را برای همیشه در خود نگه دارد.

امروز مردم ایران و بخصوص مردم قم شادمانند و از هر گوشه و کناری با شاخه گلی به دیدار محبوب می آیند تا سالروز ورود مبارک حضرت معصومه (س) را به ایشان تبریک گفته و از این وجود مبارک قدردانی کنند.

امروز این قطعه از بهشت در قم گلباران است و از هر کوی و برزن قم به برکت وجود بانوی دو عالم حضرت معصومه (س) عطر خوش گلاب به مشام می رسد.

وجود بارگاه این بانوی عظیم الشان و قدوم مبارک ایشان برای این شهر پیام آور شادی و آوازه ای جهانی شد و به راستی که مردم این دیار به خوبی قدردان این نعمت الهی هستند. یکی از مظاهر قدردانی ها خدمت به زائران در حرم آن حضرت است که ژیر یا جوان برایش معنا ندارد و همه خوستار بوسه زدن بر خاک پای زائران این بانوی بهشتی هستند.

 

اسماعیل اسدی یکی از خادمان است که به وضوح می توان گرد پیری را بر سر و صورتش دید،‌ نزدیکش که می شوی،‌ علامتی به شکل گنبد که نمادی از حرم مطهر حضرت معصومه (س) می باشد را می بینی که با افتخار به گوشه سمت چپ کت خود سنجاق کرده و روی آن چنین حک شده "یا فاطمه اشفعی لنا فی الجنه، آستانه مقدسه حضرت معصومه (س)".

 

از پیرمرد در مورد سال های خدمت گذار در این حرم مطهر و برکات آن که می پرسی، می گوید: 18 سال است که خادم افتخاری خانم فاطمه معصومه (س) هستم و خانم در همان ابتدای خدمتگذاری از منظر لطف به من نظر انداختند. 18 سال قبل چند ماهی بود که بازنشسته شده بودم که پای راستم دچار آسیب شد و آب آورد. بعد از مراجعه به پزشکان مختلف توصیه شد تا به اصفهان و نزد دکتر هاشمی اصفهانی که سید هم بود، بروم و من هم رفتم. با نسخه ای در دست و دلی نگران به قم برگشتم. به خدمت خانم رسیدم. به اینجا که رسید دیگر گریه امانش نمی داد و مجبور شدم تا سرم را پایین تر بیاورم تا یکی در میان صحبت هایش را بشنوم.

 

وی این چنین ادامه داد: آن روز از درب 22، در ورودی مسجد اعظم وارد شدم و با هق هق به خدمت خانم عرضه داشتم که "یا حضرت معصومه (س) من نوکر گنهکار تو هستم، ‌سزاوار نیست اینگونه مورد سرزنش قرار بگیرم" و گریه و درد دلم را به همین حالت ادامه دادم. چند هفته بعد جهت بازدید مجدد وضعیت پایم پیش دکتر هاشمی در منزل ایشان رفتم،‌دکتر با دیدن وضع ظاهری پای راستم و معاینه دقیق آن گفت که چه اتفاقی افتاده، هیچ اثری از بیماری در پای شما نیست، تصمیم ما این بود که در صورت نتیجه ندادن درمان با دارو آن را قطع کنیم و اینگونه شد که من هم داستان ماوقع را برای دکتر بازگو کردم.
خانم برکات فراوانی برای مردم قم و زائران داشته و دارند. این دریای رحمت خشک ناشدنی است،‌فقط امسدوارم که قدرشناس باشیم...


بخشى از دیگر آثار و برکات حضرت معصومه (ع) در قم
ورود حضرت فاطمه معصومه علیها السلام به شهر قم و دفن پیکر مطهر آن بانوى کبریا در این شهر، آثار و برکات فراوانى را به همراه داشته است. از لحظه ورود نبیره رسول الله صلى الله علیه و آله به قم، پیوسته این شهر از جهات فرهنگى، سیاسى، اجتماعى، عمرانى و اقتصادى رو به رشد و پیشرفت نهاده است. تاثیر این واقعه تاریخى را مى‏توان با مطالعه زوایاى تاریخى این شهر به دست آورد. برکات این بانوى مجلله در شهر قم آنگاه به اوج خود مى‏رسد که بدانیم تاثیر وجود آن حضرت در تحولات تاریخى، فرهنگى، مذهبى، اجتماعى نه تنها در محدوده یک شهر بلکه گاهى در کل کشور ایران بوده و یا حداقل وقایع وحوادث کشور ایران به نوعى مرتبط با شهر قم مى‏باشد.


برکات حضرت معصومه در شهر قم و تاثیر این شهر بر کل ایران آنچنان مهم بوده و هست که سال‏ها دل و دیده میلیون‏ها زائر و مجاور و جهانگرد را به خود مشغول داشته است. این تاثیر نه تنها براى زائران مشتاقى که از راه‏هاى دور به عشق زیارت مرقد مطهر این دخت عصمت و یادگار امام موسى علیه السلام با ارادت خالصانه به این مکان مقدس مى‏شتابند ملموس است‏بلکه حتى براى کسانى که با انگیزه‏هاى غیر مذهبى وارد این مکان شده‏اند و یا از این دیار عبور کرده‏اند، پرجاذبه و شگفت‏انگیز بوده است. در عظمت و شکوه ظاهرى این بارگاه مقدس، حقیقت و معنویت‏خاصى نهفته است که ناخود آگاه هر بیننده‏اى را به سوى آن متوجه ساخته و دل و دیده‏اش را صید مى‏کند.


در اینجا اعترافات چند تن از افراد خارجى را که در قرن‏هاى گذشته از قم دیدن کرده و در لابلاى سخنان خود به نقش ارزنده این بانوى ملکوتى و تاثیر بارگاه آن حضرت در شهر قم اشاره کرده‏اند، مرور مى‏کنیم.
«اوژن فلاندن‏» جهانگرد فرانسوى و دانشمندى که در زمان محمد شاه قاجار در سال‏هاى 1219 و 1221 شمسى به اتفاق هموطن هنرمند خود «پاسکال کست‏» به ایران آمده است، در مورد اهمیت و نقش شهر قم و مرقد مطهر حضرت معصومه علیها السلام چنین مى‏نگارد: «مقبره فاطمه که ایرانى‏ها «معصومه‏» مى‏نامند در تمام مشرق، احترامى به سزا دارد و مردم از اکناف به زیارتش مى‏آیند، فاطمه نوه على است. از پادشاهان ایران، شاه عباس دوم، شاه صفى و فتحعلى شاه در قم مدفونند. تیمور لنگ به قم چندان لطمه نرسانده و شاید از برکت فاطمه باشد» .

 

«کارل بروگش‏» جهانگرد آلمانى نیز که اوضاع ایران را در سده نوزدهم میلادى از دید مادى خود بررسى کرده است، در مورد عظمت ظاهرى شهر قم و حضرت معصومه علیها السلام چنین مى‏گوید: «دورنماى قم به معناى واقعى کلمه از فاصله چند میلى مى‏درخشد، زیرا گنبد زیارتگاه این شهر را با ورقه‏هایى از طلا پوشانده‏اند که نور آفتاب را به شکل خیره کننده‏اى منعکس مى‏کند. شاهان ایران علاقه زیاد دارند به این که گنبد بناهاى مقدس را با ورقه‏هاى طلا و نقره بپوشانند. طلا کارى‏ها و نقره کارى‏هاى زیباى ضریح مقدس واقعا چشم را روشن مى‏کنند. خدمتکارانم پیوسته از شکوه و جلال گنبد و مقبره فاطمه در قم سخن مى‏گفتند.
نه فقط زندگان بلکه مردگان نیز به سوى این مزار جلب مى‏شوند; زیرا بسیارى از ایرانیان وصیت مى‏کنند که پس از مرگ در جوار این بانوى مقدس دفن شوند. قم مدفن قدیسین هم هست. بنا به گفته اهالى محل، قم داراى 444 امامزاده کوچک و بزرگ است‏» .


به هر حال بعد از ورود حضرت معصومه علیها السلام به قم و دفن پیکر مطهر آن حضرت در این سرزمین مقدس، علویان و سادات بیشترى به این شهر روى آوردند، توجه شیعیان به این نقطه فزونى یافت و علما و مشاهیر شیعه در طول تاریخ به‏این مکان مقدس توجه نشان دادند، مهاجرت به این شهر زیاد شد و موقعیت مذهبى قم تثبیت و استحکام تاریخى یافت.
قم با این ویژگى‏ها در میان شهرهاى شیعه نشین از شهرت جهانى برخوردار شد و یکى از شهرهاى مهم جهان اسلام به شمار آمده و از مراکز مهم فرهنگى و فقهى شیعه گردید و از همه مهم‏تر به عنوان هسته مرکزى و پایگاه اصلى بزرگترین و باشکوهترین انقلاب در تاریخ جهان گردید.

 

عذری صفری

کد خبر 108658

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha