خبرگزاری شبستان//قم
طبع قضیه آن است که پرشورتر شدن فضای انتخابات در آغازین روزهای واپسین ماه سال بیش از پیش مشهود خواهد بود و این ماراتن سیاسی، رسما وارد فاز جدی خود شده و بدین سان نامزدها، خویشتن را در معرض انتخاب و ذائقه مردم قرار می دهند.
چگونگی آرایش سیاسی گروه ها و شخصیت ها در این باره و نیز نحوه کار مسئولان اجرایی و نظارتی در برگزاری انتخابات 12 اسفند، قطعا سوژه های بسیار خوبی هستند که می توانند بهانه یک یادداشت یا چند یادداشت مفصل باشند، اما به نظر می رسد قبل از ورود به این مباحث، باید بر روی نکته ای ضروری تر تمرکز کرد که متاسفانه در دوره های گذشته انتخابات، کمتر مورد توجه بازیگران صحنه سیاست ورزی بوده است و آن هم چیزی نیست مگر ضرورت اهتمام به اخلاق انتخاباتی.
معمار کبیر انقلاب، این بزرگ سیاست مدار نظام مقدس جمهوری اسلامی که خود بهترین و تاثیرگذارترین معلم این مکتب بود، در بیانی ارزشمند و راهگشا در خصوص انتخابات مجلس می فرماید: « چه آنهایى که به مجلس راه یافتهاند و خادم منتخب شدهاند و چه آنها که به وظیفه خود عمل نمودهاند ولى به مجلس راه نیافتهاند و همچنین طرفداران هر دو گروه باید بدانند که همه این امور اعتبارى و زودگذر است و همه در محضر حق هستیم و آنچه در صحیفه کردار ما ماندنى است اعمال و رفتار ما و آنچه موجب سعادت و جاودانگى ما مىشود، صفاى معنویت و ثمرات خلوص بندگى است و ما هم نباید خلوص عمل و جامعه اسلامى خودمان را به زنگار کدورت ها و اختلافات آلوده کنیم و رقابت هاى گذشته انتخاباتى هم هرگز نباید موجبات تفرقه و جدایى را فراهم نماید».
خلف صالح پیر جماران، مقام معظم رهبری نیز سال 86 در دیدار با مردم قم در همین باره به نکته بسیار مهمی اشاره کرده و فرمودند:« در انتخابات با کرامت رفتار کنند همه؛ چه آنهائى که نامزد می شوند، چه آنهائى که طرفدار آنهایند، چه آنهائى که مخالف با بعضى از نامزدها هستند. جناحهاى مختلف کشور، بداخلاقى و بدگوئى و اهانت وتهمت و این حرفها را مطلقاً راه ندهند. این از آن چیزهائى است که اگر پیش بیاید، دشمن از او خوشحال می شود.»
ایشان همچنین افزودند: « از بداخلاقی هاى انتخاباتى باید بشدت پرهیز کنند؛ بدگویى کردن، اهانت کردن، تهمت زدن، براى عزیز کردن خود و یا نامزد مورد نظر خود، دیگران را و رقبا را در چشم مردم خوار کردن، اینها راهها و روشهاى صحیح و اسلامى نیست. رقابت باید باشد؛ رقابت مثبت و پرشور، اما با رعایت موازین اخلاقى.»
بر مبنای آنکه گفته اند عاقلان را اشارتی کافی است شاید اطاله کلام پس از این رهنمودهای ارزشمند چندان جالب نباشد اما اختصارا می شود نکته ای را در این مجال متذکر شد و آن هم اینکه؛ بی هیچ تردیدی، انتخابات در ساحت جمهوری اسلامی به سان یک فرصت ارزشمند ملی در راستای تقویت استقلال کشور، وحدت ملی و مقابله با توطئه های تفرقه افکنانه و جنگ روانی دشمن می باشد. از این منظر برای ترجیح مصالح نظام و منافع ملی بر منافع شخصی و حزبی باید تمسک به اخلاق کریمانه داشت. نکته ای که در بیان شیوای رهبری نیز بدان اشاره شده بود.
مخلص کلام آنکه پرهیز از دامن زدن به اختلافاتی که منافع ملی و اخلاق اجتماعی را تهدید می کند، برخورداری از سعه صدر در مواجهه با انتقادات، اجتناب از تخریب، تهمت و تحقیر نسبت به سایر نامزدهای انتخاباتی، پرهیز از شایعه پراکنی و مسموم کردن فضای انتخابات و تشویش اذهان عمومی و بالاخره تقویت سلامت روانی و سیاسی جامعه، همه و همه بایسته های مهمی است که از نامزدهای انتخابات مجلس نهم و همچنین هواداران آنها به جد، انتظار می رود.
پایان پیام/
نظر شما