به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حسین تولایی شاعر و کارشناس افرینشهای ادبی و هنری کانون در این باره گفت: ادبیات عاشورایی با هدف ترویج آموزههای دینی و مذهبی و اخلاقی خلق میشود.
وی افزود این آثار را میتوان ادبیات فضیلتها و ارزشها، عشق، حماسه، عرفان، پایداری، استکبارستیزی، حق طلبی و عدالتخواهی، بیدارگری، افشا کننده و حرکت آفرین نامید که گسترهی آن بسیار فراتر از مدح و مرثیه است.
تولایی ادامه داد: واقعهی عاشورا یکی از مهمترین بزنگاههای تاریخی در اسلام است که بنا بر اهمیت تاریخی و اجتماعی تاثیر عمیقی بر فرهنگ و ادبیات ایرانی اسلامی ما گذاشته است.
او همچنین یادآور شد: فرهنگ عاشورا ریشه در باورهای آرمانی و فطرت پاک انسانی دارد و همین امر سبب شده است تا شاعران و نویسندگان زبان به وصف این حماسهی بزرگ بگشایند و با سلاح قلم به حفظ ارزشهای اصیل قیام حسینی و انتقال آن بـه نـسلهـای آینده همت گمارند.
شاعر و کارشناس انجمنهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خاطرنشان کرد: شاعران و نویسندگان نوجوان عضو انجمنهای ادبی کانون و مربیان و کارشناسان اهل قلم این مجموعه نیز رویکردی قابل تأمل به ادبیات آیینی و اشعار و داستانهای عاشورایی دارند.
وی اضافه کرد: همزمان با آغاز ماه محرم، صفحات مجازی انجمنهای شاعران و نویسندگان نوجوان به پاسداشت ارزشهای قیام امام حسین (ع) حال و هوا و رنگ و بوی محرم به خود گرفته است و اعضای این انجمنها با انتشار شعرها و داستانهای کوتاه خود در این فضاها، ارادت خود را به سید و سالار شهیدان ابراز می کنند.
بر همین اساس هر شب یکی از شعرها و داستانهای عاشورایی با گرافیک و تصویرسازی حسین دهلوی بهروزرسانی میشود
علاقهمندان میتوانند برای مطالعهی این آثار به نشانی anjoman_e_shaeranenojavan و anjoman_e_nevisandeganenojavan مراجعه کنند.
یادآوری میشود انجمنهای ادبی کانون که قدمتی حدود ۲۰ ساله دارد از سال ۱۳۹۸ نیز با دو عنوان «انجمن شاعران نوجوان» و «انجمن نویسندگان نوجوان» بهصورت جداگانه فعالیت میکند.
در حال حاضر حدود ۱۲۰ انجمن شعر و داستان با بیش از ۲۵۰۰ عضو نوجوان و ارشد کانون پرورش فکری در استانهای مختلف فعال است.
نظر شما