علی اصغر جعفریان، داور بخش زندگی نامه داستانی دفاع مقدس در جشنواره شهید حبیب غنی پور با تاکید بر ویژگی مسجدی بودن این جشنواره به عنوان شاخص ترین مولفه آن به خبرنگار شبستان گفت: در سال های پیش از وقوع انقلاب اسلامی، گردهمایی تعدادی از نوجوانان یک محله در مسجد و گذراندن تجربه هایی مشترک مانند قصه نویسی، خاطره نویسی و درس خواندن در کنار هم پیوندی ناگسستنی میان آنان برقرار کرد که باعث استمرار و استحکام محفل آنان میان سایر جریان های موجود تا امروز شده است.
وی گفت: مساجد جایگاهی مقدس و معنوی برای تمامی اقشار جامعه به شمار می آید و برگزاری جشنواره ای برخاسته از مسجد و انجام داوری خالصانه و بدون غرض در آن باعث ماندگاری و دوام این جشنواره در میان جشنواره های ادبی امروز می شود.
جعفریان با اشاره به نقش کمرنگ امروز مساجد در ادبیات کشور اظهار کرد: بدون تردید برگزاری جشنواره شهید غنی پور برای جلب توجه و ایجاد تمرکز در برخی افراد نسبت به مسجد بدون تاثیر نیست. اما با در نظر گرفتن نقش وسیعی که مساجد می توانند در فرهنگ سازی در اختیار داشته باشند می توان گفت در دنیای مدرن امروز تاثیر این جایگاه روحانی و مقدس در پیشبرد اهداف تربیتی چندان مشهود نیست.
داور جشنواره شهید غنی پور خروج مساجد از خط و خطوط و کنار زدن حصار گروه ها و ارگان ها را موثرترین راه برای از میان بردن دیوارهای نامرئی میان خود و جوانان عنوان کرد و گفت: مساجد باید بتوانند بار دیگر جایگاه خود را در زندگی و دل های مردم به دست آورند تا مردم و بخصوص جوانان احساس کنند هیچ مانعی برای رفتن به مسجد در مقابلشان وجود ندارد.
جعفریان با اشاره به این که در زندگی امروز، حضور جوانان در مساجد بسیار کمرنگ شده است، خاطر نشان کرد: جوانان امروز به دلیل حصار موجود در مساجد احساس تعلقی نسبت به آن در خود احساس نمی کنند؛ در حالی که با برداشتن این دیوارها و حضور انسان های متخصص و حرفه ای در مسائل فرهنگی، ادبی و هنری ارتباط نسل جدید با مساجد مستحکم تر می شود.
پایان پیام/
نظر شما