خبرگزاری شبستان-اصفهان: بوم محرم و شور عاشقان حسینی، گوشه گوشه ایران اسلامی سیاه پوش و همه به دنبال عزاداری اما کرونا هم تهدیدی علیه این تجمع و مناسک بزرگ است که باید برای آن تدبیر و پیش بینی هایی داشت.
سال های پیش دور از ویروس کرونا مردم در نقاط مختلف به صورت گسترده درگیر برگزاری مراسم محرم بودند و هیات های عزاداری هر کدام به نوعی برنامه هایی را اجرا می کردند و هیات ها زنجیرزنی و سینه زنی در شهرها و روستاه در کنار دیگر کاروان های عزاداری در حرکت بودند.
امسال و سال گذشته شرایط متفاوتی را نسبت به پیش از آن داشته ایم و باید برنامه ریزی جدی را برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا داشته باشیم.
عزاداری و عشق به امام حسین(ع) از بین مردم ایران نهادینه شده اما موضوع اینجاست که شیوع بیماری و ایجاد شرایط سخت در کشور مورد رضایت خاندان عصمت و طهارت(ع) نیست و باید مراقب باشیم که حق الناسی بابت انتقال بیماری بر عهده نداشته باشیم.
مراسم های ماه محرم امسال نیز مثل سال گذشته تحت تاثیر شرایط کرونا قرار بایدها و نبایدهایی دستورالعمل ها قرار گرفته است و اگر این موضوع مورد توجه قرار گیرد آنگاه شاهد برگزاری مجالس و عزاداری مردم به دور از حادثه و اتفاقات ناگوار خواهد بود.
*دستورات ستاد کرونا و علمای دینی برای محرم کرونایی
ستاد کرونا مرجع اعلام و دستورالعمل های مناسبت های مختلف است، علما و اندیشمندان بزرگ دینی نیز با استناد به روایات و رسوم زندگی اهل البیت(ع) در گذشته بهترین مدل را برای عزاداری امسال معرفی کرده اند اما برخی متاسفانه به دلیل های هیجانی و یا منفعت آسیب هایی را به عزاداری ها و دین و اعتقادات مردم وارد می کنند.
امام جمعه اصفهان با تبیین ابعاد مختلف عزاداری و چگونگی برگزاری آن در این روزها گفت: حفظ سلامت مردم اهمیت دارد و در گذشته ها نیز که شرایط سختی به دلیل دشمنان اهل البیت(ع) ایجاد میشده، امامان معصوم در عزاداری ها و ترویج و گسترش دین به گونه ای عمل می کردند که جان کسی به خطر نیفتد.
آیت الله سید «یوسف طباطبایی نژاد« پیرامون این موضوع گفت: امسال هم باید عزاداری ها به صورت صحیح و درست و بر اساس دستورالعمل های بهداشتی اجرا شود و نباید بهداشت مورد تهدید قرار گیرد.
بسیاری از کارشناسان دینی هم همین موضوع را مورد توجه قرار داده و به مردم یادآورشده اند که رفتارهای غلط موجب بروز آسیب و انحراف در این خواهد شد و دشمنان از آن سواستفاده می کنند.
*عزاداری های خانگی و تعداد محدود
هر خانه یک حسینیه خواهد بود که اعضا خانواده ها در کنار همدیگر با بهره گیری از برنامه های رسانه ملی و شبکه های مجازی می توانند از فیض این ماه و ایام بهره ببرند.
روحانیون و سخنرانان نیز با تهیه کلیپ سعی در عزاداری و انتقال پیام قیام امام حسین(ع) داشته و از شبکه های اجتماعی برای این کار استفاده کنند که به گفته رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان باید یک نفر مسئول فضای مجازی مساجد بشود تا اینکه اینگونه برنامه ها را مدیریت و اجرایی کند.
حجت الاسلام سید «صادق ابطحی» ادامه داد: فضای مجازی فرصت خوبی برای انجام این دسته از فعالیت های دینی است که در مساجد برگزار و تصویر و برنامه آن از طریق شبکه های مجازی برای مردم پخش شود.
*حرارت عشق به امام حسین(ع) کاهش یافتنی نیست
برخی باور دارند که تعطیلی مساجد و محافل حضوری، موجب آسیب به اعتقادات مردم یا فراموشی عشق به امام حسین(ع) می شود در حالی که این حرارت و علاقه به این امام همام خاموشی ناپذیر بوده و تحت تاثیر این مسائل از بین نمی رود.
آنان که چنین باور غلطی را در ذهن دارند و مردم به محافل عمومی و پر تجمع می کشانند باعث ایجاد خرافات و سو استفاده دشمن می شوند و آسیب بیشتری به دین و پایه های عمومی اعتقادات مردم خواهند شد.
حجت الاسلام «ناصر رفیعی» کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه مسائل حاشیه ای بر اصل عزاداری ها سایه افکنده است، تصریح کرد: بیان واقعیت های قیام امام حسین(ع) لازم بوده و نباید خرافت بر اصل هدف قیام سایه بیندازد.
کارشناس مسائل دینی اضافه کرد: خرافات و بدعت در مراسم ها فرصتی برای نفوذ افکار دشمن و تحریف واقعیت قیام کربلا می شود.
وی اضافه کرد: نباید تعدادی محدود بر اساس نظر شخصی خود واقعیت ها انکار و برای جامعه چالش ایجاد کنند و دین و اعتقادات را بازیچه ای برای خود قرار دهند.
نظر شما